Gym & Gin zit, zoals heel toepasselijk voor de naam, onder een sportschool. Toch is dit restaurant heel wat anders dan een sportkantine. Bekroond met een Bib Gourmand kookt chef-kok Kevin Valkhoff hier een fijn menu met lichte Aziatische invloeden.
Gym & Gin zit, zoals heel toepasselijk voor de naam, onder een sportschool. Toch is dit restaurant heel wat anders dan een sportkantine. Bekroond met een Bib Gourmand kookt chef-kok Kevin Valkhoff hier een fijn menu met lichte Aziatische invloeden.
Oorspronkelijk stond het concept van Gym & Gin voor de combinatie van genieten en gezond eten. Sinds Kevin de zaak heeft overgenomen in 2019 is het aspect van gezond eten nog wel enigszins terug te zien op de kaart, bijvoorbeeld in de slow-pressed sapjes, maar ligt de focus toch iets meer op het genieten. Kevin: "Genieten moet wel voorop staan als je uit eten bent. Ik maak gerechten die in de eerste plaats gewoon heel lekker zijn." Gin voert bij Gym & Gin de boventoon. Kevin heeft voor Gym & Gin zelfs een eigen gin ontworpen, de Ginious gin. Natuurlijk beginnen we het diner dan ook met een gin tonic van deze gin. De gin is wat kruidig met tonen van gember en een vleugje vanille, en is gegarneerd met zeekraal, gember en komkommer. Een wat mannelijkere gin volgens Kevin, maar ook bij mijn vrouwelijke tafelgenoot en mij valt hij zeker in de smaak.
Bij Gym & Gin is er de mogelijkheid om a la carte te bestellen of voor het Bib Gourmand menu te gaan, waarbij je steeds keuze hebt uit twee opties voor elke gang en de optie hebt om voor drie of vier gangen te kiezen. "Vroeger was ik dan weken zenuwachtig voor de uitslag van de Bib Gourmand selectie, maar tegenwoordig sta ik er wat luchtiger in, dan komen de echte zenuwen pas op de dag zelf. Lekker koken en plezier maken zijn het allerbelangrijkst voor mij." Dit is dan ook terug te zien in de zaak en in het menu: de grote groene bar zorgt voor een speelse, vintage uitstraling en het Bib Gourmand menu zit vol met creativiteit. Maar niet alleen voor hun Bib Gourmand menu kun je hier aansluiten, ook voor losse gerechten zoals poké bowls, een portie bitterballen of een sapje na het sporten zit je hier goed. Dat zorgt voor een fijne en ongedwongen sfeer.
Als voorgerecht eten we dungesneden tonijn met softshell krab in een krokant laagje, avocado, sorbet van tomaat en soja, een krokantje van suiker en een dot wasabimayonaise. Het is een goed uitgebalanceerde mix tussen krokant en romig, warm en koud, zoet en zout en fris en pittig, en wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Dit is nu al ons favoriete gerecht van de avond. Als het tussengerecht op tafel komt, zijn we verrast dat deze een hele andere kant op gaat: met kabeljauw, Hollandse garnalen, mousse van wortel, basilicum en jus van langoustine wijkt dit gerecht ver af van de vorige met Aziatische inspiratie. Toch gaan de twee visgerechten goed samen en doet de afwisseling ons goed.
De bavette bij het hoofdgerecht is mals met een knapperige randje en knapperige stukjes aardappel en wordt geserveerd met asperge met bearnaisesaus en een schepje stoofvlees van ossenstaart, dat zorgt voor de perfecte zoute toevoeging aan het geheel. Na deze drie gangen is het even uitbuiken en bijkomen van al die verschillende lekkere smaken. Zodra we echter over het dessert horen besluiten we spontaan dat we toch nog wel een plekje over hebben: witte chocolademousse met bloedsinaasappel, honingkoekjes en kokosijs. Ook weer een erg goede balans tussen bitter en zoet en een fijne afsluiter van het diner. Het gaat bij Gin & Gym inderdaad om genieten, dat is ons wel duidelijk.
De vijfde editie van de Buik Live is dit keer bij Bistrot-Bar Frère: een Franse buurtbistro die verrast met hoge kwaliteit.
Een pop-up wijnbar op de 10e verdieping boven het Hofplein, daar moet je bij zijn. Ga naar Trandem, maar wees er snel bij.
Binnenkort opent in het Kralingse Bos De Boshut. Frank Huson en Maaike Groenewegen creëren een plek waar je kan genieten, zonder al te veel poespas.
Geniet van de volgende voordelen: