De Buik mocht voor opening al even de gerechten uit de keuken van chef Raymond Plat (ex chef 212) proeven en was ook onder de indruk van de gezelligheid en de plezierige sfeer in het restaurant.
De Buik mocht voor opening al even de gerechten uit de keuken van chef Raymond Plat (ex chef 212) proeven en was ook onder de indruk van de gezelligheid en de plezierige sfeer in het restaurant.
‘Troef was een werknaam die zo lekker in het gehoor lag dat we de naam daarbij gehouden hebben’, vertelt Niels Leijssenaar die samen met de mannen achter Escobar, Roderick Kunst en Willem Alberts, en chef Raymond Plat het restaurant hebben gestart. ‘Bovendien staat ‘Troef’ ook op onze visie voor gastvrijheid waar je altijd wel een ‘troef’ achter de hand moet hebben of het nu een extra vegetarisch gerecht is, een extra stoeltje bij de tafel of een onverwachtse inloop.’
Het pand van het voormalige pizzarestaurant Heart is echt met oog op sfeer verbouwd. De U-vormige open keuken creëert een gezellig knooppunt waar koken, service en aan de bar etende gasten samenkomen. Daarom heen is er voor iedereen verschillende soorten tafels van rechthoekig tot rond en van lange banken aan de achterzijde tot intieme knusse tafeltjes voor twee aan de voorzijde. Er komt nog een eyecatcher, een enorme wijnklimaatkast met ruimte voor meer dan 2.000 flessen aan de linkerwand bij binnenkomst. Maar ook zonder die wijnwand, merk je nu al dat het qua sfeer wel goed zit. De bediening is uitermate gastvrij, attent en behulpzaam en ook de keuken heeft er zin in.
De keuken is gul Frans zonder verplicht menu maar alleen a-la-carte, logisch met de afkomst van deze chef, maar dan wel met af en toe een klein stapje richting de Mediterraanse buurlanden en aan een wijnarrangement doen ze ook niet bij Troef. De Buik proefde het pasteitje met zwezerik en de kreeft antiboise met tomaat, kappertjes en olijven dat als special op de kaart komt. Net zoals de hele tarbot en de ribeye met saus bearnaise en dikke frieten. Over het delen van de gerechten hebben de mannen het niet, dat laten ze graag aan de gasten over. Tot slot moet er nog worden gewerkt aan het vullen van de wijnkaart waar de nadruk ligt op Piemonte, Bordeaux, Bourgogne, Noord Spanje en een klein beetje Duitsland.
Vanaf 22 maart gaat Troef dan voor ‘het echt’ open en dan 4 dagen van woensdag tot zaterdag van 17.30 tot 22.30 uur waarbij de verwachting is dat daar richting de zomer en het mooie terras vast een vijfde dag en een lunch bij zal komen.
De Buik ging weer eens op bezoek bij restaurant Omber, in het Tivoli Doelen Hotel. Op papier het oudste hotel van de stad en een plek met bijzondere historie.
Elke maandag deelt de Buik een nieuw, recent of binnenkort te openen restaurant met je. Vandaag bespreken we WC Bar.
De Buik ging langs bij Copain om een hernieuwd kennismaking te doen wegens de nieuwe chef Ivan Arauz Beusink.
Geniet van de volgende voordelen: