Aan het begin van de Geldersekade bevindt zich sinds kort een restobar die zijn gasten zonder poespas verwelkomt. No Nonsense is een warme, knusse zaak en de ideale omgeving voor een koffie, gezellige borrel, alleen of met een date al of niet met een hapje in een ongedwongen sfeer. Gestart door drie vrienden die samen de hotelschool hebben doorlopen, werkten in toeleveringsbedrijven voor de horeca en het plan hadden om ooit nog eens samen een eigen zaak te openen. Dat is No Nonsense.
Eye catcher is de bar

De verbouwing van het oude Indiase restaurant duurde langer dan verwacht. ‘Vergunning’ gedoe en tegenslagen zorgde voor enige uitloop. Maar No Nonsense mag er zijn. Het eerste wat opvalt bij binnenkomst is de grote, comfortabele bar in het midden van de zaak. Met 16 fijne, grote barstoelen eromheen is dit het pronkstuk van de hele zaak. Zittend aan de bar kijk je gelijk een beetje de keuken in.
Mocht de bar niet je ding zijn dan zijn er ook voldoende gezellige tafeltjes inclusief een hoge tafel voor het raam. De ruimte heeft een fijne sfeer, de verlichting is gedimd, er staat kaarslicht op tafel en het geroezemoes is op een gezellig niveau.
Een snackkaart met lokale touch

Op de drankkaart valt het (half) dozijn pils op dat je kunt bestellen, zowel speciaal als normaal, en een ‘raar waterglas’ wat een koude jonge jenever moet voorstellen. Overigens tappen de mannen hier een biertje voor minder dan 3 euro. Voordeel als je ooit, zoals een van de eigenaren, aan de andere kant van de tafel hebt gezeten.
Bij de snacks natuurlijk klassiekers zoals bitterballen, olijven en brood met roomboter. Maar ook wat lokale leuke snacks zoals de kaaskroketten van Smelt en de gehaktbal van slagerij Koopman.
No Nonsense menukaart

Op het menu staat een combinatie van gerechtjes om te delen inclusief wat opties voor de grotere trek. Denk aan steak tartaar, gebakken spruitjes, vitello tonnato tot een forse krokante kipburger.
Wij kozen voor de steak tartaar, de gebakken spruitjes en de venkelsalade om te delen. Alle drie waren ze goed bereid. De venkelsalade was inderdaad fris en de gemarineerde artisjokhart was een goede toevoeging.
De steak tartaar ‘pancake style’ was goed en klassiek bereid. De spruiten waren erg lekker: nog net de bite die je nodig hebt, en met de Parmezaanse kaas en peterselie mayonaise om te dippen een zeer comfortabel gerecht.
Na het eten van deze drie gerechten hadden we toch nog een klein beetje trek en kozen we ervoor om de caesarsalade, met gegrilde kip, te delen. Wijntechnisch, de kaart is ook vrij no nonsense, gingen we voor de volle en sappige primitivo, een allemansvriend bij de gerechten.
Een zachte afsluiter

Als afsluiter namen we de chocolademousse, die licht theatraal uit een grote zilveren schaal werd geschept op een mooi zilveren bordje. Deze zachte romige mousse, met als tip om er een beetje zeezout overheen te doen, was een goede afsluiter van een gezellige avond.
Voor iedereen en elk moment van de dag

No Nonsense is een plek die zonder veel poespas een gezellige avond levert. Met een hapje en een drankje kun je hier zo uren zitten. Daarnaast is deze zaak niet alleen open voor borrel en diner, maar ook voor ontbijt, koffie en lunch. Kortom voor elk moment van de dag.