Binnenkort opent Sinck aan de Prinsengracht: een wijnbar en restaurant in een

In een statig pand aan de Prinsengracht openen drie Amsterdamse horeca-professionals een fancy wijnbar annex restaurant: Sinck. In het souterrain komt de wjnbar en op de bel-etage een restaurant met 40 zitplaatsen en een open keuken waaraan kan worden gegeten.

24 Sep 2021 De redacteuren Amsterdam

blogger De redacteuren van De Buik van Amsterdam hebben één ding gemeen: ze praten de hele dag alleen maar over eten en drinken, en waar ze dat doen en wanneer.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Sinck

Prinsengracht 422, Amsterdam Maaltijd: LunchDinerLate night Stadsdeel: Amsterdam centrum Keuken: Frans Prijsniveau: Wat duurder Bekijk restaurant

Binnenkort opent Sinck aan de Prinsengracht: een wijnbar en restaurant in een

In een statig pand aan de Prinsengracht openen drie Amsterdamse horeca-professionals een fancy wijnbar annex restaurant. In het souterrain komt de wjnbar en op de bel-etage een restaurant met 40 zitplaatsen en een open keuken waaraan kan worden gegeten. 

Update: de naam van de wijnbar wordt Sinck.

Sabas Joosten, 8 jaar lang de sommelier van De Librije***, start samen met twee andere ervaren Horeca ondernemers, chef-kok Sander Bierenbroodspot (voormalig Bluespoon in Andaz en Vrienden van Jacob*) en gastheer Timo van der Stad (eerder bij Carstens en Ron Blaauw Gastrobar*), Sinck een combinatie van wijnbar & restaurant. In het voormalige pand van Ellis Gourmet Burger op de Prinsengracht zal de wijnbar in het souterrain worden gevestigd en op de bel-etage een restaurant van 40 zitplaatsen en open keuken. 


We streven naar een wijnkaart die toegankelijk is en eerlijk geprijsd, die dynamiek heeft- met steeds weer nieuwe ontdekkingen- en waarop een ruim aanbod staat aan wijnen per glas. Sabas Joosten

Opening in eind november

Opening wordt verwacht eind november/begin december. maar we houden jullie op de hoogte.


Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Hard lemonade in Amsterdam: op bezoek bij Vesper en Arie

Wij gingen langs bij Vesper en Arie om te proeven van én praten over KETEL 1's hard lemonade en hun jenevers.

Er is niks rustigs aan bij Vita Lente

De Buik bracht een bezoek aan Vita Lente van Simon Witmaar in West, waar de wijnkaart groot is en de gerechten van hoge kwaliteit.

Uit ons magazine: van de polder tot Sumatra - chefs over geur, herkomst en echte smaak

We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met Alan de Vries van Cru en Reza Permadi. Berempah.