De Wibautstraat is niet bepaald het toonbeeld van gezelligheid, dus je verwacht misschien niet dat hier twee van de fijnste terrassen van de stad naast elkaar zitten: Alba en Bar Bouche. De Nederlandse lente is nog iets te fris voor een avond buiten eten, maar gelukkig heeft Bar Bouche ook binnen alles in huis voor een feestelijke avond.
Feestelijk entree

De entree is een pijpenla waar de bar zich bevindt, en eenmaal boven blijkt het restaurant een stuk ruimer dan het van de buitenkant oogt. Een discobal, kanten gordijntjes, een vrolijke playlist en dito personeel creëren een ongedwongen sfeertje.
Op de kaart staat een aantal goede snacks, vier kleine, vier grotere gerechten en desserts. Alles kan gedeeld worden, maar dat hoeft (gelukkig) niet.
Goede snacks

Het is vrijdagavond dus we starten met een glas Spumante en laten wat snacks aanrukken. Op tafel komt vers brood van Niemeijer, een stuk romige Délice de Bourgogne met crackers en sjalottenchutney, oeufs mayo met parmezaan en ansjovis, en twee kleine brioche broodjes met zalmmousse, viseitjes en dille.
Met alleen al deze snacks zouden we een heerlijke avond hebben, maar we willen natuurlijk meer proberen van de kaart.
Umamibom
Van de voorgerechten vinden we de gepekelde kabeljauw met radijs en sinaasappel een tikkeltje vlak, maar de geroosterde little gem tonnato (dus met tonijnsaus á la Vitello tonnato) met broodkruim, een ingelegd ansjovisje en kappertjes is een dijk van een gerecht. We drinken er een stevige maar fruitige Chardonnay van Domaine de la Verpaille bij die de umami mooi in balans brengt.
Zwarte knoflook beurre blanc
Als vervanger van de ossobuco - die vanavond helaas is uitverkocht - krijgen we gegrilde entrecote met haricots verts en pepersaus. Het is misschien niet het meest bijzondere gerecht, maar met de smaken en cuisson van het vlees zit het wel snor.
De huisgemaakte frietjes die erbij komen zijn echt heerlijk. De groente die we tegenwoordig op iedere kaart terug zien is spitskool. Op zich een goed idee, want je kan er alle kanten mee op. Hier wordt hij gegrild en geserveerd met een verslavend lekkere zwarte knoflook beurre blanc.
Esma
We moeten en zullen de sticky toffee cake met karamelsaus proberen, desnoods met de bovenste knoop open. Hier krijgen we geen spijt van, de cake is precies plakkerig genoeg en met z’n tweeën in een mum op. En vooruit, een Espresso martini kan er ook wel bij, het is tenslotte weekend! De muziek gaat een tandje harder, wij blijven nog even hangen.