Resumé is de wine- & foodbar van Saskia de Kuijer en Rik van de Laar, eigenaars van het uitstekende restaurant 6&24 aan de Nobelstraat. Resumé vind je in een heel ander deel van Den Haag, een stukje Bierkade dat nog wat leven kan gebruiken. Resumé lijkt een goed begin.
Gouden Pollepel

Ons begin aan tafel is sowieso goed met riesling per glas, van Weingut Hees uit de Nahe. Precies wat je wilt. Fris, op perfecte temperatuur geschonken, in balans. We zitten buiten, aan het water. Heerlijk. Hoewel je het nooit weet met die Hollandse zomers.
Resumé gaat lekker. Won in 2023 meteen de Gouden Pollepel van het AD. Met een 8,1 stond de wine-food-bar zes maanden op de eerste plek. Knap.
Iets lekkers bij de oesters

Gelijk maar even de wijnkaart afspeuren naar iets spannends bij tweemaal twee wilde Terschellinger oesters in verschillende bereidingen. Eén met citroen en peper, één met huis-gin, tamarillo en codium. Het wordt 3B, een Portugese sparkle van Filipa Pato, blanc de blancs van bical. Appel, gist, wat notig en iets van paddenstoel – we hebben een match.
Ook bij de tartelettes gevuld met aubergine en peppadew, pikante pepers. Een fraaie hap die misschien net iets te groot is voor in één keer, maar dat houdt ons niet tegen om het toch te proberen. Het is krokant van buiten, zacht vanbinnen, vullend en comfortabel. Erbij hebben we een flink stuk boerenpaté. Het is romig, iets zoet en gaat best goed bij de volgende wijn. Je merkt, we houden het tempo erin. Le Grand A van David Moret is gemaakt van aligoté, gezien de klimaatopwarming misschien wel dé redding van Bourgogne.
Originele wijnkaart

Een mantelmeeuw bezoekt intussen de tafel naast ons, waar niemand zit, en onderbreekt even ons gesprek over de vaderlandse politiek. Wat zijn die beesten groot zeg, van dichtbij. Een medewerker jaagt de vogel routineus weg en zegt verontschuldigend: “Het is er maar één, en hij zit meestal op die boot daar.”
Behalve dat de wijnkaart riant veel wijnen per glas heeft, is deze ook gevuld met originele kwaliteitswijnen per fles. En er wordt meegedacht over wat goed past bij het volgende gerechtje. De formule bij Resumé is dat alle gerechten van medium formaat zijn en je vrijelijk kunt kiezen wat je wilt eten en in welke volgorde, al dan niet om te sharen. Ideaal.
Smaakvolle inrichting

Wit uit de Douro bijvoorbeeld, zie je weinig op de gemiddelde wijnkaart. Perfect bij de net zo perfecte, dungesneden octopus met olijf en tomaat. Een blijvertje, wat ons betreft. De artisjok met paprika en parmezaan werkt dan weer minder goed. Het is net alsof de ingrediënten er samen niet heel veel zin in hebben. Zonde.
Het koelt af, de wind steekt op. Blijven we zitten? Iets later, aan de bar, mét frisse buitenlucht maar een stuk aangenamer. Tijd voor pinot noir! We kiezen die van Tattendorf uit de Oostenrijkse Thermenregion. De inrichting van Resumé is smaakvol bruin. Met goed behang en hippe krukken. De muziek misschien iets te upbeat. De bar is een toffe en gezellige plek om aan te eten. Erboven hangen worsten en hammen om ter plekke aan te snijden voor een plankje charcuterie. Binnen is er verder voldoende ruimte voor wanneer het minder zomers is.
Hemelse zwezerik

We vervolgen onze grand tour langs de menukaart: zeebaars met polenta, antiboise en een scheutje beurre blanc. Klassiek, goed uitgevoerd. Dan, zwezerik met Aziatische umami-crumble en zwarte knoflook: hemels. Met de pinot een match made in… vul zelf maar in. Vanavond slaan we een zoete finale af, maar eindigen met een heel goede Italiaanse espresso.
Ervaren en gastvrij

De bediening bij Resumé is vakkundig, ervaren en gastvrij. We hebben we een heerlijke avond gehad. Gastronomisch sterk en wijn-technisch interessant, in een sfeervolle setting.