Wie fan is van het concept borrelen, kent ongetwijfeld Boca's. Want bij deze zaak hebben ze het borrelen tot een kunst verheven, met de bekende borrelplanken. Maar wie tijdens de lunch eigenlijk al zin heeft om z'n eten te delen, is bij Boca's ook aan het juiste adres. Wij mochten proeven.
Oneindig borrelen, dat is waar Boca's om bekend staat. Even wat drinken, mondt eigenlijk altijd uit in een avond met heerlijke hapjes. En ook als je geen zin hebt om écht uit eten te gaan, maar wel inziet dat het slim is om wat te eten bij al die wijntjes, belandt al snel bij de horecazaak.
Oneindig borrelen

Voor het diner kun je kiezen uit verschillende platen met hapjes, in de categorieën vlees, vis, vega of gemengd, die je kunt delen. Ook kun je losse gerechtjes bestellen. Alles is shared dining, want zo gaat dat bij de borrel.
Het succesvolle concept gerund door Philip Saarberg en zijn broer Maarten. De mannen begonnen met Boca's in de Amsterdamse Westerstraat. Dit was vrijwel meteen een succes en ze besloten een tweede zaak te openen, Boca's Park, bij het Sarphatipark in de stad. En sinds 2015 is het concept ook in Rotterdam te vinden, aan de Mauritsweg.
We spreken Philip daags voor de opening van nóg een zaak, want succes smaakt naar meer. Dit keer staat Breda op het programma. Hij vertelt enthousiast over hoe leuk die stad is. En hoe het bourgondische Breda zo goed past bij het concept. “We krijgen daar een gigantisch terras, echt fantastisch”, glundert Philip.
Een plank met broodjes

Maar dat is niet de reden dat we bij Boca's zijn. We zijn er voor de lunch. Het lijkt Philip namelijk nou zo leuk als hij een keer álle broodjes van de kaart kan maken. En dat zijn er nogal wat: 28 om precies te zijn.
Hij is dan ook een tikje teleurgesteld als we niet met de hele redactie van de Buik kunnen komen, maar met z'n tweeën zijn. Hij stelt daarom een plank samen van negen broodjes, wat een goede hoeveelheid is als je een flinke trek hebt. Normaal gesproken raadt Boca's twee tot drie broodjes per persoon aan.
Lunchen bij Boca’s

Of je nou gaat voor kaas, vlees, vis, vega of zelfs een zoetekauw bent, je kunt het bestellen voor je lunchplaat. Onze aandacht gaat meteen naar het broodje met witte choco en frambozencoulis, maar we houden ons in en besluiten die voor het toetje te bewaren. We beginnen met een broodje met een gambakroket. De limoen-wasabi mayonaise past goed bij de smaak van de schelpdieren.
Het mini-pistoletje steak tartaar met sjalottenmayo is een van onze favorieten. De hamburger met foie gras en truffelmayo en het gerechtje met makreel verbazen ons postief, omdat foie gras en makreel normaal niet bovenaan ons lijstje met lievelingseten staan, maar de gerechten bevallen ons goed.
Als we de Queso Iberico met vijgencompote proeven worden we blij. Ook de rendang valt in de smaak, maar pas wel op, dit gerecht is een beetje pittig. Aanrader dus om er niet meteen mee te beginnen. Je wil immers niet dat je niets meer kunt proeven door de overprikkeling van je smaakpapillen.
Het broodje witte chocoladepasta is inderdaad een goede afsluiter, ondervinden we. Jep, we hebben er weer een nieuwe lunchhutspot bij.