Bij Hasta La Vista tafel je heel stijlvol Spaans/Portugees met een fantastisch uitzicht over de stad. De Buik bracht een bezoekje en hieronder lees je meer over de ervaring bij dit stijlvolle restaurant in Amsterdam-Zuid.
Bij Hasta La Vista tafel je heel stijlvol Spaans/Portugees met een fantastisch uitzicht over de stad. De Buik bracht een bezoekje en hieronder lees je meer over de ervaring bij dit stijlvolle restaurant in Amsterdam-Zuid.
Zodra de liftdeuren openschuiven op de 19e verdieping van het Hotel INNSiDE by Meliá waan je je in een andere wereld. Het art deco interieur met de focus op zalmroze en turquoise tinten is elegant en funky.
Mijn oog viel op twee eyecatchers: rechts de open keuken en links de prachtige bar die zeker als inspiratie zal dienen voor mijn eigen toekomstige interieurprojecten. En dan hebben we het nog niet eens over de belangrijkste blikvanger. Want het heet niet voor niets Hasta La Vista, Baby… Hier eet je namelijk heerlijke Spaanse en Portugese gerechten, met uitzicht over de stad.
We begonnen de avond aan de barzijde met een aperitief. Het team achter de bar had een cocktail geïnspireerd op een whisky highball gecreëerd. De twist zat hem in de kokosnoot rum en gerookte rozemarijn als garnering.
De bar stroomde vol terwijl de zon onderging en de Zuidas een warme laatste gloed over zich heen kreeg. Om de sfeer compleet maken was er live jazzmuziek van duo Sam Ghezzi en Vincent Pino.
Aan de andere zijde van de ruimte bevindt zich het restaurant. Hier krijg je, naast het prachtige uitzicht over de stad, een kijkje in de open keuken van chef-kok Meggy. Samen met haar team verzorgt ze een casual finedining ervaring gebaseerd op de Iberische keuken.
Zo stond er voor het voorgerecht onder andere een soort ceviche van coquilles op het menu waar ik sindsdien geregeld aan denk. De coquille werd in zijn schaal geserveerd met een schuim van gerookte kokosnoot en zure pruim.
Bij het hoofdgerecht kwamen ook enkele visgerechten terug zoals gegrilde zeebrasem en een cataplana, een Portugese visstoof. Maar wie aan het Iberische schiereiland denkt, denkt óók aan goed vlees.
En de chateaubriand, medium rare en een beetje rokerig, viel zeker in de smaak. Bovendien werd deze geserveerd met een wortel puree met geroosterde wortels en noten waarvan ik kon blijven eten. Het enige wat me daarvan weerhield was het feit dat je bij Hasta La Vista de gerechten met je tafelgenoten deelt en ik wilde hen dit zeker niet onthouden.
Het menu is met ontzettend veel zorg tot stand gekomen. Zo werden we tot slot verrast met niet één dessert, maar drie. Een frisse crema Catalana, een pastel de nata met ananas en hazelnoot, en een smeuïge dulce de leche brownie met bosvruchtenijs.
Naast de prachtige cocktailbar is Hasta La Vista ook voorzien van een goede wijnselectie. De smaakmakers uit Portugal en Spanje hebben hier de boventoon, maar er staan ook wat Franse en Italiaanse wijnen op het menu.
Gelukkig hoef je niet tot na de kantooruren te wachten voordat je van de cocktails en smaakvolle gerechten kan genieten. Hasta La Vista is namelijk ook open voor lunch met de mogelijkheid voor een 2- of 3 gangen menu, of alleen een hoofdgerecht.
Kaagman & Kortekaas aan de Sint Nicolaasstraat heeft een complete make-over gehad. De Buik nam een kijkje, een hapje en kreeg een rondleiding.
BAK aan de Oude Houthaven verrast met lunch én uitzicht op het IJ. Verfijnde gerechten, fijne wijnen en vriendelijk personeel maken de middag compleet.
Geniet van de volgende voordelen: