Onze winter bodies zijn verstopt onder meerdere lagen kleding en we zijn in de mood voor glühwein. Maar de cocktails en hapjes van CIMA doen verlangen naar eindeloze zomeravonden op hun waanzinnige dakterras van het Renaissance Hotel aan het Hekelveld midden in het centrum van Amsterdam.
Op naar de bovenste verdieping

Het is een gure donderdagavond als we de lift in stappen naar de bovenste verdieping van het Renaissance hotel vlakbij Centraal Station. Hier huist sinds kort rooftop bar CIMA, een Mexicaans georiënteerde cocktailbar. De inrichting is strak, modern en donker (we moeten de zaklamp van de iPhone erbij halen om de menukaart te kunnen lezen). Onze aandacht wordt echter direct getrokken door het ruime dakterras buiten, op deze avond absoluut een no-go, maar we zien ons hier in de zomer helemaal zitten met een cocktail en fantastisch uitzicht over het centrum van de stad.
Vuelve a la vida

De CIMA Margarita met jalapeño is een goed begin; superfris en een beetje pittig. Erbij proeven we goede Zeeuwse creuse oesters met wat koriander mayonaise en ‘Vuelve a la vida’, wat zoiets betekent als: terug tot leven komen. Dit wordt in Mexico gegeten bij een flinke kater, vandaar de naam. Het is een soort ceviche met octopus, garnalen en avocado, een prima gerecht, maar mist die fijne kick en frisheid die ceviche zo onweerstaanbaar maken.
Mayonaise van zee-egel

De Pisco sour is gemaakt met huacatay, een Peruaans plantje dat de cocktail een prettige kruidige afdronk geeft. Ook deze cocktail is perfect in balans. De tostada (harde taco) met garnaal, bottarga en mayonaise van zee-egel is echt gruwelijk lekker. Met 22 euro voor één taco flink aan de prijs, maar de gelaagdheid van smaken en structuren is spot on. Dit geldt ook voor de taco met short rib (langzaam gegaarde riblappen) met beenmerg en tomaten salsa. Puur comfort food.
Uitkijken naar de zomer
De gerechten en cocktails van CIMA zijn om vrolijk van te worden en we kijken nu al uit naar het moment dat we het dakterras op kunnen.