Vanaf juni 2025 is Rotterdam-Noord een nieuwe bistro rijker: 1NUL8 Noord, ofwel 1NUL8 Bistro. De nieuwste aanwinst van Floris van de Sluis en Fabian Loveriks, de heren achter de andere 1NUL8-zaken.
Vanaf juni 2025 is Rotterdam-Noord een nieuwe bistro rijker: 1NUL8 Noord, ofwel 1NUL8 Bistro. De nieuwste aanwinst van Floris van de Sluis en Fabian Loveriks, de heren achter de andere 1NUL8-zaken.
Foto: Lotte Faassen
Het begon met de wijnbar op de Meent, in de ‘oude Baja’. Inmiddels heeft het tweetal een horecafamilie met naast de nieuwe plek in Noord nog drie zaken: bovenstaande 1NUL8 Meent, 1NUL8 Basement en 1NUL8 Let’s Meat. En er zijn plannen voor verdere uitbreiding.
Foto: Lotte Faassen
“We wilden iets bijzonders neerzetten in een plek met historie”, vertelt Floris. “Het Correct-gebouw is zo’n herkenbaar Rotterdams monument, daar móést iets moois komen.”
Fabian vult aan: “1NUL8 Noord ademt een bepaalde sfeer: het is een mix van klassieke Franse bistro en een relaxte koffiebar. Precies waar wij van houden. We merken dat mensen hier écht even tot rust komen, weg van de drukte.”
“Het is geen plek waar je snel een drankje doet en weer doorgaat. Het is een plek die uitnodigt om langer te zitten, tafelen of te netwerken. In de bistro loop je spontaan binnen en voor je het weet zit je met een toetje en een fles wijn te genieten. Het is minder ‘see and be seen’ en meer ‘kom zitten, blijf hangen’.”
De 1NUL8-groep staat voor een warme, toegankelijke plek waar je altijd welkom bent, met oog voor detail en kwaliteit. In de bistro kan je terecht voor een borrel, een goede lunch of een uitgebreid diner.
Zonder al te veel overdrijven, maar wel nét dat beetje extra. En dat is precies wat Rotterdam zo goed weet te waarderen.
De nieuwe koffiebar-bistro is open van ontbijt tot diner. Bij 1NUL8 Noord zijn er een paar vaste favorieten. De croissants gaan elke dag hard, met crème suisse en aardbei, of de zeer ‘on trend’ pistache-matcha variant. Voor wie trek heeft in iets stevigers, is de steak sandwich een aanrader.
‘s Avonds staan op de menukaart klassieke bistrogerechten zoals sliptongetjes en kreeftenbisque.
Wij lieten ons verrassen door een lekkere tonijn op brood, huisgemaakte chips en tournedos Rossini als hoofdgerecht.
De tonijn op brood werd geserveerd uit een echt blikje tonijn met wit getoast brood. Voor dit voorgerechtje komen wij terug, de tonijn smaakte heerlijk vers (ondanks het blik) en was heel rijk van smaak. De huisgemaakte chips had een heerlijke crème fraîche om te dippen. Echt een goed gerecht om vooraf te delen of erbij te nemen voor bij de borrel.
De cuisson van de tournedos was perfect. Dit malse vlees met ganzenlever is een klassieker, had ook traditionele begeleiding met een heerlijke truffelsausje en aardappelmousseline.
Als bijgerecht hadden we avocadosalade en Franse frietjes. De salade was heerlijk verfrissend en past perfect bij elk hoofdgerecht. Bestaande uit kropsla, geschaafde ui, zongedroogde tomaten, avocadocrème en pistache vinaigrette was dit een feestje in de mond.
Ook qua desserts was er een goede keuze aan gerechten. Bijvoorbeeld een crème brûlée cheesecake, twee desserts in één! Naast de vaste menukaart waren er ook dag specials zodat elk bezoek een verrassing blijft.
Foto: Lotte Faassen
De bistro heeft warme tinten, zachte verlichting en een Franse maar tegelijkertijd moderne vibe. De bistro geeft je door de enigszins knusse inrichting met comfortabel meubilair een huiskamergevoel.
Loungebanken, lekkere zitstoelen, veel daglicht, goede achtergrondmuziek (denk aan Sade) en een gezellige all day vibe, zo kun je er de hele dag terecht.
Lekker slenteren en misschien wel op meerdere plekken lunchen? Dat kan in het pittoreske Dordrecht met deze vijf lunchtips.
In het Vroesenpark hoef je voortaan geen zware picknickmand meer mee te nemen. Via de bestelhub van Station Bergweg wordt je eten tot je kleedje bezorgd.
Voor de serie Proef op de sommelier gaat Niels van Laatum in gesprek met Rotterdamse sommeliers. In deze editie Emy Koster van Tres.
Geniet van de volgende voordelen: