De Buik had de eer om te mogen proefeten bij het nieuwe restaurant van chefkok Arvid Schmidt (ook Entrepot en De Parel Amsterdam). Een groentefestijn van maar liefst 12 gangen met veel aandacht voor wildplukken, inmaken, fermenteren en open vuur. Bois is vanaf 4 april tijdens het seizoen (8 maanden) van Het Hem geopend in de weekends.
12-gangen-menu bij Bois

Het menu bij Bois kost € 70,- voor 12 vegetarische - formaat grote amuse - hapjes. Het bijpassend wijnarrangement, er is ook een sappen arrangement, komt op 60 euro. Daarvoor krijg je 12 bijpassende halve glazen, veelal bio-dynamische of natuurlijke, wijn van huisleverancier Vleck. De sfeer in de oude industriële kogelfabriek is magisch. De playlist, en als je boft een echte dj, is perfect passend bij die sfeer. Bij mooi weer worden de eerste hapjes zelfs aan de zonovergoten ‘Noordzeekanaal’ zijde geserveerd. Bois is open op vrijdag (diner), zaterdag (lunch en diner) en zondag (matinee) van begin april tot eind oktober, voorlopig volgt de opening van Bois het seizoen van het Hem.
Hier bakt de bakker zelf

Ingeborg van Houwelingen, de vrouw van Arvid, runt bij Bois haar eigen desembakkerij. Niet alleen voor het restaurant, maar ook om daar te kopen en binnenkort (we houden je op de hoogte) ook bij verschillende verkooppunten in Amsterdam. Wij genoten van een flatbread bij de snacks, kregen het brood bij de maaltijd geserveerd en zelfs een brood mee voor thuis.
De hoogtepunten van proefeten Bois
Het was proefeten, dus logisch dat een aantal gerechten nog wat aandacht nodig hebben. Maar deze gerechten waren al zo goed dat de Buik dit seizoen niets dan veel goeds van Bois verwacht. Dus snel reserveren zouden we zeggen, voordat het te laat is.

Rabarber met karnemelk

Biet met szechuan en bergamot

Gerookte sjalotten met bearnaise

Knolselderij millefeuille en eikhaas

Aardbeien met crème suisse