Bij Jansz in het Pulitzer Hotel stelen de bijgerechten de show

In de meeste grote, buitenlandse steden zijn hotelrestaurants een waar begrip. In Nederland is dat gevoel er nog veel minder, maar begint het te komen. Jansz is zo'n hotelrestaurant waar je zeker heen wil.

25 Jun 2019 Yasmine Esser

blogger Na jarenlang gewerkt te hebben bij online lifestyle magazines is Yasmine nu Stadscoördinator voor Amsterdam bij de Buik. Een droombaan, want ze is altijd wel te porren voor een etentje, het liefst met een glas wijn erbij.

Bij Jansz in het Pulitzer Hotel stelen de bijgerechten de show

Vlak na de opening in 2016 was Jansz, het restaurant van het Pulitzer Hotel, een ware hype in de stad. Inmiddels nemen influencers nog steeds graag foto's in de tuin van het hotel - en begrijpelijk, want het is prachtig - maar is er minder tumult rond de zaak. Tijd om weer eens een kijkje te nemen dus.

Internationale klassiekers op de kaart

Restaurant Jansz zit op een prachtige hoek in De 9 Straatjes. Met uitzicht over de Keizersgracht eet je een scala aan internationale klassiekers. Denk aan steak tartare, poussin of een cheeseburger. Zoals het een hotelrestaurant betaamt is er namelijk voor ieder wat wils op de kaart.

Erwtensoep in de zomer


De voorgerechten kosten tussen de 12 en 19 euro. Hoofdgerechten beginnen bij 20 euro (orecchiette pasta met truffel). Het duurste gerecht op de kaart is het klassiek Franse visgerecht Dover sole meunière (43 euro).

Wij beginnen met de tonijn tartaar en erwtensoep met worst. Ja, erwtensoep staat ook in de zomer op de kaart en als je 'm proeft zul je begrijpen waarom. Het is namelijk geen zware, winterse kost maar een frisse soep die je opwarmt voor alles wat nog komen gaat.

Bijgerechten stelen de show bij Jansz


Voor het hoofdgerecht kiezen we lam met ratatouille en kalfsentrecote met rode wijnjus. En we bestellen er friet, wilde spinazie en asperges bij.

We aten al eerder bij Jansz en toen raakten mijn tafelgenoot en ik niet uitgepraat over de spinazie, die je als bijgerecht kunt bestellen. Bij de meeste restaurants zijn de bijgerechten maar zozo. Je bestelt ze omdat je toch de illusie wil hebben dat je iets gezonds binnen krijgt. Of als aangename afwisseling bij je hoofdgerecht. Maar bij Jansz bestel je de bijgerechten omdat ze werkelijk heerlijk bereid zijn.

Sterker nog, de bijgerechten stelen eigenlijk de show. De spinazie smaakt nog precies zoals in onze herinnering. De asperges smaken zoet en boterig. Nu we dit hebben geproefd snappen we eindelijk waar die hele asperge-buzz eigenlijk om te doen is. Het smaakt zelfs zo goed dat we het feit dat het vlees wel iets warmer kon, maar door de vingers zien.

Cocktails en taart


We eindigen het diner met cheesecake en appelgebak. Tip, ga nog niet naar huis, maar drink nog een cocktail in de bar, Pulitzer's Bar. In de zomer is het iedere zondag Rosé Sunday. Je kunt dan 's middags genieten van Made in Provence Rosé (MiP) en bijpassende gerechten.







Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Nooit meer naar huis: 13x de allerleukste hotelrestaurants

Amsterdam barst van de leuke hotels die je echt niet alleen als toerist gezien moet hebben. Wij zetten daarom dertien hotelrestaurants voor je op een rijtje waar je geweest moet zijn.

A5 Yama: topniveau sushi in Naarden-Vesting

In december opent in Naarden-Vesting A5 YAMA, een Omakase-restaurant onder leiding van Hiroaki Yamamoto en gastvrouw Angela Oosterling.

Dreamteam geeft met Blik de modern visie op finedining

Bij Blik aan de Reguliersdwarsstraat ontdek je de nieuwe stijl van fine dining van Tijn Verstappen en Jacob Jan Boerma.