Met De Paskamer, heeft Amsterdam na twee jaar ‘corona-stilte’ opnieuw de beste wijnbar van Nederland in de stad.
Met De Paskamer, heeft Amsterdam na twee jaar ‘corona-stilte’ opnieuw de beste wijnbar van Nederland in de stad.
Na een pauze van twee jaar kwam de opvolger van Shiraz, wijnbar van het jaar 2019, wederom uit Amsterdam. De jury, waar de Buik, in de persoon van hoofdredacteur Hans van de Meeberg, deel van uitmaakte, roemde de wijnselectie van de Paskamer. Hier is wijnkaart uitgebreid en kun je ook bijzondere wijnen per glas drinken. En, niet geheel onbelangrijk, heeft al het personeel een wijnopleiding, logisch natuurlijk als de eigenaar een wijndocent is, zodat hier het (wijn)advies meer dan op orde is. Dat merk je hier gelijk. Ongeacht of je al een wijn hebt gekozen of een gerecht, de juiste combinaties met heel veel achtergrond en smaak informatie schudden ze zo uit hun mouw, zonder belerend te worden.
Bij de Paskamer letten ze ook op de kleintjes. Een goed glas pinot grigio kost iets meer dan 5 euro, een fles rond de 25 en zelfs een Premier Cru Champagne voor €57,50 per fles. Tip van de Buik is het eten, heel betaalbaar en fijne gerechtjes die wat verder gaan dan een kaasplankje of charcuterie. Aanraders bij de Paskamer zijn voor de Buik de burrata met rode biet en een glas pinot noir of de dungesneden octopus.
Ook Glouglou viel in de prijzen. De jury vindt dat als je van natuurwijnen houdt je niet om de wijnkaart van Glouglou heen kunt. Dat vinden ze door ‘ het adembenemende bred en diepe assortiment in natuurwijnen van alle wind en wijnstreken die hier actief in zijn’, een aanmoediging waard.
De Buik bracht een bezoek aan Vita Lente van Simon Witmaar in West, waar de wijnkaart groot is en de gerechten van hoge kwaliteit.
Ook de bloggers van de Buik van Amsterdam hebben hun eigen favoriete nieuwkomer van 2025. De komende weken publiceren we de favoriet van een blogger.
We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met Alan de Vries van Cru en Reza Permadi. Berempah.
Geniet van de volgende voordelen: