BARTACK: een rustige lunchplek aan de drukke Postjesweg

BARTACK, voormalig Bar Spek aan de drukke Postjesweg in Amsterdam, wordt getest door de Buik. Er wordt geproefd van sandwiches en een salade.

22 Aug 2023

blogger

Restaurant toevoegen aan favorieten

BARTACK

Postjesweg 124 124, Amsterdam Maaltijd: OntbijtLunchBorrelenDiner Stadsdeel: West Keuken: Internationaal Prijsniveau: Kleine prijs Bekijk restaurant
  • 22 Aug 2023

BARTACK: een rustige lunchplek aan de drukke Postjesweg

De Buik ging langs bij BARTACK en deed aan een donderdagmiddagborrel inclusief een tweetal fijne sandwiches en een mooie salade.

BARTACK = Bar Spek, maar dan op andere tijden


BARTACK is de ‘dagversie’ van Bar Spek van dezelfde eigenaren en met dezelfde mensen in de keuken en bediening. In de grote open ruimte die doorloopt naar een terras aan de gevel en nog en terras aan het park kun je van de vroege ochtend, 8 uur door de week en 9 uur in het weekend, tot letterlijk zonsondergang terecht. De mannen volgen namelijk de zon, echt!

Kleine donderdag: oefenen voor de vrijdag


Het was tijd voor de Buik om BARTACK te bezoeken, waar de levendige Postjesweg het Rembrandtpark ontmoet. Een vriendelijk ogende collega van BARTACK begroet ons (helaas met haar ogen gericht op haar telefoon in plaats op ons). We kiezen zelf voor een plek op het terras aan de zijkant tegen het park. Een oase van rust. De bar ademt een informele en gastvrije sfeer. Terwijl we de menukaart bestuderen, worden onze eerste drankjes geserveerd. Twee fluitjes bier, want het is tenslotte donderdag en we gaan alvast even oefenen voor de Vrijmibo.

​Veel keuzes en klassiekers


Op de kaart kun je kiezen uit de secties ontbijt, ei, sandwich, lunchspecials en bites. Wij gaan voor twee specials en een sandwich: de Brioche Pulled Chicken, de Burrata Sandwich en de Yellow Beet Salade (om te delen).
De Brioche Pulled Chicken is goed op smaak en de kip – dat is wel eens anders – blijft keurig tussen de brioche zitten. Dus even geen stomerijbezoek dit keer na een lunch. Daarbij de vegetarische klassieker, burrata, maar dan op een sandwich. Deze komt op wit brood, waar wij altijd wel fan zijn van de vezels van volkoren brood. Maar niet getreurd, de truffelmayo en little gem maken het nog een smakelijk broodje.
De gele biet salade, die we als een bijgerecht delen, is prima in balans. De bieten waren redelijk groot gesneden en zijn goed gegaard met (weer) wat little gem sla en jonge geitenkaas. Een harmonieuze smaakcombinatie waarbij de vinaigrette zorgt voor een fijn klein zuurtje aan het gerecht.

Een plek om te ontsnappen


Of je nu met familie, vrienden of collega's komt, BARTACK biedt voor ieder wat wils. Het is een ideale plek om even te ontsnappen aan de dagelijkse drukte voor ontbijt, lunch of borrel. Maar ook een rustige plek om even een paar uur remote te werken (parkeren voor de deur).
Voor de Buik is het zeker een optie voor de Vrijmibo, want de uitgebreide biteskaart moeten we natuurlijk nog even gaan testen.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Rijsttafelen bij Ron Blaauw Indonesia in Bloemendaal

We weten dat de rijsttafel hier altijd een goed idee is, maar hoe zit het met de andere gerechten? De Buik ging langs bij Ron Blaauw Indonesia in Bloemendaal.

Café Bica

Elke maandag deelt de Buik een nieuw, recent of binnenkort te openen restaurant met je. Vandaag bespreken we Café Bica.

Onze Kerstlijst 2025 voor de vroege vogels

Voor de vroege vogels hebben we wel alvast een lijstje met restaurants die met Kerst zijn geopend, voor als je op zoek bent naar een leuk restaurant.