Bij Daghap kun je elke maandag terecht voor goed eten voor een tientje

Bij Restaurant Daghap eet je elke maandag voor een tientje een gerecht van een andere (top)chef. Dat wisselt van paella tot zelfgemaakte gnocchi.

10 Dec 2018 Nick Felix

blogger Op zijn dertiende gooide Nick zijn eerste pasta in de pan, trok het halve kruidenrek open en maakte iets dat op een saus leek. Later kwam hij erachter dat anderen dat veel beter kunnen, maar hij neemt nog wel eens de pollepel ter hand. Maakt reportages over actuele zaken als journalist en bezoekt in zijn vrije tijd zoveel mogelijk eettentjes in Amsterdam - om daar dan ook weer verslag van te doen.

  • 10 Dec 2018

Bij Daghap kun je elke maandag terecht voor goed eten voor een tientje

In De Pijp kun je op maandag voor een tientje eten bij Restaurant Daghap. Maar niet zomaar een daghap: elke week staat er een andere chef te koken, soms zomaar eentje uit een toptent.

Bij een daghap denk je toch snel aan een (studenten)café, waar je voor een zachte prijs een saté krijgt. Dat zit bij Restaurant Daghap net iets anders. De prijs is nog steeds op zijn minst schappelijk: €10,- voor een hoofdgerecht en mogelijkheid tot dessert. Alleen hier krijg je niet die portie saté voorgeschoteld, maar wisselende, hoogstaande gerechten. 

Wat de pot schaft


Het concept is simpel: elke maandag kun je een tafel reserveren in Huis van Iemand Anders, een café op de Van Woustraat 2HS vlakbij de Albert Cuyp. Wie de maaltijd bereidt varieert van een sterrenchef tot een chef van een plaatselijk restaurant. Je eet wat de pot schaft. Die pot kan dus zomaar gekookt zijn door topchefs, zoals bijvoorbeeld Tijs Jeurissen – de chef-kok van Scheepskameel.

Grote geesten

De grote geesten achter dit idee zijn Joost Aartsen en Benten Wijnen. Het begon volgens Benten als volgt: “Joost heeft vaak allerlei grote ideeën en meestal rem ik die af. Maar dit kon ik niet tegenhouden.” Sinds de opening in oktober zit het elke maandag vol, dus het concept slaat duidelijk aan. 

De Paellaman


Uiteraard ook op de maandag waarop wij aanschuiven zitten de tafels vol. Creatieve types, studenten en wie er maar langskomt, lopen warm voor een daghap. Er staat deze keer paella op het menu, gemaakt door de Paellaman. “Ik zag deze man op een markt staan en toen ik zijn kookkunsten proefde, wist ik dat ik hem voor ons restaurant wilde strikken”, vertelt Benten. 

Zonnig Spanje in koud Amsterdam

Dit is paella zoals het hoort te zijn. Een beetje zonnig Spanje stroomt hier koud Amsterdam in. Chorizo, gamba’s, mosselen, alles zit erin, maar verder geen poespas. Alleen nog wat goede rijst en kruiden en vooral een grote pan. Er kan makkelijk een tweede ronde uit en dat wil je ook. Gelukkig mag dat gewoon bij Daghap. 

Tikkie

Reserveren doe je niet door te bellen of te mailen, maar via de Facebookpagina van Daghap. Door het betalen van een Tikkie ben jij de volgende maandag verzekerd van een plek. Je moet er snel bij zijn, want op 17 december is de laatste Daghap van 2018 en het loopt aardig hard. Dan staat er vegetarische pindasoep op het menu.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Er is niks rustigs aan bij Vita Lente

De Buik bracht een bezoek aan Vita Lente van Simon Witmaar in West, waar de wijnkaart groot is en de gerechten van hoge kwaliteit.

Uit ons magazine: van de polder tot Sumatra - chefs over geur, herkomst en echte smaak

We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met Alan de Vries van Cru en Reza Permadi. Berempah.

De ultieme Kerstlijst van 2025

We hebben bij de Buik van Amsterdam een lijstje gemaakt met restaurants die met Kerst zijn geopend, voor als je op zoek bent naar een leuk restaurant.