Het is hartje zomer en dat is niet het enige wat zorgt voor een warme avond. Gelegen in De Pijp, om de hoek van grote broer Café Caron, zit nu bar à manger Petit Caron. Een neobistro waar het vriendelijke personeel er alles aan doet om je een thuisgevoel te laten ervaren. En eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat ze dat goed lukt.
Menu zonder volgorde

Bij de Caron Restaurants eet en drink je hoge kwaliteit (Franse) producten in een ontspannen sfeer. Denk dan bij ‘ontspannen’ niet meteen aan ‘rustig’, maar juist aan dineren met een fijne energie. Ze serveren er een eenvoudig menu waar de bijzonderheid ‘m zit in de gerechten. Kwaliteit boven kwantiteit en dat proef je terug. De gerechten deel je met je tafelgenoten en omdat er geen volgorde in zit, kan je los met waar je oog op valt.
In ons geval waren dat de gekookte bieten met Old Remeker en Bull’s Blood (een donkerrode slasoort met een lichte notensmaak). Een fijne combinatie van ingrediënten door de aardse, ziltige en friszure tonen. Daarnaast gerookte paling op een brioche met crème fraîche; lekker in zijn eenvoud. En tot slot de groene asperges met Choron saus (een getomateerde bearnaisesaus), dukkah en kervel. Een super lekker gerecht met de nog knapperige asperges en kervel en een overvloed aan romige saus. Hier wil je wel even met een stukje brood doorheen.
Sauzen spektakel

Naarmate de avond vordert, komen we al snel tot de conclusie dat het de sauzen zijn waar ook veel aandacht en liefde in wordt gestoken. Deze maken alle gerechten helemaal af. Of zouden de sauzen juist de basis zijn? Hoe dan ook, ze scoren hoge ogen. Waar dit overtuigend het geval is, is bij de coquilles die geserveerd worden met een rijke saus van langoustine. Ontzettend veel smaak die op een goede manier meer gebalanceerd wordt door de dun gesneden snijbonen en stukjes appel. En ook bij de gegrilde sappige kippenbout is de madeirasaus een ware sensatie. Stuk voor stuk lekker dus.
Reuring of rust

Petit Caron zit tegenwoordig op de Frans Halsstraat, in het oude pand van Le Restaurant. Een pijpenla maar door een variatie aan plekken doet de zaak niet klein aan. Een hoge bar met grote tafel aan het begin van het restaurant, wat kleinere, ronde tafels in het midden en achterin een grote familietafel. Ook aan de bar zijn zitplekken met goede (!) barkrukken. Dat is in de Amsterdamse horeca niet altijd het geval, gelukkig hebben ze dat bij Petit Caron goed begrepen.
Hou je van veel reuring en dynamiek? Dan zijn donderdag t/m zaterdag jouw avonden. Heb je meer behoefte aan wat minder drukte, ga dan eens langs op dinsdag of woensdag . Sowieso een pré dat een deel van de tafels op walk-in basis is. Dat maakt het spontaan binnenlopen bij deze laagdrempelige, moderne bar absoluut de moeite waard.