Wijnbar de Paskamer, in de Pijp, wint de prijs wijnbar van het jaar

Met De Paskamer, heeft Amsterdam na twee jaar ‘corona-stilte’ opnieuw de beste wijnbar van Nederland in de stad.

11 Jan 2023 Hans van de Meeberg

blogger Hans is hoofdredacteur van de Buik van Amsterdam en daarnaast freelance redacteur bij Misset Horeca evenals groot liefhebber van eten en drinken.

Wijnbar de Paskamer, in de Pijp, wint de prijs wijnbar van het jaar

Met De Paskamer, heeft Amsterdam na twee jaar ‘corona-stilte’ opnieuw de beste wijnbar van Nederland in de stad.

Opvolger Shiraz bekend


Na een pauze van twee jaar kwam de opvolger van Shiraz, wijnbar van het jaar 2019, wederom uit Amsterdam. De jury, waar de Buik, in de persoon van hoofdredacteur Hans van de Meeberg, deel van uitmaakte, roemde de wijnselectie van de Paskamer. Hier is wijnkaart uitgebreid en kun je ook bijzondere wijnen per glas drinken. En, niet geheel onbelangrijk, heeft al het personeel een wijnopleiding, logisch natuurlijk als de eigenaar een wijndocent is, zodat hier het (wijn)advies meer dan op orde is. Dat merk je hier gelijk. Ongeacht of je al een wijn hebt gekozen of een gerecht, de juiste combinaties met heel veel achtergrond en smaak informatie schudden ze zo uit hun mouw, zonder belerend te worden.

Bij de Paskamer letten ze ook op de kleintjes. Een goed glas pinot grigio kost iets meer dan 5 euro, een fles rond de 25 en zelfs een Premier Cru Champagne voor €57,50 per fles. Tip van de Buik is het eten, heel betaalbaar en fijne gerechtjes die wat verder gaan dan een kaasplankje of charcuterie. Aanraders bij de Paskamer zijn voor de Buik de burrata met rode biet en een glas pinot noir of de dungesneden octopus. 

Glouglou

Ook Glouglou viel in de prijzen. De jury vindt dat als je van natuurwijnen houdt je niet om de wijnkaart van Glouglou heen kunt. Dat vinden ze door ‘ het adembenemende bred en diepe assortiment in natuurwijnen van alle wind en wijnstreken die hier actief in zijn’, een aanmoediging waard.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
45 x een oplossing voor het maandag en dinsdag ‘uit eten’ probleem

Waar kun je tegenwoordig nog terecht voor een fijn diner op maandag en dinsdag avond? De Buik zet de leukste voor je op een rijtje!

The SIREN is heerlijk hysterisch

Bij The SIREN gooien ze het menu nu over een andere boeg. De Buik mocht het nieuwe menu komen proeven tijdens de feestelijke lancering.

Rijsttafelen bij Ron Blaauw Indonesia in Bloemendaal

We weten dat de rijsttafel hier altijd een goed idee is, maar hoe zit het met de andere gerechten? De Buik ging langs bij Ron Blaauw Indonesia in Bloemendaal.