Waterbuffel in de hoofdrol bij Bhatti Pasal Klinkers

De Buik ging langs bij Bhatti Pasal Klinkers: het adres voor de authentieke Nepalese keuken, inclusief waterbuffel.

13 Aug 2024 Hans van de Meeberg

blogger Hans is hoofdredacteur van de Buik van Amsterdam en daarnaast freelance redacteur bij Misset Horeca evenals groot liefhebber van eten en drinken.

Waterbuffel in de hoofdrol bij Bhatti Pasal Klinkers

Waterbuffel, wie heeft het nog niet gegeten? De Buik niet, dus op naar Bhatti Pasal Klinkers. Het adres to go to voor authentiek Nepalees, inclusief een forse sectie waterbuffel, en net een jaartje open in het oude pand van Na Siam in de Kerkstraat net om de hoek bij de Utrechtsestraat.

​Modern interieur


De Buik was natuurlijk wel eerder bij een Nepalees restaurant geweest waar vaak een traditioneel interieur wordt gevoerd. Zo’n eentje waar een waterbuffel geen schade kan aanrichten. Niets van dit alles bij Klinkers. Hier loop je een comfortabel interieur binnen, met lekker zittende stoelen, gestoffeerde banken langs de wand en ruime tafelsettings. Zelfs een mini-terras voor de zaak aan de Kerkstraat.

​Dumplings om te smullen


Een korte blik door het menu maakt het ons duidelijk. We bestellen een beetje dwars door de kaart heen en starten met de open dumplings met (natuurlijk) waterbuffel. De dumplings hebben meer iets weg van de Georgische Chinkali’s dan de Chinese. Ze zijn wat forser dan de Chinese varianten, het deeg is ook wat dikker, maar desalniettemin enorm smakelijk. 

We kregen er acht bij onze bestelling van één keer de Buff Momo Open. Geserveerd in een licht pittige tomatensaus met wat korianderolie. Een plaatje om te zien. De saus, om even in te dippen, verrijkt de dumping met het waterbuffelgehakt echt. Geslaagde start van ons Nepalees avontuur.

​Nepalese rijsttafel


Daarna gaan we voor de Thali, een soort mini Nepalese rijsttafel. De kip-versie heeft de traditionele Dal Bhat (linzen en rijst), wat verschillende groentes waarbij de ingemaakt rettich indruk maakt en een papadum. We bestellen hier de Sekuwa bij. Een paar stokjes, zeg maar, van gebarbecuede lam met de crispy rijst en mint met tomatensaus. Fijne aanvulling, want de rijsttafel is net iets te karig voor twee.

​Maximale yoghurt


Een toetje is altijd lastig. We laten ons door de service, die overigens allervriendelijkst en super attent is, adviseren. En delen een schaaltje met de aller romigste yoghurt ooit geproefd, echt de maximale yoghurt. Geflankeerd door wat kunstig opgemaakt vers fruit en een bloemblaadje.

​Ice baby


Voor wijn hoef je hier niet te zijn, als we eerlijk zijn. De keuze is uit een glas rood, wit of rosé. En ook per fles is de keuze ook niet reuze, drie keer rood en wit. Dus op naar lokaal (Nepalees) bier. In dit geval Nepal Ice. Gewoon een lekker koud pilsje.

​Comfortabel en compleet andere keuken

Hier kun je eens een compleet andere keuken proeven, goed bereid, in een comfortabele setting en met aardige attente bediening die alle tijd nemen om je te helpen met de kaart. Niet raar dat Bhatti Pasal altijd vol zit. Ze hadden overigens al een andere, kleinere, vestiging in de Voetboogstraat.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Happy de Peps(y)

Met een uitgebreide kaart, meer dan 60 gerechten, laat de Spaanse wijn- & eetbar Peps zien dat ze niet snel van plan zijn om weer te vertrekken.

5 x even een biljartje en een hapje en/of drankje doen

5 plekken om nog heerlijk ouderwets te biljarten, en een lekker hapje te eten.

Van wijnenthousiast naar een professioneel proever (slot)

In deze serie volgt de Buik hoe Gijs zijn WSET-niveau 3 haalt en deze keer staat het examen op het programma. Blind proeven en theorietoets met 50 vragen.