Restaurant FRED** verhuist naar de Boompjes

Sterrenrestaurant FRED verhuist van de Honingerdijk naar de Boompjes. Medio december hopen ze open te gaan met het nieuwe restaurant.

1 Okt 2022 De redacteuren Rotterdam

blogger De redacteuren van De Buik van Rotterdam hebben één ding gemeen: ze praten de hele dag alleen maar over eten en drinken, en waar ze dat doen en wanneer.

Restaurant FRED** verhuist naar de Boompjes

Wie regelmatig over de Boompjes rijdt of wandelt, kan het niet ontgaan zijn: Restaurant FRED**, bekroond met 2 Michelinsterren, gaat verhuizen van de Honingerdijk naar een prominente plek onderin The Terraced Tower aan de Boompjes, met uitzicht op de Nieuw Maas. Patron-cuisinier Fred Mustert hoopt in december open te gaan met het nieuwe restaurant. 

FRED 2.0 

Op het moment wordt de nieuwe zaak nog flink verbouwd en zijn ze zelfs nog aan het nadenken over de precieze inrichting. Eén ding is zeker: bij FRED 2.0 wordt niet meer gekookt op gas, maar gaat Fred Mustert over op elektrisch koken. Over de verdere inrichting van de keuken of zaak kan hij nog niet veel kwijt. Het design van het interieur ligt in handen van Jeroen Smeele (uiteraard in samenspraak met Fred), die ook verantwoordelijk is voor de inrichting van het restaurant aan de Honingerdijk met onder meer de bijzondere toiletten. Er is in ieder geval in de nieuwe zaak ook weer een bijzondere rol weggelegd voor kaas. Bij de zaak in Kralingen hebben ze een indrukwekkende kaaswagen, maar bij het nieuwe restaurant krijgen ze zelfs een kaaswinkeltje. Ook keert de wine dome in de nieuwe zaak terug. 

Een leuk stukje Rotterdam 


In het nieuwe Restaurant FRED** kunnen straks zo'n 50 gasten terecht, net zoals in het oude restaurant. Ook verandert er niets aan de openingstijden en kun je er van maandag tot en met vrijdag reserveren voor lunch en diner. Op zaterdag is Restaurant FRED** alleen geopend voor diner. De zaak krijg een terras aan de andere zijde, aan de Hertekade, waar voor de lunch of diner een aperitief genuttigd kan worden. Eten kan hier niet, omdat Fred Mustert eventuele risico's die kunnen afdoen aan de kwaliteit van het eten wil vermijden, zoals stof van buiten of de kans dat het eten kan afkoelen. Aan de kant van de Hertekade is straks ook de ingang van het nieuwe FRED, met uitzicht op het haventje bij de Ibisbrug. Zicht op de Nieuwe Maas aan de ene kant en aan de andere kant de Scheepmakershaven is een van de redenen waarom Fred voor deze plek heeft gekozen. "Het is een leuk stukje Rotterdam, niet dan?" 

Derde ster voor FRED 

De nieuwe locatie van Restaurant FRED** hoopt, als alles mee zit, in december de deuren te openen. Een zekerheid is dat hij per 1 december de Honingerdijk moet verlaten, omdat hij dan de sleutels overdraagt aan Terry Priem en Esther van Otterloo van Gastrobar STER. Zij starten op diezelfde plek met Restaurant STER en zullen halverwege december hun deuren openen. Meer lezen over de plannen van Terry en Esther? 


Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met SMAAKmag

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Fred is jarig en viert het met een splinternieuw interieur

Fred is tien en viert dat met een nieuw interieur. Wij vierden dat weer door er te gaan lunchen.

Terry Priem opent tweede zaak Restaurant STER

Terry Priem, bekend van Gastrobar STER in Kralingen neemt restaurant FRED over en start met zijn eigen Restaurant STER. Culinair koken in een losse sfeer.

Bar Benthuis in Noord weer open na verbouwing

Na de verplichte funderingswerkzaamheden mocht Bar Benthuis begin september de deuren weer openen. Oud en vertrouwd, maar dan net iets beter.