Sinds januari is er weer een hoop nieuws bijgekomen in Rotterdam. We kunnen ons voorstellen dat je het niet allemaal kunt bijhouden. Daarom is het weer hoog tijd voor een update. Dit keer veel ramententen en vuige kroegen.
Sinds januari is er weer een hoop nieuws bijgekomen in Rotterdam. We kunnen ons voorstellen dat je het niet allemaal kunt bijhouden. Daarom is het weer hoog tijd voor een update. Dit keer veel ramententen en vuige kroegen.
Klik hier voor de nieuwste lijst
Takumi zet de ramentrend door in Rotterdam. Al een begrip in Düsseldorf, opende Takumi afgelopen maand haar eerste vestiging in Nederland. Op de West-Kruiskade. Bij de ingang zie je de noedels gelijk liggen in een grote klimaatkast waar ze in perfecte omstandigheden bewaard worden. Dit is ook te merken in de kwaliteit van Takumi. De rij staat dan ook tot buiten. Geluk in een kom, vinden wij.
Nog meer ramen! Noo.me opende iets eerder dan Takumi. Niet in China Town, maar gewoon op de Botersloot. En Noo.me beperkt zich niet alleen tot Japanse ramen. Als je binnen komt, stap je in een warme Aziatische oase binnen waar specialiteiten uit heel Azië geserveerd worden, natuurlijk in een bowl.
Pulp heeft zich (tijdelijk) gevestigd in het pand van café IEZ op de Witte de With. Deze pop-up kroeg zal ons de komende tijd vermaken en ons mee terug nemen naar de 80’s. Opgezet door Dirk Schmidt, bekend als Pop on Acid, Wiebe Kuipers en Bart van Beurden, kan je hier vanaf het begin van de avond tot diep in de nacht de echte kroegtijger uithangen en flirten met een discobal.
Pulp is niet de enige die haar deuren onlangs opende op de Witte de With. De Bierboutique is afgelopen maand ook eindelijk van start gegaan. De oprichters op OPA hebben een stijlvolle kroeg neergezet, waar je als vrouw rustig een biertje kan drinken en met je keuze geholpen wordt door een vrouwelijke biersommelier. En ben je niet zo’n hardcore bierdrinker, dan neem je gewoon een van de smakelijke biercocktails.
Door naar de Westzeedijk, waar Kristian de Leeuw, bekend van BAR Rotterdam, Sjatzi begonnen is in het oude pand van Mon Cheri. Het verleden van Mon Cheri wordt hier zeker gewaarborgd. Niet alleen is Sjatzi een fonetische Duitse vertaling van Mon Cheri, maar de grote bar met de palen bleef na de overname gewoon staan. Kristian wil hiermee de sfeer van eten, drinken en mensen leren kennen terugbrengen.
Op de Hoogstraat 28 zat lang de enige echte Mexicaanse tacobar in Rotterdam, La Taqueria. Halverwege januari zijn zij overgenomen door KUA Mexican Kitchen uit Den Haag. Na goed overleg tussen de twee eigenaren is de knoop doorgehakt en zijn ze begonnen met verbouwen. Eind januari opende KUA haar deuren met een vernieuwd KUA menu met een pittig sausje. Maar geen zorgen, de kaart is zo samengesteld dat fans van La Taqueria er ook gewoon blij van worden.
Deels buurtcafé, deels expositie. Café Ollie heeft drie uitbaters: Ola, Geert en Gilad met zowel een passie voor horeca als voor kunst. Op de Rodenrijselaan in Rotterdam Noord kun je overdag terecht voor een lekker broodje, een salade of iets zoets en in de avond kun je er lekker borrelen met een klein hapje of soepje.
Als laatste een bijzonder verhaal en concept: Shaami Huis. Opgezet door Firas. Hij is 2,5 jaar geleden vanuit Syrië naar Nederland gevlucht met zijn familie. In Syrië was Firas civiel ingenieur, maar dit beroep kon hij in Nederland niet uitoefenen. Daarom is hij, toen de mogelijkheid zich voordeed, Shaami Huis begonnen, waar hij Syrische vluchtelingen in dienst neemt om hen te helpen integreren. Met kakelverse producten wordt er authentiek Syrisch gekookt. Aanrader!
Rotterdam is the place to be om heerlijk te eten. Moeilijk om te kiezen. Maar tis mijn stad!! Iedere maand proberen mijn dochters en wij een nieuwe uitdaging om te genieten en heerlijk bij te kletsen. Iedere keer een feestje!!
Welk terras verdient jouw stem in de zoektocht van Ondernemen010 en de Buik naar het mooiste terras van 2025?
Het monumentale pand van Station Noord krijgt nieuw leven ingeblazen: De Raaf. De Buik spreekt eigenaren Melvin Oostrum en Mickey Fentross.
Rotterdam barst van de plekken waar mixologie tot kunst is verheven. Samen met Sligro selecteerden we 8 cocktailbars waar je deze zomer niet omheen kunt.
Geniet van de volgende voordelen: