In de bruisende Jordaan, op de Lindengracht, heeft Café Enté in april 2024 zijn deuren geopend. Het is nog relatief nieuw, maar als je binnen loopt voelt het alsof het café er altijd heeft gestaan. Enté geeft de uitstraling van een wat chiquer en hipper bruin café, of zoals ze het zelf noemen: ‘Nouveau kroeg’. Een plek voor een kop koffie met boterkoek, een borrel met oesters of vlammetjes tot een volwaardige lunch of diner.
Thuiskomen

Het café heeft een warm interieur wat een knusse en gemoedelijke sfeer geeft. De houten tafels, bordeaux rode muren, grote bar en gedempte verlichting geeft Enté een authentiek bruincafé uitstraling, maar dan met een iets chique randje. Het is een plek waar je net zo makkelijk neerstrijkt voor een snelle borrel als voor een uitgebreid diner, waarbij de ambiance uitnodigt tot lang tafelen, maar is ook perfect voor een lekker hapje tussendoor. Het geeft een beetje het gevoel van thuiskomen bij je ouders of beste vrienden.
Van café klassiekers tot complexe gerechten

De menukaart van Enté biedt een breed scala aan gerechten: van gefrituurde artisjok tot bitterballen, schorseneren tot braadworst en scholfilet tot coq au vin. Een mooie variatie van typische café klassiekers tot wat complexere gerechten. De menukaart bestaat uit hapjes, grote gerechten en desserts. Door de vele keuze in hapjes hebben we besloten om alles te delen om zo veel mogelijk van de menukaart te proeven.
Creatief

Wat wij leuk vonden is dat bijna elk gerecht een creatieve twist heeft, waardoor op het eerste gezicht een simpel gerecht, toch een verassend effect heeft. Zo is een braadworst niet iets wat je met een avondje uiteten snel besteld, maar wel iets wat we moesten proberen gaf eigenaar Tim aan. De zelfgemaakte worst (alles is trouwens zelf gemaakt!) was goed van smaak met een lekkere knapperige, doch zachte structuur en een passend piccalilly sausje, wat het een perfecte borrelsnack maakt.
De scholfilet werd geserveerd met paddenstoelen, cognac saus en duxelles (de champignon mix die ook in een Beef Wellington zit). Super lekkere combinatie en waar een witvis gauw droog kan worden, was deze heerlijk sappig en romig.
We sloten de avond af met onder andere een advocaatje en boterkoek om in de ouderwetse Hollandse café sferen te blijven. Het advocaatje was naar onze mening iets te dun van structuur en te hoog in alcohol, maar wel een heerlijke klassieker om op de kaart te hebben.
Fijne wijn

Niks is zo jammer als ergens een borrel drinken of ergens een hapje eten en er bij het bestellen er achter komen dat er allemaal simpele wijnen op de kaart staan. Dit was gelukkig hier niet het geval. Enté heeft een medium grote wijnkaart met voor elk budget wel een passende wijn. Zo kun je kiezen tussen wijnen van € 25 en €122 de fles. Ook de wijnen op glas waren verrassend en goed geprijsd, tussen de €5 en €7,5.
Eigenaar Tim hielp ons goed met de wijn keuze en liet ons aan het einde van het eten ook de dessertwijnen proeven. Een PX-sherry van Bodegas Baron wat een hele stroperige, zoete wijn die smaakt naar de rozijntjes die je vroeger at. Super lekker bij bijvoorbeeld de chocolade truffel op het menu. Ook proefde we de Il Roncat | Ramandolo van Giovanni Dri. Een fijne mild zoete wijn met prettige zuren.
Toewijding en enthousiasme

Advocaat van Enté
Wat Enté bijzonder maakt, is de toewijding van eigenaren Nathalie en Tim. Het is duidelijk dat zij een enorme passie voor de horeca hebben. Hun enthousiasme en plezier stralen niet alleen af op het personeel, maar ook op de gasten. De bediening is attent en professioneel zonder stijfjes te zijn, en het voelt alsof je bij vrienden aan tafel zit.
Voor een avondje uit in de Jordaan is Enté zonder twijfel een aanrader!