Mogu: Het eerste Malatang restaurant in Nederland

Mogu is het eerste restaurant in Nederland met het Malatang concept. Je kunt hier zelf je ingrediënten kiezen, en dat proberen we graag eens uit.

25 Okt 2023 Emmy Schoenmakers

blogger Emmy woont sinds kort in Amsterdam en heeft het als rasechte Bourgondiër maar druk met het ontdekken van alle hotspots in deze stad. Ze is vaak op de markt te vinden en gebruikt haar vrienden maar al te graag als proefkonijnen voor haar nieuwe recepten. Alhoewel ze koken voor anderen erg leuk vindt, haalt ze stiekem nog meer plezier uit buiten de deur eten.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Mogu

Admiraal de Ruijterweg 334A, Amsterdam Maaltijd: LunchDiner Stadsdeel: Amsterdam West Keuken: AziatischSzechuanChinees Prijsniveau: Kleine prijs Bekijk restaurant

Mogu: Het eerste Malatang restaurant in Nederland

Nieuwe restaurants schieten in Amsterdam als paddenstoelen uit de grond, maar niet elke dag zijn dat restaurants met een vernieuwend concept. Malatang is in China een bekend fenomeen, maar hier in Amsterdam brengt restaurant Mogu dit concept als eerste naar Nederland. Wij zijn nieuwsgierig en nemen een kijkje in dit nieuwe restaurant.

​Malatang restaurant


​Wanneer we binnenlopen is het gezellig druk. Een heerlijke warme en kruidige geur komt ons tegemoet. Malatang is een streetfood concept, waarbij je traditioneel zelf de vulling van je soep en de bouillon kiest. Alle ingrediënten liggen bij Mogu in een display opgesteld. Vervolgens pak je zelf welke en hoeveel ingrediënten je graag wil, waarna dit wordt gewogen. 

Als tweede stap kies je welke bouillon je als basis wil en worden de ingrediënten hier ook in gekookt. Eigenlijk is het een streetfood versie van hotpot. Bij Mogu kan je kiezen tussen de traditionele Sichuan style soep (kies deze als je van spicy houdt!), een romige Thai Tom Kha soep en een hartige Japanse miso soep. 

Alledrie een heerlijk verwarmende bouillon die de basis vormt van dit comfort food om lekker op te slurpen als het buiten regent.

​Geïnspireerd door China

We spreken Guus (eigenaar) en Niek (operationeel manager) die vier maanden geleden hun deuren openden. Guus deed inspiratie op tijdens de jaren dat hij in China woonde. Het Malatang concept sprak hem aan en hij wilde dit graag delen met de Amsterdammers

De enige belangrijke verandering die hij maakte is de bewuste keuze om het restaurant veganistisch te maken (op een eitje tussen de ingrediënten na). Duurzaamheid en de toekomst van de planeet zijn hierin zijn grootste beweegredenen geweest. In China speelt vlees in vrijwel alle Malatang restaurants de glansrijke hoofdrol.

​Lekker slurpen


Mogu betekent in het Chinees paddenstoel, en in het Japans staat het voor het geluid wat je maakt als je lekker eet (of slurpt). Beide betekenissen zijn zeer van toepassing op het restaurant. 

De eerste betekenis schemert al door in de grote hoeveel verschillende soorten paddenstoelen die in het display te zien zijn. De vlezige structuur van paddenstoelen zorgt er tevens voor dat je het vlees in de soep niet mist. 

De tweede betekenis van de naam zal je vanzelf wel merken als je je hete kom met noodles netjes naar binnen probeert te slurpen.

​Gezonde comfortfood


We kiezen onze groenten, een lekkere hoeveelheid aan paddenstoelen, noodles en een aantal proteïnen, zoals een ramen eitje en tofu skin. Hierbij kiezen we de Thom Kha en de Sichuan style. De Thom Kha is heerlijk romig en fris tegelijk met Thaise aroma’s

Bij de Sichuan variant kan je kiezen tussen een Westerse mate van pittigheid en een Chinese pittigheid als je je dapper voelt. Ik ga voor de gulden middenweg, en ook deze soep heeft een heerlijke krachtige smaak waarbij alle losse ingrediënten nog goed te proeven zijn. De Sichuan peper werkt lekker verdovend in je mond en het is heerlijk spicy en verwarmend

Comfort food kan dus ook gezond zijn! Terwijl de mannen denken aan het toevoegen van nog meer heerlijke verse ingrediënten, raden wij het zeker aan om alvast bij Mogu een hapje te gaan slurpen!

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De Jollof Club organiseert een tijdelijk feestje voor je zintuigen bij Lotti’s

Proef West-Afrikaanse smaken bij de Jollof Club in Lotti’s, Hoxton Hotel Amsterdam – verfijnde jollof en meer, tot half september beschikbaar.

Franz

Hotdogbar Franz in hartje Amsterdam: originals, vega-opties, combodeals en topterras aan de gracht bij de Waag.

Franggo, een kippetje net zoals in Portugal

Franggo aan het Javaplein serveert pittige Portugese kip van de grill, met huisgemaakte sauzen en pastel de nata. Authentiek, snel en smaakvol.