De verhuizing van FG Restaurant is voltooid. Komende dinsdag knalt voor sterrenchef François Geurds de champagne als aan de Katshoek in Rotterdam de deuren opengaan.
De verhuizing van FG Restaurant is voltooid. Komende dinsdag knalt voor sterrenchef François Geurds de champagne als aan de Katshoek in Rotterdam de deuren opengaan.
Invloed heb ik er niet op, dat weet ik. Maar zou ik het voor het zeggen hebben, dan zou de algemeen directeur van Stedin van mij een lintje krijgen. Een paar dagen heb ik flink in de rats gezeten tijdens de verbouwing omdat het ernaar uitzag dat we op 9 augustus geen stroom zouden hebben. Pieter Trienekens en nog een aantal aardige mensen binnen Stedin hebben mij uit de brand geholpen. Binnen anderhalve dag was er een akkoord voor de aanleg van een stroomkabel waarmee einde bouwvertraging.
Wie er ook een gouden medaille verdienen? De mannen achter Single Estate en Espresso Service West (ESW). Zij hebben geregeld dat ik de primeur heb: als enige restaurant in Nederland beschik ik over een ModBar, de meest geavanceerde espressomachine ter wereld waarbij alle belangrijke hardware is opgeborgen onder de bar. De ModBar heeft veel weg van een biertap. Die knipoog van de knappe barista die kun je bij FG Restaurant niet meer missen. Deze machine kan water uit alle delen van de wereld simuleren, de smaak van water uiteraard. Ik kan mijn geluk niet op met deze ModBar.
Western oak lattenverlichting in nieuwe FG Restaurant
De derde omhelzing is voor interieurontwerpbureau King Kongs. Een eyecatcher is de western oak lattenverlichting in FG Restaurant. Origineel gevonden is ook de houten gevelversiering. De wastafel in het toilet is een waterval, de private dining room is een upside down garden. Meer verklap ik niet. De organic inrichting is oogverblindend, ik denk dat iedereen het me mee eens zal zijn.
Het grootste applaus is voor mijn eigen personeel. Zonder mijn crew was er geen FG Restaurant, zonder mijn crew had de verhuizing naar de Hofbogen nooit plaatsgevonden. Het personeel is mijn steun, het cement waarop ik heb gebouwd.
Ik ben gezegend met zoveel lieve en getalenteerde mensen om me heen. Met kippenvel sta ik nu de flessen wijnen in de gloednieuwe cellars te sorteren. Als komende dinsdag de deuren van FG Restaurant opengaan, knalt een magnumfles van Salon – een mooiere champagne moet nog worden uitgevonden - door de Hofbogen.
Een pop-up wijnbar op de 10e verdieping boven het Hofplein, daar moet je bij zijn. Ga naar Trandem, maar wees er snel bij.
Binnenkort opent in het Kralingse Bos De Boshut. Frank Huson en Maaike Groenewegen creëren een plek waar je kan genieten, zonder al te veel poespas.
De derde in de rij van een reeks opvallende zaken. By Ami Café kiest deze keer voor een middagconcept, aangekleed in savanne-thema. Opent eind oktober.
Geniet van de volgende voordelen: