Visfanaten halen hun hart op bij The Good Companion

Het was tijd om langs te gaan bij The Good Companion aan de Westerstraat. Hier is vis hetgeen wat de klok slaat en daar maken wij van de Buik graag gebruik van.

21 Mrt 2024 Janna Oosthoek

blogger Nieuwsgierige alleseter, fervente kok en de culinaire vraagbaak

Visfanaten halen hun hart op bij The Good Companion

Waarschijnlijk ben je al talloze keren langs de donkerblauw geverfde gevel met serre aan de Westerstraat gefietst. Fans van fish and chips weten The Good Companion al zeven jaar te vinden, maar deze sympathieke zaak is een aanrader voor iedereen die van goede vis in een ongedwongen sfeer houdt.

​Bordje Seacuterie

Er zijn nog steeds mensen die een vies gezicht trekken als het om vis gaat, en voor die mensen is The Good Companion zeker geen aanrader. Hier is het vis wat de klok slaat. We weten allemaal dat vis moet zwemmen, daarom vinden we het leuk dat er veertien witte wijnen per glas te bestellen zijn in verschillende prijscategorieën. 

We beginnen met bubbels; een frisse crémant uit de Elzas. Deze combineert ook goed met de signature snack van The Good Companion. De ‘Seacuterie’ is een bordje met drie soorten gedroogde en rauwe vissoorten, op verschillende manieren afgekruid. Het is een ontzettend origineel en smakelijk begin. Daarnaast proberen we ook de proeverij van Zeeuwse, Franse, en Ierse oesters, allemaal even vers en smaakvol.

​Schelpjes en langoustines


Het water loopt ons in de mond als de voorgerechten op tafel komen. Gegrilde langoustines met een knoflook/kruidenvinaigrette, en een schaaltje kokkels en mosselen in een verleidelijke saus van Vermouth en zuring. Tijd om de handen vies te maken! De licht pittige vinaigrette past mooi bij de zoete langoustines, en de Vermouth-saus bij de schelpen is verslavend lekker. We moppen de borden helemaal schoon met het brood.

​Beurre café de Paris


Zoals gezegd staat The Good Companion bekend om zijn fish & chips, en die zien we dan ook veelvuldig uit de keuken komen. Wij gaan voor de gebakken dorade die wordt geserveerd met een saus van Beurre café de Paris. Dit is een klassieke Franse kruidenboter die gemaakt wordt met verschillende verse kruiden, kappertjes, ansjovis en citroen. Er komen nog wat geroosterde aardappeltjes en een frisse salade bij om het feest compleet te maken.

​Zaterdag oesterdag

We sluiten af met een fijne affogato en het voornemen om snel terug te komen en toch eens die fish & chips te proberen. Nog een tip: elke zaterdag eet je bij The Good Companion tussen 13.00 en 17.00 oesters voor een prikkie.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Er is er een jarig en dat is Brasserie van Baerle

Brasserie van Baerle viert haar 45-jarig jubileum, dus spreken we met eigenaresse Floor van Ede over de brasserie.

Kaagman & Kortekaas is compleet vernieuwd

Kaagman & Kortekaas aan de Sint Nicolaasstraat heeft een complete make-over gehad. De Buik nam een kijkje, een hapje en kreeg een rondleiding.

BAK: een bak duurzaam geluk

BAK aan de Oude Houthaven verrast met lunch én uitzicht op het IJ. Verfijnde gerechten, fijne wijnen en vriendelijk personeel maken de middag compleet.