Het team dat in het nieuwe restaurant SAAM in Ouderkerk aan de Amstel aan de slag gaat, krijgt vorm, met veel culi-sterren uit het Amsterdamse, maar ook van ver daarbuiten.
Het team dat in het nieuwe restaurant SAAM in Ouderkerk aan de Amstel aan de slag gaat, krijgt vorm, met veel culi-sterren uit het Amsterdamse, maar ook van ver daarbuiten.
We meldden het al een paar maanden geleden dat er iets moois stond te gebeuren in Ouderkerk aan de Amstel, ooit het culi paradijs voor Amsterdammers. Daar opent een nieuw restaurant van Henk Jan Beltman (Tony Chocolonely) die Margot Janse, Zuid Afrikaanse chef met Nederlandse roots en voormalig chefkok van de The Tasting Room in Franschhoek ooit in de Top 50 van de beste restaurants ter wereld, als executive chef en partner heeft aangetrokken.
SAAM (Samen in het Zuid Afrikaans) wordt de naam en inmiddels is een groot deel van het dreamteam bekend dat momenteel het thuisland van Margot Janse bezoekt om kennis en inspiratie op te doen. Het team bestaat naast mede eigenaar Koen van der Plas (ex Inter Scaldes*** en Kasteel Heemstede*) uit Max van Bockel, die we als hoofd sommelier van RIJKS* kennen, samen zijn ze verantwoordelijk voor de wijnen in het restaurant en combineren dat met werkzaamheden voor het eigen wijnlabel ‘No House Wine’ en het online wijnplatform more.wine waar Bart van der Plas de kar trekt. De keuken van SAAM is in handen van Jasper Hermans, de ex keukenchef van Aan de Poel** die samen met Thomas Kooijman, de voormalige chef van Bar Alt en keukenchef bij MOS* de dagelijkse leiding heeft. Binnenkort mogen we even een kijkje binnen nemen en we houden jullie natuurlijk op de hoogte van de voortgang en verwachte opening.
Elke maandag deelt de Buik een nieuw, recent of binnenkort te openen restaurant met je. Vandaag bespreken we Restaurant Toet.
Brasserie van Baerle viert haar 45-jarig jubileum, dus spreken we met eigenaresse Floor van Ede over de brasserie.
Kaagman & Kortekaas aan de Sint Nicolaasstraat heeft een complete make-over gehad. De Buik nam een kijkje, een hapje en kreeg een rondleiding.
Geniet van de volgende voordelen: