Verstopt in een hoekje van de Stadionweg huist al twintig jaar Cucina Casalinga. Wij begrijpen zelf ook niet helemaal hoe het kan dat we hier nooit eerder zijn beland, maar deze Italiaanse parel verdient het om opnieuw ontdekt te worden.
Verstopt in een hoekje van de Stadionweg huist al twintig jaar Cucina Casalinga. Wij begrijpen zelf ook niet helemaal hoe het kan dat we hier nooit eerder zijn beland, maar deze Italiaanse parel verdient het om opnieuw ontdekt te worden.
De laatste zonnestralen van september piepen door de bomen, dus we profiteren nog even van het terras deze avond. Gastheer Don en chef Giovanni serveren standaard een viergangen menu, maar voor ‘early birds’ is er een aangepast menu van antipasti en een pasta. Wij hebben geen haast en laten ons verrassen door het complete menu.
Als eerst komt er burrata met gegrilde perzik en fijngehakte pistachenootjes op tafel, romig, fris en natuurlijk hartstikke zomers. Het volgende antipasti gerecht is kort geschroeide tonijn met ratatouille, geserveerd op 'frisella', een soort Italiaans beschuitje wat het een prettige crunch geeft. Het vakantiegevoel begint te komen, al helemaal met de heerlijk mineralige Garganega uit de regio van het Gardameer erbij.
De pasta’s. In het menu kies je tussen vlees of vis en wij kiezen voor één van ieder. De vispasta komt met zalm, zwaardvis, saffraan, kappertjes, olijven en we proeven ook wat gekonfijte citroen. Wat een smaken en wat een prachtige rijke saus. Dit is hoe pasta bedoeld is. Ook de pasta met ragú van lam met pecorino is een heerlijk troostrijk gerecht. Het is duidelijk dat Giovanni wel raad weet met pasta.
Dan zijn we bij de hoofdgerechten aangekomen en ook hier kiezen we weer voor vis én vlees. We krijgen een stuk mooi gegrilde zwaardvis met wat verschillende groenten, simpel maar doeltreffend. Het vlees is een bavette met salsa verde, haricots verts en gegrilde aardappeltjes. Ook hier is de cuisson perfect en zijn de smaken dik in orde.
Uiteraard sluiten we af met iets zoets en zoals het een klassieke Italiaan betaamt, krijgen we een steengoede tiramisu. Daarnaast proeven we ook nog een ‘bonnet’, een Piemontees taartje van hazelnoot, amaretti en vijg. Een heerlijk einde van deze mini-vakantie in Amsterdam Zuid.
Hoofdfoto: Instagram Cucina Casalinga
Met een uitgebreide kaart, meer dan 60 gerechten, laat de Spaanse wijn- & eetbar Peps zien dat ze niet snel van plan zijn om weer te vertrekken.
5 plekken om nog heerlijk ouderwets te biljarten, en een lekker hapje te eten.
In deze serie volgt de Buik hoe Gijs zijn WSET-niveau 3 haalt en deze keer staat het examen op het programma. Blind proeven en theorietoets met 50 vragen.
Geniet van de volgende voordelen: