LEES HIER HET ARTIKEL OVER KERSTDINERS IN 2019
Nu de stad ondertussen vol hangt met lichtjes, Sinterklaas aangemeerd is en de dagen steeds korter én kouder worden kunnen we ons alweer gaan verheugen op het kerstdiner (dat doen wij stiekem al vanaf de zomer). In deze top elf stellen wij een lijst van zaken samen waar je tijdens kerst samen met vrienden of familie kunt uitpakken.
Jansz.

De eerste in ons rijtje is restaurant Jansz op de Reestraat. In deze zaak kun je alle drie de kerstdagen een speciaal viergangenmenu eten voor 75 euro per persoon. Het restaurant serveert klassiekers met een ongedwongen Amsterdamse uitstraling.
Reestraat 8
The Duchess*
Met kerst, maar ook tijdens oud en nieuw, kun je verpozen in deze chique sterrenzaak. Het restaurant heeft een prachtige inrichting en serveert nog mooiere gerechten. Gespreksstof met je tafelgenoten heb je hier genoeg, het is namelijk de ideale locatie om BN’ers te spotten.
Spuistraat 172
Rijks
Bij Restaurant Rijks, waar celebrity chef Joris Bijdendijk de keuken bestiert, liggen ook met kerst de allermooiste - Hollandse - gerechten op je bord. Het restaurant hoopt gedurende de drie kerstdagen de magie van het museum over te brengen naar de gast en dit gaat gepaard met nationale ingrediënten en ambachtelijke technieken.
Museumstraat 2
The Harbour Club Amsterdam Oost

Bij The Harbour Club wordt er normaal gesproken al flink uitgepakt, maar met kerst nog net een stapje extra. Op kerstavond en tweede kerstdag schuif je aan voor de ‘The Dinner Concerts’ waar alles in het teken staat van lekker eten, feestelijke cocktails en swingende muziek gespeeld door de entertainment band Sonny’s Inc.
Cruquiusweg 67
Beulings
Op kerstavond en eerste kerstdag is ook Restaurant Beulings geopend. Wat ons betreft is deze zaak die ondertussen tien jaar bestaat bestaat, een echte aanrader. Met kerst wordt het ‘normale’ menu geserveerd en begeef je je met vrienden of familie in een intieme huiskamersfeer.
Beulingstraat 9
Pompstation

Bij Pompstation staat tweede kerstdag in het teken van jazzmuziek. Om 17.30 uur staat Jazzkia (een kwartet bestaande uit internationale jazz- en cross-over muzikanten) voor je klaar met elektrische en akoestische muziek. Sluit je kerst hier af met goede livemuziek.
Zeeburgerdijk 52
Vuurtoreneiland
Dineren op het Vuurtoreneiland is een ervaring op zich, maar met kerst wordt het nog specialer. Op zondag 23 en maandag 24 december is er namelijk de kerstmatinee special. Om 16.00 uur vertrekt de boot vanaf het Lloyd Hotel en daarna kun je op het eiland extra uitgebreid dineren. Voor € 150,- per persoon krijg je zeven gangen met bijpassende luxe wijnen en uiteraard een omgeving die niet te overtreffen is.
Lloyd Hotel - Oostelijke Handelskade 34
Envy

Restaurant Envy staat bekend om zijn innovatieve gerechten met pure, traditionele ingrediënten. Met Kerst word je verrast met een speciaal zes- of achtgangenmenu. Op aanvraag kunnen er ook vegetarische gerechten geserveerd worden. Voor iedereen die het liefst in rust zijn kerstdiner wil eten is dit een fijne plek, kinderen zal je er namelijk niet tegen komen.
Prinsengracht 381
Reuring
Al meer dan tien jaar is Reuring een culinaire beleving in De (Nieuwe) Pijp. Zoals ieder jaar is de zaak weer open met kerst en is er een vijfgangenmenu samengesteld. Met een wijnarrangement kost dit €89,- per persoon. Zo eet je er bijvoorbeeld een ragout van paddenstoelen met fleurons en 24-uurs gestoofd rundvlees met aardappelwafel en peterseliewortel.
Lutmastraat 99
Dimitri’s
Dimitri’s is geopend tijdens tweede kerstdag en je hebt er keuze uit twee speciale kerstmenu’s. Je eet er vanaf vier personen het ‘kerstmenu’ met kalkoen op Mediterrane of Arabische wijze of je kunt kiezen voor het ‘mezze-menu’, waarbij vijf verschillende gerechtjes al vanaf twee personen kunnen worden gedeeld. Shared dining speelt hier dus de hoofdrol.
Insulindeweg 1
Auberge Jean et Marie
Bij deze Franse zaak van Jan en Marije eet je het kerstmenu op Franse wijze. De bijzondere gerechten bestaan bijvoorbeeld uit de klassieke dodine de canard, een ballontine van Miral eend en pistache met zoetzure groenten chutney als voorgerecht. Daarnaast Noordzee grietfilet en langoustinestaart, romige langoustinesaus geserveerd met spinazie en pommes château als hoofdgerecht. De openhaard geeft in de zaak een echt kerstgevoel.
Albert Cuypstraat 58-60