Elke maandag deelt de Buik een nieuw, recent of binnenkort te openen restaurant met je. Niet in de vorm van een verhaal maar meer in telegram-stijl. Van wat voor restaurant is het, sinds wanneer open, waar, welke sfeer en welke gerechten en/of drankjes moet je zeker doen.
Wat is het
Het is een van de grote restaurant opening voor deze zomer in Amsterdam. Veneur is de nieuwe zaak van het ex-team van De Juwelier* waar iedereen op zat te wachten. Met Yoran Jacobi (ex chef De Juwelier) en Moriaan Koelewijn (ex souschef De Juwelier) samen in de keuken en Bas Hazen (ex restaurantmanager Gitane, Massalia en De Juwelier) verantwoordelijk voor de voorkant.
Waar
In het mooie historische pand aan de Weteringschans waar ooit La Storia della Vita (De Boemerang) zat.
Wat eet of drink je
Een a-la-carte menu, Frans georiënteerd maar met spannende gerechten en een klassiek Europese wijnkaart met veel aandacht voor Bourgogne.
Wat zijn de knallers

De bloedworst en rode garnaal canapé of het dronken konijn met morille zijn echt een omweg waard.
Sfeer

Het lijkt alsof ze al 5 jaar open zijn. Het pand ademt sfeer met de houten lambriseringen, het glas in lood raamwerk en koepel in het plafond maar ook de houten eetbar voor in de zaak is geweldig. Wat De Buik betreft de plek om even neer te ploffen voor een hapje.
Weteringschans 171 (Centrum)
open van donderdag tot maandag vanaf 17.00 uur