Supertrio opent Veneur aan de Weteringschans

Veneur op de Weteringschans: Frans a-la-carte, topwijnen en sfeer in een historisch pand. Proef bloedworst, rode garnaal en dronken konijn!

19 Mei 2025 Hans van de Meeberg

blogger Hans is hoofdredacteur van de Buik van Amsterdam en daarnaast freelance redacteur bij Misset Horeca evenals groot liefhebber van eten en drinken.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Veneur

Weteringschans 71, Amsterdam Maaltijd: Diner Stadsdeel: Amsterdam centrum Keuken: Frans Prijsniveau: Wat duurder Bekijk restaurant

Supertrio opent Veneur aan de Weteringschans

Elke maandag deelt de Buik een nieuw, recent of binnenkort te openen restaurant met je. Niet in de vorm van een verhaal maar meer in telegram-stijl. Van wat voor restaurant is het, sinds wanneer open, waar, welke sfeer en welke gerechten en/of drankjes moet je zeker doen.

Wat is het

Het is een van de grote restaurant opening voor deze zomer in Amsterdam. Veneur is de nieuwe zaak van het ex-team van De Juwelier* waar iedereen op zat te wachten. Met Yoran Jacobi (ex chef De Juwelier) en Moriaan Koelewijn (ex souschef De Juwelier) samen in de keuken en Bas Hazen (ex restaurantmanager Gitane, Massalia en De Juwelier) verantwoordelijk voor de voorkant.

Waar

In het mooie historische pand aan de Weteringschans waar ooit La Storia della Vita (De Boemerang) zat.

Wat eet of drink je

Een a-la-carte menu, Frans georiënteerd maar met spannende gerechten en een klassiek Europese wijnkaart met veel aandacht voor Bourgogne.

Wat zijn de knallers

De bloedworst en rode garnaal canapé of het dronken konijn met morille zijn echt een omweg waard.

Sfeer

Het lijkt alsof ze al 5 jaar open zijn. Het pand ademt sfeer met de houten lambriseringen, het glas in lood raamwerk en koepel in het plafond maar ook de houten eetbar voor in de zaak is geweldig. Wat De Buik betreft de plek om even neer te ploffen voor een hapje.

Weteringschans 171 (Centrum)
open van donderdag tot maandag vanaf 17.00 uur

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Van wijnenthousiast naar een professioneel proever (slot)

In deze serie volgt de Buik hoe Gijs zijn WSET-niveau 3 haalt en deze keer staat het examen op het programma. Blind proeven en theorietoets met 50 vragen.

Twee jaar Selva en Sonora: een grote familie waar je bij wil horen

Zo vierde Selva en Sonora, gevestigd in nhow Amsterdam RAI, hun 2e verjaardag: eten om te delen, live muziek, cocktails en een geheime speakeasy.

De ontwikkelingen in de Amsterdamse horeca (editie: september 2025)

Ontdek de nieuwste horecazaken in Amsterdam van september 2025, deze keer met openingsnieuws, sluitingen en zaken die bijna open gaan.