Lowie Jansen en Bas Noorman hebben een internationaal befaamde interieurarchitect in de arm genomen om het oude Floreyn aan de Albert Cuypstraat in Amsterdam om te toveren tot het nieuwe glamour restaurant van Amsterdam: Bisous. Met een fijne Frans-Mediterraanse keuken en passend entertainment in het weekend.
Wij zien een nieuwe klassieker in wording, dus lees verder waarom Bisous wel eens de nieuwe Le Garage zou kunnen worden.
Onvergetelijke opening

De officiële opening van Bisous (= kusjes in het Frans) was in het laatste weekend van mei en de Buik was daar natuurlijk bij. Spraakmakend interieur, volle bak, fijne sfeer, lekker eten en passend entertainment. Dat laatste met een vleugje Paris Accordeon, een gewaagde striptease act en lekkere dj-vibes was dit een avond die we niet snel zullen vergeten.
Le Garage 2.0

‘We merkten dat Amsterdam een luxe zaak miste waar design, stijl en culinair genieten elkaar ontmoeten’, vertelt Lowie. ‘Zo’n zaak met een glamour die je wel in Londen of Parijs vindt, denk aan bijvoorbeeld het restaurant van Hotel Costes, maar nog niet in Amsterdam.’
Ze hebben het geluk dat ze via-via Jean-Philippe Demeyer bereid hebben gevonden om het interieur te doen. Hij is een van de nieuwe toonaangevende Belgische interieurarchitecten en staat ook in de Architectural Digest top 100.
Zijn voorliefde voor stoffen en uitgesproken kleuren zie je terug in het interieur. Van de felrode luifels aan de gevel, de uitgesproken bar met glazen ornamenten tot de knalrode Artifort Tulip stoelen. Gecombineerd met een Marrakech-achtig stoffering, een wand tot plafond aankleding met een knipoog naar de oude glas-in-lood stijlen en een vleugje Mondriaan maakt het interieur iets wat Amsterdam na sluiting van Le Garage miste.
Frans-Mediterrane keuken

In de keuken staat chefkok Timo Sleegers die een Bourgondisch/Vlaamse keuken voert. Het à-la-carte menu heeft veel aandacht voor Zeeuwse producten en luxe ingrediënten. Maar je bepaalt bij Bisous zelf hoe ver je gaat. Niets hoeft en alles mag.
‘Bij ons is iedereen welkom of je nu alleen voor een klein hapje komt, een cocktail aan de bar of voor een hele maaltijd met topwijnen, dat maakt ons allemaal niet uit’, stelt Lowie. ‘We willen graag een ontmoetingsplek zijn voor gasten die van design, glamour en lekker eten houden.’ Die laatste gasten zijn wij van de Buik zeker en we gingen een avondje all the way.
Van Petit tot Grand Deux
Natuurlijk begonnen we met een oester (nr.4) en direct daarna volgde een paar kleine hapjes. Een toast kannibaal en eentje met iets gebrande gerookte paling. Petit was het helemaal niet.
Er kwam een bordje kraakverse kokkels die net open waren gestoomd op tafel en een apart bord met een perfecte zwezerik zwemmend in een suprême saus met wat verjus.
De Grand Un kwam in de vorm van een hele gevlinderde zeebaars met een groene saus vierge (kruidensaus). Petje af voor de chef hoor: alle tafels, en het zat stampvol, kregen in een redelijk tempo de gerechten geserveerd. En die waren allemaal met een perfecte cuisson.
Ook over de bediening niets dan lof. Aardig en gastvrij serveerden ze de ‘Grand Deux’. In de vorm van een echte Franse Bistro klassieker: de tournedos met een pepersaus met wat witte asperges met Hollandaise en een bakje gebakken aardappels on the side.
Heerlijk, en dat werd nog beter met die andere Franse klassieker, de Dame Blanche, als afsluiter die net na de smaakvolle striptease-act op tafel kwam.
Cocktails, champagnes en wijn

De wijn, cocktail en champagnekaart is van niveau. Met alle topdomeinen in the house van, de beetje patserige, Whispering Angel rosé tot de Nieuw-Zeelandse top sauvignon Cloudy Bay.
We dronken als afsluiter ook nog even de 0.0 cocktail van de kaart. De Martini Vibrante Spritz met passievrucht. Een fijne zoete afsluiter van een avond vol ‘eet’-tainment. Vergeet bij Bisous ook niet om even een bezoekje aan de toiletten te brengen. Maar zorg dan wel dat je haar goed zit.
Nieuwe klassieker in wording

Bisous is echt een aanwinst voor het Amsterdamse uitgaansleven. Na Le Garage heeft Amsterdam een nieuwe plek waar kunst, cultuur, stijl, creativiteit en geld elkaar kunnen ontmoeten. Met echt goed (Frans) eten, daar valt helemaal niets op af te dingen.
Heb je geen zin in vermaakt te worden of zitten ze vol? Probeer dan zeker ook even de lunch. Daarmee zijn ze recent gestart. Geniet van het mooie interieur, maar weet dat het echte Bisous zich pas in de avond laat zien. De combinatie van goed eten, spraakmakend design en live entertainment lijkt pas echt tot leven te komen als de zon ondergaat.
Foto's: by RVDA