Eindelijk een nieuwe zaak. Na happyhappyjoyjoy en de Vegitalian als tussenpaus lijkt het grote pand aan de Bilderdijkstraat met Peps toch eindelijk een nieuwe happy camper te hebben gevonden. Wij namen op dag drie een kijkje en hapje en ontdekten een blijvertje.
Spaans met Franse sfeer

Pep, wij denken natuurlijk vernoemd naar Pep Guardiola, is een Spaans georiënteerde tapas- en wijnbar. Maar als je voor de deur staat krijg je toch een beetje Franse vibes, dat komt door de gezellig lage gordijntjes en het kleurgebruik.
Misschien lopen ze op de zaken vooruit want we horen dat Biarritz (Frankrijk bij de Spaanse grens) het nieuwe San Sebastiaan (Spanje) aan het worden is.
Lekkere sfeer

Je komt een beetje op een rare plek binnen. Helemaal rechts en dan sta je haast op de bar. Die overigens wel een lekker Spaanse uitstraling heeft met een display vol hammen, kazen, pinxtos en tapas.
De sfeer voelt gelijk lekker, met elke bediening. Wat ons betreft zijn de leukste plekken links van of aan de bar. Ook de hoge tafels bij het raam zijn fijn.
De keuze is reuze

Wat ons als eerste opvalt is de enorme hoeveelheid gerechten op de kaart. Daar zou een gemiddelde Chinees toch snel jaloers op worden. Over vier pagina’s vind je meer dan 60 gerechten van barbites van Boquerones tot Croquetas en natuurlijk een bordje Pata Negra.
Wij starten met een setje iberico croquetas met een lekkere aioli om te dippen. Binnen no time staan ze op tafel. De vier zijn onregelmatig gevormd, zo hebben we ze het liefst, loeiwarm met een lekkere bite. We bestellen van de wijnkaart een fijn glaasje Spaanse orange wine, gemaakt van Verdil uit de regio rond Valencia. Prima combi.
Alle classics

Je vindt bij Peps zo’n beetje alle tapas klassiekers die er zijn. Van pimientos de padron tot albondigas, ajo blanco of gamba’s pil pil. Fijne plek als je de favo vakantiegerechten nog een keer wilt scoren.
Van de afdeling klassiekers probeerden wij de pulpo. Ook weer binnen no time verscheen het bordje op tafel. Prima pulpo, misschien net een beetje te vettig. Aardappels heerlijk maar net iets te weinig paprika-saffraansaus voor onze smaak.
De Coeur de Boeuf tomatensalade moet je eigenlijk in het seizoen bestellen. Nu kwam het net iets te koud op tafel. Maar de groene kruidensaus maakte veel goed. De croutons waren uitgegroeid tot mooi toastte schijfjes stokbrood. Maar het geheel was meer dan prima te doen. Helaas hadden we geen tijd voor een dessert, waar we eigenlijk wel de Baskische cheesecake klassieker misten, maar de Crème Catalana zag er zeer aanlokkelijk uit. Next time.
Kokkie

Peps is een leuke zaak die het verdient om langer om deze plek te blijven. We snappen dat de bedoeling van het zeer uitgebreide menu is dat je nog eens snel terug gaat komen. Maar we zijn wel benieuwd naar de ‘winter’aanvullingen. Daarvoor gaan we nog eens snel terugkomen.
De hele openingsmaand van september geldt nog -25% korting op alle gerechten. Zo’n voordeeltje kunnen we toch niet laten lopen.