Het licht brandt altijd bij House of Watt

Eat, work, play: bij House of Watt kan het allemaal. Je eet er comfortfood maar nét iets knapper.

14 Nov 2018 Xiang van der Weyden

blogger Als studente voeding en diëtetiek is Xiang altijd op zoek naar de beste smaken. Hierbij maakt ze geen onderscheid tussen gluten- en suikervrije lekkernijen en moddervette burgertrutjes.

Het licht brandt altijd bij House of Watt

Een krappe twee jaar geleden besloot Thomas Reekers het roer compleet om te gooien en startte House of Watt samen met zijn drie compagnons Elsa Jonker, Felix Bekkers en Jim Korteweg in de voormalige lobby van Hotel Casa 400 in Amsterdam Oost. House of Watt is de ontmoetingsplek voor iedereen die op zoek is naar een feestje, goede koffie of intiem diner. Ook voor vergaderingen en flexwerkplekken leent de locatie zich uitstekend.

“Eigenlijk zijn we nog steeds een soort hotellobby, maar dan zonder de hotelkamers. Deze ruimte biedt ons ontzettend veel mogelijkheden. In een hotel kun je namelijk ook van alles: eten, relaxen, vergaderen…”, begint Reekers zijn korte rondleiding door de indrukwekkende, open ruimte. “We zijn geen café of steakhouse dat om 16:00 opent en om 22:00 weer sluit. We proberen iedere avond wel iets leuks te organiseren.” De houten wand en trap van Hotel Casa 400 zijn behouden gebleven. “Juist deze elementen voegen karakter toe, niet alles hoeft nieuw te zijn”, vindt Reekers. Samen met de knusse ‘huiskamerhoekjes’ krijgt de grote ruimte hierdoor zijn vertrouwde uitstraling. 

Eat, work, play


We vervolgen onze weg richting de vide, waar werkelijk van alles mogelijk blijkt. We zien de flexplekken en zelfs een klein keukentje voor meetings. De zalen dienen voor diverse doeleinden: “Doordeweeks kan men hier bijvoorbeeld vergaderen en ‘s zondags organiseren we in dezelfde zaal het kindertheater. Zomaar binnenlopen kan hier overigens altijd, met of zonder reservering.” 

Het menu komt rechtstreeks uit de open keuken en is gevuld met bekende gerechten. Of zoals compagnon Bekkers het noemt: “Comfortfood, maar nét iets knapper”. Denk aan een kaasplankje, patatje rendang, pasta funghi en een Nepalese curry. Reekers licht toe: “Een van onze chefs komt uit Nepal, die voor onze curry zijn recept van thuis gebruikt. Doordat de curry niet is aangepast naar Nederlandse maatstaven, is ‘ie lekker authentiek.” 

Knap comfortfood 


Onze avond wordt ingeluid met huisgemaakte tomatensoep met zwarte olijf en basilicumolie en huisgemaakte konijnenrillettes op toast. De smaak van konijn is wat alledaags, maar de brosse toast vormt samen met de mousse-achtige structuur van rillettes een kloppend geheel. Uit onverwachte hoek maakt vooral de tomatensoep indruk. De soep voelt melkerig aan en is een fractie zoeter dan doorgaans, maar we proeven ook wat frisse elementen tussendoor. Het is een tomatensoep die we niet eerder op deze manier hebben ervaren: het geheime ingrediënt slaat de spijker op z'n kop.


Ook publieksfavoriet ‘twee brisketburgertjes’ passeert de revue. Op het eerste oog wellicht wat klein van stuk, daarom geeft House of Watt je er twee. Dient perfect als fingerfood op walking diners, maar laat je niet misleiden: de royale hoeveelheid brisket vult aanzienlijk. 


We sluiten de avond af met het chocoladetaartje van kok Ryan met een vulling van dulce de leche en een glazuur van cacao. De pure smaak wordt gebalanceerd door het zure fruit en zorgt ervoor dat zowel chocoladeliefhebbers als haters er gecharmeerd van zijn. 

Toekomst

Terwijl de buurtverbouwing volop aan de gang is, maakt Reekers zich klaar voor een nieuwe uitdaging. “Dit is pas onze tweede november hier; totaal niet vergelijkbaar met onze eerste november. We wisten niet welke mensen ons zouden vinden en of de zalen wel gehuurd zouden worden. Juist op deze punten worden we nu goed gevonden. Ik ben benieuwd wat de nieuwe buurt voor ons in petto heeft.”

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Succesvol dim sum restaurant Full Moon komt naar Amsterdam

De Chinezen wisten het al langer: bij Full Moon in Den Haag moet je wezen. Het succesvolle dim sum restaurant komt nu ook naar onze hoofdstad.

10x Amsterdamse restaurants waar één ingrediënt de hoofdrol speelt

Een top tien van monorestaurants: restaurants die met slechts één ingrediënt of rondom één gerecht een compleet menu uit de mouw weten te schudden.

Bolenius zit nu eindelijk op de plek waar het hoort

Bolenius in Amsterdam verhuisde naar Rembrandtpark: groentegerechten, Dutch Cuisine en een groen terras maken dit restaurant helemaal compleet.