Als je binnenkomt in Satchmo waan je je in verschillende werelden. In het monumentale pand uit 1647 kriskras je door verschillende ruimtes die nooit hetzelfde zijn. Elke ervaring is anders. Wij belden met mede-eigenaar Fardau Plantenga over het monument dat is omgetoverd tot een restaurant en bar. "We hebben alles gestript", vertelt Fardau.
Satchmo

Fardau is samen met Dennis van Roon en Tobias Schuijt de eigenaar van Satchmo. Sinds juli 2018 ging Satchmo soft open. "We wilden de puntjes op de i krijgen en iedereen inwerken", vertelt Fardau. In december stonden ze stevig in hun schoenen. Sinds dat moment zijn ze officieel open en draait ook het terras mee. De zaak draait goed.
Internationale gerechten

Bij Satchmo kun je terecht om te brunchen, dineren en voor heel veel cocktails. De gerechten op de kaart zijn internationaal en kun je culinair afmaken met foie gras, kaviaar en truffel. Je kunt hier genieten van een Tuna Tatami met truffel teriyaki, kreeft 'a la plancha' of robuuste steak-cuts. "We hebben steak, visjes, groente van de grill en vega", vertelt Fardau. Er staat ook veel seafood op de kaart.
Cocktails

Boven in de cocktailbar bereidt Bartender Jasper van Poppel de cocktails. "Een paar weken geleden stonden we in Vogue op nummer twee 'Beste cocktailbar van Amsterdam'", vertelt Fardau trots. Veel bartenders komen uit Londen waar ze ook al werkten met cocktails. "Ze kennen driehonderd cocktails uit hun hoofd en zijn heel gepassioneerd", begint Fardau, "Elke dag zijn ze bezig om gekke dingen neer te zetten."
De cocktail 'Winter is Coming' is volgens Fardau een echte aanrader. "Het is een kruidige, kaneelachtige cocktail maar tegelijkertijd ook heel zomers", vertelt de mede-eigenaresse. Binnenkort gaat deze cocktail 'Winter is Summer' heten.
Huiskamersfeer

De bouwstijl van het monument aan de Rokin typeert zich als Hollands Classicisme. Het was voorheen een handelsgebouw. Als je binnenkomt waan je je in een kleurrijke ruimte. Het interieur is erg hip, eigentijds en de kleuren zijn sprankelend. Het pand heeft twee verdiepingen. Toch zie je beneden het oude handelsgebouw goed terugkomen en dragen de houten balken de lage plafonds. "We hebben beneden een deel van het pand in tact gelaten", vertelt Fardau. Het oude monument en de eigentijdse inrichting zitten mooi in elkaar verweven. Beneden valt je oog gelijk op de marmeren verlichten bar. De sfeer is intiem en gezellig.
Kleurenexplosie
Boven is het interieur compleet anders. Hier heerst een clubscene en er is een roze cocktailbar. "Boven is er een kleurenexplosie", vertelt de mede-eigenares. De ruimtes zijn allemaal heel verschillend, maar wel in één lijn. "Zo komen overal dezelfde kleuren weer terug", aldus Fardau. Elk bezoek bij Satchmo moet een andere beleving zijn. Ook bevindt boven in een andere ruimte een culinaire eetgelegenheid met ronde, groene banken. Je kijkt uit op de open keuken. Je kunt overigens in het hele gebouw dineren.