Supertrio opent Veneur aan de Weteringschans

Veneur op de Weteringschans: Frans a-la-carte, topwijnen en sfeer in een historisch pand. Proef bloedworst, rode garnaal en dronken konijn!

19 Mei 2025 Hans van de Meeberg

blogger Hans is hoofdredacteur van de Buik van Amsterdam en daarnaast freelance redacteur bij Misset Horeca evenals groot liefhebber van eten en drinken.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Veneur

Weteringschans 71, Amsterdam Maaltijd: Diner Stadsdeel: Amsterdam centrum Keuken: Frans Prijsniveau: Wat duurder Bekijk restaurant

Supertrio opent Veneur aan de Weteringschans

Elke maandag deelt de Buik een nieuw, recent of binnenkort te openen restaurant met je. Niet in de vorm van een verhaal maar meer in telegram-stijl. Van wat voor restaurant is het, sinds wanneer open, waar, welke sfeer en welke gerechten en/of drankjes moet je zeker doen.

Wat is het

Het is een van de grote restaurant opening voor deze zomer in Amsterdam. Veneur is de nieuwe zaak van het ex-team van De Juwelier* waar iedereen op zat te wachten. Met Yoran Jacobi (ex chef De Juwelier) en Moriaan Koelewijn (ex souschef De Juwelier) samen in de keuken en Bas Hazen (ex restaurantmanager Gitane, Massalia en De Juwelier) verantwoordelijk voor de voorkant.

Waar

In het mooie historische pand aan de Weteringschans waar ooit La Storia della Vita (De Boemerang) zat.

Wat eet of drink je

Een a-la-carte menu, Frans georiënteerd maar met spannende gerechten en een klassiek Europese wijnkaart met veel aandacht voor Bourgogne.

Wat zijn de knallers

De bloedworst en rode garnaal canapé of het dronken konijn met morille zijn echt een omweg waard.

Sfeer

Het lijkt alsof ze al 5 jaar open zijn. Het pand ademt sfeer met de houten lambriseringen, het glas in lood raamwerk en koepel in het plafond maar ook de houten eetbar voor in de zaak is geweldig. Wat De Buik betreft de plek om even neer te ploffen voor een hapje.

Weteringschans 171 (Centrum)
open van donderdag tot maandag vanaf 17.00 uur

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Stem nu op jouw Amsterdamse Favoriete Nieuwkomer van 2025!

Het beste nieuwe restaurant van Amsterdam? Dat bepaal jij! Er kan nu gestemd worden op de Favoriete Nieuwkomer van 2025.

De ultieme Kerstlijst van 2025

We hebben bij de Buik van Amsterdam een lijstje gemaakt met restaurants die met Kerst zijn geopend, voor als je op zoek bent naar een leuk restaurant.

Uit ons magazine: tussen Arubaanse pastechi en Peruaanse empanadas

We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met François Geurds en Daniella Jáuregui Jeri.