Bij Bunk in Noord hebben ze het helemaal begrepen

De Buik ging langs bij het sympathieke hotel/restaurant Bunk in de oude St. Ritakerk in Noord, toen bekend was dat ze de kaart volledig hebben omgegooid,

16 Mei 2024 Femke Pruis

blogger Zou zich een leven zonder pasta en wijn niet voor kunnen stellen.

  • 16 Mei 2024

Bij Bunk in Noord hebben ze het helemaal begrepen

Het was alweer even geleden (december 2022) dat we bij het sympathieke hotel/restaurant Bunk in de oude St. Ritakerk in Amsterdam-Noord waren geweest. Dus toen we bericht kregen dat ze de kaart volledig hebben omgegooid, was dat een mooie aanleiding voor een hernieuwd bezoek.

​De perfecte Cherry Manhatten


Zelfs op een dinsdagavond, wanneer wij er aanschuiven, is het bij Bunk gezellig druk. De booths zijn bezet door een leuke mix van hotelgasten, buurtgenoten en spontane binnenlopers. Wij komen speciaal voor de nieuwe kaart, waarop cocktails een belangrijke plaats innemen. Ook is er een toffe selectie (lokale) bieren van de tap en uit blik en een wijnkaart waar ‘gewoon’ nog flessen onder de dertig euro op staan. 

Alessio, de cocktailshaker van dienst, zet ons in no time een perfecte Cherry Manhattan en een klassieke, goed uitgevoerde, Negroni voor. Ook onze cocktails zijn voor Amsterdamse begrippen goed geprijsd en ook nog eens heel erg lekker. Daar komen we op een zonnige dag sowieso nog eens voor terug (tip: Bunk heeft een groot terras in de zon waar het uitstekend cocktails drinken is).

​Lokale groenten in de hoofdrol


Bij ons laatste bezoek aan Bunk bestond de kaart nog uit een bonte mix van gerechten van over de hele wereld; van sushi tot tajine. Daar zijn ze – wij denken een verstandige beslissing – inmiddels vanaf gestapt. De kaart bestaat nu voor het grootste gedeelte uit vegetarische opties, waarbij de meeste ingrediënten lokaal zijn ingekocht. 

Voor een kleine meerprijs kun je sommige gerechten uitbreiden met een stukje vlees of vis, maar wat ons betreft is dat eigenlijk niet eens nodig als je zulke lekkere groentegerechten serveert. Zo genoten wij onder andere van prei-kaaskroketjes met aubergine aioli, een courgette carpaccio met druiven, pijnboompitten en oude kaas en een gerechtje van perfect gestoofde prei in mosterdvinaigrette met wat verse tuinboontjes, hazelnoot en een gepocheerd ei. 

Ook bij de gnocchi met geroosterde groenten en wilde paddenstoelen hebben we vlees of vis geen seconde gemist. Goed bezig Bunk!

​Roemeense pinot noir voor een spotprijs


Notoire wijnliefhebbers die we zijn, zijn we altijd op zoek naar spannende wijnen die we nog niet eerder dronken. Dus wanneer er dan een Roemeense pinot noir op de wijnkaart staat, ook nog eens voor slechts €27,50 per fles (€5,50 per glas), dan moeten we die natuurlijk proeven. 

We worden helemaal blij als de ober ons vraagt of we de wijn op kamertemperatuur willen of gekoeld. Gekoeld graag! De wijn is sappig, met veel rood fruit en een tikkie rokerigheid. Echt een vondst voor deze prijs en ook nog eens heel lekker bij de gerechten die op tafel komen. Wederom, lekker bezig Bunk!

​Pistachio Espresso Martini


We mogen niet weg voordat we Alessio’s signature cocktail hebben geproefd; de Pistachio Espresso Martini. We voorzien een nieuwe pesma-trend, want potverdorie wat is dit lekker. We zijn blij dat we weer even zijn gaan buurten, want we hebben tevreden kunnen constateren dat ze bij Bunk heel goed weten waar ze mee bezig zijn. Lekker zo doorgaan Bunk, tot de volgende keer!

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Dreamteam geeft met Blik de modern visie op finedining

Bij Blik aan de Reguliersdwarsstraat ontdek je de nieuwe stijl van fine dining van Tijn Verstappen en Jacob Jan Boerma.

Bar Rouge: sushi, shows & sensualiteit onder één dak

Bij Bar Rouge staat de kaart vol met sushi, taco's en achteraf een Red Lips-dessert. Dit wordt gecombineerd met sensuele shows en een DJ voor een avond uit.

Schout-bij-Nacht is een schot in de roos

Op het knusse terras van Schout-bij-Nacht aan de Westerstraat ontdek je een combinatie van smaken gepaard met het bruisende leven van de Jordaan.