Wie regelmatig over de Boompjes rijdt of wandelt, kan het niet ontgaan zijn: Restaurant FRED**, bekroond met 2 Michelinsterren, gaat verhuizen van de Honingerdijk naar een prominente plek onderin The Terraced Tower aan de Boompjes, met uitzicht op de Nieuw Maas. Patron-cuisinier Fred Mustert hoopt in december open te gaan met het nieuwe restaurant.
FRED 2.0
Op het moment wordt de nieuwe zaak nog flink verbouwd en zijn ze zelfs nog aan het nadenken over de precieze inrichting. Eén ding is zeker: bij FRED 2.0 wordt niet meer gekookt op gas, maar gaat Fred Mustert over op elektrisch koken. Over de verdere inrichting van de keuken of zaak kan hij nog niet veel kwijt. Het design van het interieur ligt in handen van Jeroen Smeele (uiteraard in samenspraak met Fred), die ook verantwoordelijk is voor de inrichting van het restaurant aan de Honingerdijk met onder meer de bijzondere toiletten. Er is in ieder geval in de nieuwe zaak ook weer een bijzondere rol weggelegd voor kaas. Bij de zaak in Kralingen hebben ze een indrukwekkende kaaswagen, maar bij het nieuwe restaurant krijgen ze zelfs een kaaswinkeltje. Ook keert de wine dome in de nieuwe zaak terug.
Een leuk stukje Rotterdam

In het nieuwe Restaurant FRED** kunnen straks zo'n 50 gasten terecht, net zoals in het oude restaurant. Ook verandert er niets aan de openingstijden en kun je er van maandag tot en met vrijdag reserveren voor lunch en diner. Op zaterdag is Restaurant FRED** alleen geopend voor diner. De zaak krijg een terras aan de andere zijde, aan de Hertekade, waar voor de lunch of diner een aperitief genuttigd kan worden. Eten kan hier niet, omdat Fred Mustert eventuele risico's die kunnen afdoen aan de kwaliteit van het eten wil vermijden, zoals stof van buiten of de kans dat het eten kan afkoelen. Aan de kant van de Hertekade is straks ook de ingang van het nieuwe FRED, met uitzicht op het haventje bij de Ibisbrug. Zicht op de Nieuwe Maas aan de ene kant en aan de andere kant de Scheepmakershaven is een van de redenen waarom Fred voor deze plek heeft gekozen. "Het is een leuk stukje Rotterdam, niet dan?"
Derde ster voor FRED
De nieuwe locatie van Restaurant FRED** hoopt, als alles mee zit, in december de deuren te openen. Een zekerheid is dat hij per 1 december de Honingerdijk moet verlaten, omdat hij dan de sleutels overdraagt aan Terry Priem en Esther van Otterloo van Gastrobar STER. Zij starten op diezelfde plek met Restaurant STER en zullen halverwege december hun deuren openen. Meer lezen over de plannen van Terry en Esther?
Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met SMAAKmag.