Een kijkje buiten de keuken van... Mark van Wijngen

We vroegen weer een chef het kokshemd van het lijf voor de beste restauranttips binnen en buiten Rotterdam. Dit keer Mark van Wijngen van Huson.

14 Jul 2017 Christiaan Bergers

blogger Christiaan studeert hotel management voor een jaartje in Barcelona waar gelukkig meer dan genoeg te eten en te drinken is.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Huson

Scheepstimmermanslaan 14, Rotterdam Maaltijd: LunchDiner Stadsdeel: Centrum Keuken: FransJapansAziatischFusion Prijsniveau: Wat duurder Bekijk restaurant

Een kijkje buiten de keuken van... Mark van Wijngen

Onze chefs weten van goed eten. Logisch, als je avond na avond achter het fornuis staat. En als je als chef dan een keer tijd hebt om buiten de deur te eten, dan doe je dat niet zomaar ergens. Althans, daar gaan we van uit. Wij zijn namelijk vreselijk nieuwsgierig naar de bars, restaurants, eetcafés en andere toko’s waar onze chefs hun schaarse vrije tijd doorbrengen. We nemen daarom regelmatig een kijkje buiten de keuken met onze Rotterdamse kookhelden. Dit keer: Mark van Wijngen van Huson.

Mark van Wijngen is chef en eigenaar bij Huson, dat al tien jaar een Bib Gourmand status heeft weten te behouden. Het eigenaarschap van Huson is redelijk nieuw. Twaalf jaar geleden klopte Mark bij de zaak aan. Hij begon als souschef worden en toen de oude eigenaren Frank en Maaike vertelden dat ze rustiger aan wilde doen, werd hij op 1 juli 2015 eigenaar. “Sindsdien ben ik op een aantal dagen na nooit vrij.” Maar als Mark dan een keer vrij is, gaat hij natuurlijk graag uit eten. 

Rotterdam


Mark trapt af met Yama. “Hij is een oud-collega van mij. Samen hebben we veel van elkaar geleerd en ook de grootste lol gehad. We hebben het altijd goed met elkaar kunnen vinden. Yama komt hier wat vaker eten dan ik bij hem, maar als ik kom blijf ik het een heerlijke zaak vinden. De ongedwongen sfeer en huiselijke warmte van Yama en Yuko is heel fijn. Je kunt er echt genieten en lekker bijlullen.” Meestal houdt Mark het iets dichter bij Huson. Hij gaat bijvoorbeeld ook graag naar Zeezout. “Heerlijk eten en al jarenlang constant. Een van de beste restaurants van Rotterdam. Geen poeha en gewoon heel goed. Eten is een vorm van ontspanning, maar tegen de tijd dat ik aan m’n ontspanning kan beginnen zijn de meeste restaurants al gesloten. Daarvoor heb ik een perfect alternatief: De Dr. The best doc in town. Hier hebben ze een wervelwind aan heerlijke en verbluffende cocktails voor de nodige medicatie.”

Nederland


Buiten Rotterdam reist Mark graag af naar Amsterdam om bij Yamazato te eten. “Ik ben dol op de Aziatische keuken, daar kan je van blijven eten. Aan de sushibar bij Yamazato wordt de sushi en sashimi met chirurgische precisie op de mooiste manier op de borden gepresenteerd. Met een koude sake erbij heb je echt het gevoel alsof je even in Japan bent.”

Buitenland


“Een paar jaar geleden heb ik met mijn beste vrienden een camper gehuurd en een roadtrip door Normandië gemaakt, richting San Sebastian. De mooiste herinneringen en de beste pintxos. Vakantie maakt alles beter en lekkerder. Ga naar de kroegen in het oude centrum van San Sebastian en vreet en zuip je helemaal vol. Bijvoorbeeld bij A Fuego Negro. Simpel en goed eten kan zo lekker zijn.”

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Zelf je eten bereiden of afmaken: je doet het bij deze 14 restaurants

Uit eten en zelf je eten voorbereiden of afmaken? Ontdek de leukste hotspots in Rotterdam voor bistro, hotpot, skewers en meer. Proef, deel en geniet!

Dit is volgens jullie het beste terras van 2025!

Jullie hebben de hele zomer kunnen stemmen op jullie favoriete terras van Rotterdam. De winnaar met 443 stemmen: By Ami!

Van tap tot tafel: de culinaire verrassing van Kaapse Maria

Kaapse Maria aan de Mauritsweg heeft meer in de mars dan alleen de 24 taps met bier en ciders: verrassende gerechten en een gastvrije sfeer voor iedereen.