Warme ambiances bij Bar à Manger Petit Caron

Gelegen in De Pijp, om de hoek van grote broer Café Caron, zit nu Petit Caron. De Buik ging langs om de Franse gerechten te proeven in een ontspannen sfeer.

5 Sep 2024 Quirine ter Poorten

blogger Quirine heeft een abonnement op de horeca en als tafelen een topsport zou zijn, dan speelt ze mee op het hoogste niveau.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Petit Caron

Frans Halsstraat 26, Amsterdam Maaltijd: Diner Stadsdeel: Zuid Keuken: FransInternationaal Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Warme ambiances bij Bar à Manger Petit Caron

Het is hartje zomer en dat is niet het enige wat zorgt voor een warme avond. Gelegen in De Pijp, om de hoek van grote broer Café Caron, zit nu bar à manger Petit Caron. Een neobistro waar het vriendelijke personeel er alles aan doet om je een thuisgevoel te laten ervaren. En eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat ze dat goed lukt.

​Menu zonder volgorde


Bij de Caron Restaurants eet en drink je hoge kwaliteit (Franse) producten in een ontspannen sfeer. Denk dan bij ‘ontspannen’ niet meteen aan ‘rustig’, maar juist aan dineren met een fijne energie. Ze serveren er een eenvoudig menu waar de bijzonderheid ‘m zit in de gerechten. Kwaliteit boven kwantiteit en dat proef je terug. De gerechten deel je met je tafelgenoten en omdat er geen volgorde in zit, kan je los met waar je oog op valt.

In ons geval waren dat de gekookte bieten met Old Remeker en Bull’s Blood (een donkerrode slasoort met een lichte notensmaak). Een fijne combinatie van ingrediënten door de aardse, ziltige en friszure tonen. Daarnaast gerookte paling op een brioche met crème fraîche; lekker in zijn eenvoud. En tot slot de groene asperges met Choron saus (een getomateerde bearnaisesaus), dukkah en kervel. Een super lekker gerecht met de nog knapperige asperges en kervel en een overvloed aan romige saus. Hier wil je wel even met een stukje brood doorheen.

​Sauzen spektakel


Naarmate de avond vordert, komen we al snel tot de conclusie dat het de sauzen zijn waar ook veel aandacht en liefde in wordt gestoken. Deze maken alle gerechten helemaal af. Of zouden de sauzen juist de basis zijn? Hoe dan ook, ze scoren hoge ogen. Waar dit overtuigend het geval is, is bij de coquilles die geserveerd worden met een rijke saus van langoustine. Ontzettend veel smaak die op een goede manier meer gebalanceerd wordt door de dun gesneden snijbonen en stukjes appel. En ook bij de gegrilde sappige kippenbout is de madeirasaus een ware sensatie. Stuk voor stuk lekker dus.

​Reuring of rust


Petit Caron zit tegenwoordig op de Frans Halsstraat, in het oude pand van Le Restaurant. Een pijpenla maar door een variatie aan plekken doet de zaak niet klein aan. Een hoge bar met grote tafel aan het begin van het restaurant, wat kleinere, ronde tafels in het midden en achterin een grote familietafel. Ook aan de bar zijn zitplekken met goede (!) barkrukken. Dat is in de Amsterdamse horeca niet altijd het geval, gelukkig hebben ze dat bij Petit Caron goed begrepen. 

Hou je van veel reuring en dynamiek? Dan zijn donderdag t/m zaterdag jouw avonden. Heb je meer behoefte aan wat minder drukte, ga dan eens langs op dinsdag of woensdag . Sowieso een pré dat een deel van de tafels op walk-in basis is. Dat maakt het spontaan binnenlopen bij deze laagdrempelige, moderne bar absoluut de moeite waard.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Er is niks rustigs aan bij Vita Lente

De Buik bracht een bezoek aan Vita Lente van Simon Witmaar in West, waar de wijnkaart groot is en de gerechten van hoge kwaliteit.

De 2025 favoriete nieuwkomer van de bloggers van de Buik - Veneur

Ook de bloggers van de Buik van Amsterdam hebben hun eigen favoriete nieuwkomer van 2025. De komende weken publiceren we de favoriet van een blogger.

Uit ons magazine: van de polder tot Sumatra - chefs over geur, herkomst en echte smaak

We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met Alan de Vries van Cru en Reza Permadi. Berempah.