Chefs weten van goed eten. Logisch, als je avond na avond achter het fornuis staat. En als je als chef dan een keer tijd hebt om buiten de deur te eten, dan doe je dat niet zomaar ergens. Althans, daar gaan we van uit. Wij zijn namelijk vreselijk nieuwsgierig naar de bars, restaurants, eetcafés en andere toko’s waar onze chefs hun schaarse vrije tijd doorbrengen. We nemen daarom regelmatig een kijkje buiten de keuken met onze Rotterdamse kookhelden. Dit keer: Wim Severein.
Wim Severein is chef-kok en eigenaar van sterrenrestaurant The Millèn. Vorig jaar zomer heeft hij het restaurant geopend en binnen een jaar is The Millèn bekroond met een ster. The Millèn bevindt zich in het Marriott Hotel met een prachtig uitzicht op het architectonische Centraal Station. The Millèn is vijf dagen open, waardoor zelf uit eten gaan er gauw bij inschiet.
Rotterdam
Wim hoeft niet lang na te denken over waar hij het liefst komt in Rotterdam. Door het vele werken is er weinig tijd om zelf uit eten te gaan, maar als hij gaat dan is het naar Asian Glories. “Ik kan de keuken zelf niet voeren en vind het wel erg lekker.” Zijn lievelingsgerecht is de krokante beef. Ook visrestaurant Zeezout aan de Maas is een favoriet waar hij graag komt. “Patrick was mijn sous-chef en ik werkte onder hem als kok bij Restaurant De Engel in de tijd toen Herman den Blijker het runde. Patrick runt Zeezout samen met zijn vrouw Annette. Ik ben nog steeds bevriend met ze.”
Nederland

Als Wim in de auto moet stappen voor een goed restaurant dan is dat voor restaurant VISTA in Willemstad. “Het ligt heel mooi aan het water en VISTA heeft een duidelijke, pure keuken”, omschrijft Wim. Van Willemstad gaan we naar Eindhoven. Waar er volgens Wim bij ZARZO fantastisch gekookt wordt met veel Spaanse invloeden. Wim vertelt:” Ik ben erg gecharmeerd van de gerechten en het mooie wijnarrangement.” Zelf kookt de chef ook graag met Spaanse invloeden.
Buitenland

In Spanje vind je het uitheemse lievelingsrestaurant van de chef. In de buurt van Barcelona bevindt zich restaurant El Celler de Can Roca. Drie broers runnen dit haute-cuisinerestaurant. De oudste broer is chef-kok, de middelste broer is sommelier en de jongste in gespecialiseerd in desserts. Er worden typisch Spaanse gerechten gekookt. “Het is een fantastische beleving en ik hou van de Spaanse keuken”, aldus Wim. Er is plek voor vijfenveertig gasten. Je moet hier weken en misschien wel maanden van tevoren reserveren om verzekerd te zijn van een plekje.