Van food flamingo tot party pigeon: bij de Kanarie Club is iedereen welkom

Een vogelvrij concept voor vroege vogels, flexwerk flamingo’s, nachtuilen en party pigeons, waarbij je moeiteloos vanachter je laptop de nacht in rolt.

27 Mrt 2019 Vivian Paarlberg

blogger Een fervent verhalenvertelster die leeft om te eten. Haalt graag het onderste uit de kan, of wijnglas. Niets moet, behalve kaas.

Van food flamingo tot party pigeon: bij de Kanarie Club is iedereen welkom

Bij de Kanarie Club kun je van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat terecht. Een club voor vroege vogels, flexwerk flamingo’s, nachtuilen en party pigeons. Een vogelvrij concept waarbij je moeiteloos vanachter je laptop de nacht in rolt. Wij vlogen uit richting De Hallen om het zelf te ervaren.

Van desk naar dinner


De Kanarie Club in De Hallen is voor ons geen onbekend terrein; het is onze favoriete flexwerk spot. Meerdere dagen per week zitten wij aan de speciale werktafel of op een van de andere fijne plekjes in het restaurant en smullen we van de uitgebreide lunchkaart (Eggs Norwegian!) en de overheerlijke bar bites. Verder zijn wij eigenlijk nooit gekomen, dus toen de Buik de kans kreeg om de nieuwe dinerkaart te proeven, grepen wij die met beide handen aan. Geluksvogels dat wij zijn!

Nieuwe kaart bij Kanarieclub

Aan het begin voelt het een beetje gek om er rond 19:00 naar binnen te lopen. Je kent misschien wel dat gevoel dat je vroeger had als je ’s avonds op school moest zijn. Spannend en onwennig tegelijk. Het is al aardig druk in de ‘club’, de laptops zijn dichtgeklapt en op de vide is een feestje gaande. Op die vide is permanent een soort zwembad gebouwd, maar dan zonder water. Hier kun je een feestje geven of een photoshoot houden, dat laatste is vooral populair bij Instafluencers. De ruimte is niet afgeschermd, dus het gejoel en gejuich klinkt luid door het hele restaurant. Moet je tegen kunnen.





De bediening is jong, ietwat schuchter, maar erg vriendelijk. We krijgen de nieuwe kaart onder onze snavel en worden heel enthousiast bij het zien van de voorgerechten. We gaan voor de ceviche van zalm en de rundertartaar, met daarbij een flesje Dumanet Chardonnay. De gerechtjes delen we, maar met moeite geven we onze bordjes aan elkaar door. De tartaar en de ceviche zijn allebei een groot succes, zowel qua smaak als qua presentatie. De wijn is precies waar we op hoopten, lekker vol en romig.

Parelhoen versus sukade

Op de kaart staan verder vier hoofdgerechten: schelvis, sukade, parelhoen en een vegetarisch gerecht met geroosterde kool. Het liefst bestellen we allebei de parelhoen, maar voor de afwisseling gaan we ook voor de sukade. De gerechten arriveren en wat we vooraf eigenlijk al wisten, wordt bevestigd: sukade is niet echt ons ding. Dat is puur een kwestie van smaak, wij zijn gewoon niet zo gek op vetjes aan ons vlees. Voor zover wij dit als sukade-leken, kunnen beoordelen, is de bereiding en smaak goed. Het huidje van de parelhoen had iets knapperiger gemogen (wederom die vetjes vrees), maar het is verder een smakelijk gerecht.

We zien de bediening alleen bij het uitserveren en opruimen van de gerechtjes. Dat is overdag als je achter je laptop zit ideaal, maar in de avond mag er best wat meer contact zijn.

Zwembadfeestje

Ondertussen beginnen ze bij het zwembadfeest steeds luider te kwetteren. Gelukkig vallen onze ietwat schelle stemmen hierdoor in het niet. Je hoeft in ieder geval niet bang te zijn dat de mensen aan het tafeltje naast je jouw gesprek meeluisteren en dit maakt de sfeer wel heel levendig en relaxt.

Tijd voor het dessert. We kiezen de kaasplank. Voor de afwisseling bestellen we ook het gin & tonic ijs met komkommergelei. De komkommergelei is wat bitter en vraagt om een extra schepje ijs, maar verder een prima dessert. Op het kaasplankje liggen twee kaasjes, een kweepeer gelei en notenbrood. Precies goed voor één persoon en samen met een glaasje port een hele goede afsluiter.





Terwijl de party pigeons nog even doorgaan, gaan wij op huis aan. Een ding is zeker: bij de Kanarie Club is echt iedereen welkom. Bar, restaurant, lounge of werkplek, de Kanarie Club laat zich niet in één vogelkooitje stoppen. Zeker doordeweeks en overdag is de mix van werken, eten en drinken erg succesvol, waarmee de Kanarie Club onze absolute nummer één werkplek blijft. Voor de avond twijfelen wij of er niet nét een paar vogelsoorten te veel in een kooi zitten. Wil je de volle aandacht voor elkaar en zonder bijgeluiden een diner weg snavelen, dan is het wellicht niet het juiste nestje voor jou. Houd je bij een diner van rumoer en levendigheid, dan ga jij hier fluitend vandaan!



Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
11 x de lekkerste frietzaken van Amsterdam

De discussie of het nou friet is of patat hebben we maar even naast ons neergelegd. In plaats daarvan hebben we gezocht naar de elf lekkerste frietzaken in Amsterdam.

Er is er een jarig en dat is Brasserie van Baerle

Brasserie van Baerle viert haar 45-jarig jubileum, dus spreken we met eigenaresse Floor van Ede over de brasserie.

Kaagman & Kortekaas is compleet vernieuwd

Kaagman & Kortekaas aan de Sint Nicolaasstraat heeft een complete make-over gehad. De Buik nam een kijkje, een hapje en kreeg een rondleiding.