Zomereditie van Slagerij de Beurs in The Manor

Slagerij de Beurs viert de zomer in The Manor Hotel aan de Linnauesstraat in Oost. Met een ruim terras en bekende klassiekers van chef Timo de Beurs.

15 Jul 2021 Hans van de Meeberg

blogger Hans is hoofdredacteur van de Buik van Amsterdam en daarnaast freelance redacteur bij Misset Horeca evenals groot liefhebber van eten en drinken.

Zomereditie van Slagerij de Beurs in The Manor

Slagerij de Beurs schreven we al eerder over op de Buik. Alles is daar lekker, het enige dat miste was een zonnig terras. Dat is voor de hele zomerperiode nu opgelost. De mannen van de Beurs hebben (minimaal) tot september een van de mooiste terrassen van Amsterdam Oost overgenomen: dat van Hotel The Manor aan de Linnaeusstraat.

The Manor en Slagerij de Beurs zijn geen onbekenden van elkaar. Afgelopen november verzorgde het restaurant nog een staycation in het hotel. ‘Die ervaring en het feit dat het huidige restaurant van The Manor, Enoteca door Covid-19 gesloten zorgde dat we snel konden schakelen’, vertelt Ard Muntjesberg. ‘We verplaatsen de hele zomer ons restaurant naar het terras aan de Linneausstraat. In ieder geval tot en met september en bij mooi weer misschien wel langer!’ 

Back to the roots


Nog een leuke bijvangst van de tijdelijke verhuizing is dat Slagerij de Beurs nu bijna boven op haar naamgevende inspiratiebron zit: de oude slagerij de Beurs in de Indische Buurt waar de familie van chefkok Timo de Beurs ooit het hakblok had staan. Ook de andere ‘baas’ van de Beurs heeft een verleden in Oost: Ard Muntjesberg werkte bij Merkelbach en The Lobby Fizeaustraat

Groente bij de slager


Voorlopig start Slagerij de Beurs met 5 dagen open voor diner met een vast menu. Maar als de personele bezetting is uitgebreid worden dat er snel zeven, inclusief à la carte en wie weet ook de lunch. De Buik testte het terras en kwam er zeer tevreden van terug. Het is op deze zomerse dagen nog meer genieten van de keuken van chef Timo de Beurs, die zijn menu’s heeft aangepast naar het weer. Maar vrees niet, aan de stijl van de keuken is niet getoornd. De pies en patés en croûte zijn nog steeds een vast onderdeel van het menu. Ook voor de groente en/of vegetarische eter is de slagerij een feest en niet in de laatste plaats omdat de Amsterdamse groentekeizer Wim Bijma daar levert. Maar ook omdat Timo werkelijke kunststukjes maakt van deze groentejuwelen. 

Tot en met september

De slagerij is tot en met september, check zeker de socials voor de laatste info, verplaatst naar het terras van The Manor Hotel. Tussendoor draaien de mannen ook nog een pop-up op het Amstelterras van Theater Carré. Zoals Ard zegt ‘deze zomer genieten we van de zon aan de Linnauesstraat en iedereen is welkom!’

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Slagerij de Beurs: Engels en Frans om de hoek van Rembrandtplein

Timo de Beurs en Ard Muntjewerf beginnen Restaurant Slagerij de Beurs: pie, paté en croûte en andere klassiekers uit de Engelse keuken en de Franse brasserie.

Kaagman & Kortekaas is compleet vernieuwd

Kaagman & Kortekaas aan de Sint Nicolaasstraat heeft een complete make-over gehad. De Buik nam een kijkje, een hapje en kreeg een rondleiding.

Roef

Roef, de nieuwe ongedwongen gezellige bar aan de Middenweg. Je kan hier zelf je kaasplank samenstellen of verschillende gerechtjes delen.