Plan maar vast een hamburgeravond: Ter Marsch & Co Amsterdam gaat in mei weer open

Bij hamburgerrestaurant Ter Marsch & Co eet je de beste burgers van Nederland. De Amsterdamse vestiging ging dicht voor een verbouwing en heropent in mei 2019.

10 Mrt 2019 Yasmine Esser

blogger Na jarenlang gewerkt te hebben bij online lifestyle magazines is Yasmine nu Stadscoördinator voor Amsterdam bij de Buik. Een droombaan, want ze is altijd wel te porren voor een etentje, het liefst met een glas wijn erbij.

Plan maar vast een hamburgeravond: Ter Marsch & Co Amsterdam gaat in mei weer open

Het is nu zo'n drie maanden geleden dat Ter Marsch & Co in Amsterdam de deuren sloot. In mei moet de burgertoko opnieuw openen, maar vooralsnog is het een grote ravage in het pand aan de Vijzelstraat. "Dat komt doordat werkelijk alles anders wordt," zegt mede-eigenaar Pim de Lange.

Ter Marsch & Co heropent op 1 mei 


'De beste hamburgers van Nederland komen naar Amsterdam', gonsde het zo'n drie jaar geleden in de stad. Ondernemer Pim had toen al een vestiging van Ter Marsch & Co in Rotterdam, waar zijn hamburgers bekroond waren tot de allerbesten. Amsterdam kon natuurlijk niet achterblijven.  

De Amsterdamse locatie was eigenlijk een pop-up locatie. Maar dat duurde wat langer dan gepland. Uiteindelijk gingen de deuren ruim twee en een half jaar later pas weer dicht. Gelukkig slechts tijdelijk. Want binnenkort heropent het restaurant na een transformatie. Goed nieuws voor alle burgerliefhebbers in de stad.

Bekroonde burgers 


Eerst nog even over de hamburgers zelf, wat maakt de burgers van Ter Marsch & Co eigenlijk zo speciaal? De hamburger die is bekroond tot 'Beste hamburger van Nederland' is de Burgeresse. Een burger van 150 of 200 gram van Schotse Angus beef en Japanse Wagyu, met lakjus van wintertruffel, jonge sla, boerenkaas, duimtomaat, Spaanse ui, augurk, pancetta, trufeelmayonaise en de befaamde Ter Marsch-saus. 

Een andere topper is The Royal Dutch. Dit is een combinatie van dry-aged rib eye en Wagyu vlees op een bedje van botersla, gegarneerd met gefermenteerde mini pickles, Spaanse ui, custard van Old Amsterdam, pancetta, Remeker crunch en ponzu sambiasaus. Deze hamburger werd zelfs twaalfde van de wereld, tijdens het World Food Championship in de Verenigde Staten.

De transformatie 


Gelukkig kunnen we die beroemde burgers binnenkort weer in Amsterdam eten. Pim laat ons enthousiast schetsen zien van het pand. Hoe het gaat worden. "Een beestenboel", noemt hij het interieur. Hij toont ook foto's van de huidige stand van zaken die je niet veel anders kan omschrijven dan een 'bouwput'. Maar de deadline om open te gaan is mei en hij is vastbesloten die te halen. " Dan viert het NH Hotel waarin Ter Marsch & Co zich bevindt ook de heropening na een verbouwing, dus daar kunnen we van meeprofiteren," zegt hij.  

Over de transformatie van het restaurant vertelt hij: "Het wordt een hysterische bende. Veel kleur, veel fotogenieke hoekjes, een plafond van bloemen, want we zitten natuurlijk bij de Bloemenmarkt. We noemen het zelf al het 'most Instagrammable' restaurant van de stad." Als we Pim geloven wordt het nieuwe interieur compleet over the top, met tijgers aan de muur, dierenpatronen en o-ve-ral bloemen, bloemen, bloemen.  

Niet alleen het interieur gaat op de schop. Zo gaat Ter Marsch & Co van zestig naar honderd zitplaatsen. In het midden van de zaak stond altijd al een prominente bar, maar dit wordt een open keuken, helemaal van glas. Er zal een Big Green Egg in de keuken worden geplaatst en door het restaurant heen komen droogkasten, waar het vlees wordt uitgestald. En verder komt er ook een 'cocktailstation'. 

Ter Marsch & Co Amsterdam krijgt uitzicht 


Verder wordt de samenwerking met het naastgelegen Hotel NH Collection Flowermarket intensiever. De gasten van Ter Marsch gebruiken voornamelijk de aparte ingang van het restaurant om binnen te komen, maar er was al wel een doorgang van het hotel naar het restaurant. Vanaf de heropening gaat Ter Marsch & Co zich meer profileren als het hotelrestaurant van het NH. En ja, hotelrestaurants zijn momenteel hot.  

De samenwerking betekent ook dat de hotelgasten als roomservice een goede hamburger kunnen bestellen. "We gaan het complete menu aanbieden als roomservice. Eigenlijk doen we alle horeca in het hotel. En wat geweldig is, we maken iets moois boven op het hotel. Iets met een waanzinnig uitzicht over de stad." 

Over de locatie op het dak van het hotel wil Pim nog niet te veel kwijt. Hij vertelt wel enthousiast dat de keuken die in het hotel komt een exacte kopie zal zijn van de open keuken die in het Ter Marsch-restaurant komt. In die hotelkeuken worden de koks getraind. Ook zullen de chefs daar bepaalde gerechten voorbereiden, zodat de open keuken er altijd netjes uitziet. 

Nooit stil zitten 

Maar Ter Marsch is niet Pims enige project, daar is hij ook veel te ondernemend voor. Zo vertelde hij ons onlangs nog over zijn plannen met Luna's Café in de Kalverstraat. Hij heeft natuurlijk nog zijn zaken in Rotterdam: een vestiging van Ter Marsch & Co, een Bar & Grill genaamd De With en Bakkerij Ter Marsch met Edwin Klaasen. "De leukste bakker van Nederland."

Hij werkt ook nog aan een totaal ander project. "We gaan zalm op het land kweken. Een nieuw merk wordt dit. Want het is toch raar dat er in de winkels geen 'kleine zalm' ligt. Daar gaan mijn compagnons en ik verandering in brengen."  

Een heel andere business dan hamburgers bakken. "Ik vind het geweldig dat we zoveel verschillende dingen doen." 

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Ter Marsch blaast Luna’s Café op de Kalverstraat nieuw leven in

Pim de Lange van de ‘Ter Marsch & Co ®’ formule breidt uit, maar dit keer niet zoals we van hem gewend zijn met burgers. maar met sappen, sandwiches en zoetigheden op de Kalverstraat.

De ontwikkelingen in de Amsterdamse horeca (editie: september 2025)

Ontdek de nieuwste horecazaken in Amsterdam van september 2025, deze keer met openingsnieuws, sluitingen en zaken die bijna open gaan.

Schout-bij-Nacht is een schot in de roos

Op het knusse terras van Schout-bij-Nacht aan de Westerstraat ontdek je een combinatie van smaken gepaard met het bruisende leven van de Jordaan.