Bourgondische smaken met een stoere twist bij Eetcafé Maud

Geboren uit liefde voor Bourgondisch genieten en gezelligheid opent Eetcafé Maud haar deuren aan de Bilderdijkstraat. De Buik nam de proef op de som.

17 Okt 2024 Mariska de Wijs

blogger Mariska en eten - dat is als 1+1=2. Zij houdt van heel veel verschillende keukens en haar favoriete gerecht is te vinden... op de dessertkaart!

Restaurant toevoegen aan favorieten

Eetcafé Maud

Bilderdijkstraat 205, Amsterdam Maaltijd: LunchDiner Stadsdeel: Amsterdam West Keuken: Internationaal Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Bourgondische smaken met een stoere twist bij Eetcafé Maud

Geboren uit liefde voor Bourgondisch genieten en gezelligheid opent Eetcafé Maud haar deuren aan de bruisende Bilderdijkstraat. Slechts anderhalve week na de opening is al duidelijk: Maud is een plek waar gasten graag terugkeren.

​Scandinavische eenvoud met Franse chique


'Maud is een eetcafé met een eigentijdse, luxe twist,' vertelt de trotse mede-eigenaar Manuel Broekman ons enthousiast deze avond. ‘Een zaak die wel ‘van nu’ is, maar toch het authentieke van een eetcafé omvat’. 

Bij binnenkomst voel je meteen de warme, ongedwongen sfeer die je omarmt. Het interieur is minimalistisch, zacht en sfeervol te noemen in een Scandinavische stijl. Mét een vleugje Franse chique! Het nodigt ons direct uit tot een ontspannen avond. De lichte kleuren en natuurlijke materialen geven het geheel een warme uitstraling, terwijl de speelse details zoals de gordijnen en tafellampjes de intimiteit van een klassiek eetcafé oproepen. 

De lange bar, die prachtig doorloopt naar de open keuken, is een echte blikvanger. Hier kun je neerstrijken voor een drankje of de culinaire kunsten van het keukenteam van dichtbij bewonderen, wat de ervaring van Maud extra bijzonder maakt. Mooie bankjes in kleurrijke stoffen, ronde en vierkante tafeltjes afgewisseld, een grote familietafel in een van de twee vertrekken. Hier is over nagedacht!

​Originele en verrassende smaakcombinaties


Het menu is zorgvuldig samengesteld met een focus op kwaliteit, originaliteit en verrassende smaakcombinaties, wat aantoont dat Maud meer is dan ‘slechts’ een eetcafé. Zo valt ons bij een aantal gerechten de toevoeging van fruit op. Zoals de palingtoast met Granny Smith, en de ceviche met watermeloen. Zo’n niet-gebruikelijke combinatie; daar zijn wij benieuwd naar! 

De borrelkaart is niet alleen ideaal voor een drankje aan de bar, maar ook een perfect alternatief voor wie zin heeft in een anders-dan-anders voorgerecht. Onze keuze valt op de burrata met geroosterde pompoen, crispy chili en Thaise basilicum - een hemelse smaakexplosie! De garnalen, met kop en staart aan drie spiesjes, in combinatie met een frisse salade, blijken ook een schot in de roos. Opvallend bij dit gerecht is de toevoeging van grapefruit, wat een heerlijke combinatie van pittig, zuur en fris naar voren brengt.

​Feestje op je bord!


De hoofdgerechten, welke net als de starters in goede grote porties worden opgediend, zijn stuk voor stuk een feestje op het bord. De kippendij met een subtiele knoflooksaus wordt opgediend met een goede dosis parmezaan. De truc om de kaas niet te laten overheersen is subliem gedaan en maakt ook dit gerecht goed doordacht. 

De steak tartaar, ditmaal niet rauw maar licht gebakken, gepresenteerd op een luchtige brioche is ook een flink gerecht. Het blijkt niet alleen een lust voor het oog, maar ook voor de smaakpapillen. Het hartige van het vlees en de parmezaan samen met het zoete van het brioche brood is verrukkelijk. De huisgemaakte frietjes en frisse salade maken het feestje compleet. Met de soulmuziek op de achtergrond betekent dit voor ons een uitnodiging om de hele avond relaxed bij Maud te blijven loungen.

​Van lunch tot cocktails


Maud is niet alleen dé plek voor een fijn diner, ook voor een lunch ben je hier aan het goede adres. In het weekend wordt er tussen 12:00 en 15:00 uur lunch geserveerd, waarna vanaf 17:00 uur de avondshift begint. Tussendoor is er altijd tijd voor een gezellige borrel, een goed gesprek en een lekker hapje. Dat kan overigens ook buiten op het (verwarmde) terras rondom de zaak. En als je na het diner nog niet naar huis wilt? Dan lonkt de cocktailkaart aan de bar met heerlijke drankjes om je avond in stijl af te sluiten.

​Zoete herinneringen


Een diner bij Maud is niet compleet zonder een dessert. De wentelteefjes met rood fruit en geslagen crème fraîche brengen ons terug naar zoete herinneringen uit onze jeugd. Niet te zoet overigens, maar precies goed! De smaakvolle krokante bananenflap, een leuke variant op de appelflap, geserveerd met gezouten karamel en romig vanille-ijs - die moet je gewoon proberen!

​Spontaan binnenlopen


Wat de zaak uniek maakt, is dat er niet aan reserveringen wordt gedaan. Je kunt altijd spontaan binnenlopen, behalve tijdens de pub-quiz op maandagavond—daar moet je wel even voor reserveren! Dit draagt bij aan de bruisende sfeer van dit restaurant.

Maud is niet een eetcafé wat je in eerste instantie verwacht bij de naam, op enkele interieur-details en een daghap in de vorm van een drietal wisselende gerechten buiten de kaart om, na. Maud is een heel fijn, sfeervol restaurant met dito prijzen, waar je je direct thuis voelt en graag lekker lang blijft hangen. Voor een relaxte avond vol verrassingen en smakelijke herinneringen met een twist, ga je naar Maud!

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
WC Bar

Elke maandag deelt de Buik een nieuw, recent of binnenkort te openen restaurant met je. Vandaag bespreken we WC Bar.

Een nieuwe wind bij Copain

De Buik ging langs bij Copain om een hernieuwd kennismaking te doen wegens de nieuwe chef Ivan Arauz Beusink.

De Heineken Hoek Bistro voor het perfecte pre-theater diner

De Heineken Hoek Bistro op het Leidseplein is de perfecte plek voor een pre-theater diner met een sfeervol en chique interieur en een betaalbaar menu.

Close popup

Lees ook:

WC Bar