Heerlijke gevulde taco's, kleurrijke quesadilla's en rijkelijk met kaas overgoten nacho's. Fans van de Mexicaanse keuken hebben geluk. Er is namelijk een nieuwe Mexicaanse hotspot bijgekomen in Amsterdam, in de Pijp. Wij belden met mede-eigenaar Armando Sacksioni over zijn nieuwe zaak.
Nieuw op de Albert Cuypmarkt

Cabrón kun je vinden aan de Albert Cuypmarkt. Het restaurant heeft ook een eigen kraam met een groot terras. "Overdag moest de markt aan ons wennen, ze keken een beetje de kat uit de boom", vertelt Armando. "Na een tijdje beginnen ze je te kennen en nu komen ze koffie halen of lunchen."
Klootzak
De zaak heeft op het eerste gezicht geen opvallende naam. Echter betekent Cabrón 'klootzak' in het Mexicaans. Dat is meer dan alleen een scheldwoord. In Mexicaanse straattaal gebruik je cabrón ook wel om uit te drukken hoe lekker iets is. "Este tacos está carbón", ratelt Armando. Dit betekent: deze taco is superlekker!
Hier kunnen we ze van kennen

Cabrón telt vier enthousiaste eigenaren. Jelmer Tenge, Dani Jimenez, Gorski Sofroniev en Armando runnen samen de toko. Jelmer is barmanager geweest van verschillende horecagelegenheden in Amsterdam. Dani is een half Duitse Peruaanse kok en heeft zijn hele leven in Spanje gewoond. De Bulgaarse Gorski heeft architectuur en beeldhouwen gestudeerd aan de Rietveld Academie en heeft een eigen constructiebedrijf. Armando heeft vijftien jaar gewerkt als chefkok in Spanje en heeft onder andere patisserie-traiteur Opera Prima op de Kinkerstaat opgezet. Hij heeft het hele team bij elkaar gebracht.
Pand

Armando was al twee jaar zoekende naar het perfecte pand voor zijn restaurant. Totdat hij het pand in de Albert Cuypstraat zag. "Het was een oud-Amsterdamse lunchroom waar veel André Hazes werd gespeeld", vertelt Armando. Het was een al een oud pand, maar het viertal heeft het er nog ouder uit laten zien. Het heeft nu de sferen van Mexico uit de jaren veertig.
De kaart

Bij Cabrón bestaat de kaart voor veertig procent uit veganistische Mexicaanse lekkernijen. Zo kun je genieten van quesadilla met blauwe bessen en vegan kaas of tacos met jackfruit in tomatillo saus en limoen dressing. Er is gekozen om zowel veganistische als vlees- en visgerechten op de kaart te hebben. "We willen dat iedereen bij ons kan komen eten", legt Armando uit. Ook willen ze het proberen van veganistische gerechten stimuleren. Proef vooral van elkaars borden en ontdek de veganistische wereld.
Vlees- en visliefhebbers niet getreurd! Zestig procent van de kaart bestaat nog steeds uit gerechten voor alleseters. Smikkel van de tacos met pulled pork, zoete aardappel en verse kaas of van een Mexicaanse garnalencocktail met avocado.
Hoppige Harry

De eigenaren zijn niet alleen druk bezig met het restaurant, maar ook met het brouwen van bier. Het viertal brouwt namelijk hun eigen bier genaamd 'Hoppige Harry'. Op het moment hebben ze al twee bieren gebrouwen die je in het restaurant kunt bestellen. Ze hopen uiteindelijk zes a zeven Hoppige Harry's op de kaart te hebben.
Inspiratie

Armando was altijd al dol op de Mexicaanse keuken. Toen hij vanuit Spanje naar Nederland verhuisde ging hij werken bij de Mexicaanse sausfabriek El Jefe. Op dat moment ontdekte hij de Mexicaanse keuken pas echt. "Ik ben verliefd op de keuken en ik lees er dan ook elke dag over", zegt Armando. Armando haalde ook inspiratie op door te koken voor Mexicaanse mensen. "Zolang je maar de smaak van Mexico hebt", aldus Armando.