Daalder is al tijden een begrip in Amsterdam. De culinaire creatie van Dennis Huwaë trok in 2021 in Het Sieraad in de Baarsjes en timmert sindsdien hard aan de weg naar de tweede Michelinster. Ook dit jaar weer kun je in de zomer op het terras van Daalder Huwaë’s nieuwe hersenspinsel ervaren: Daalder Streetfood.
Molukse roots
De finedining wereld staat niet per se bekend om zijn warme ambiance. Maar Huwaë wilde met Daalder Streetfood juist een plek creëren waar de warmte, gastvrijheid en bruisende elementen van zijn Molukse roots te voelen zijn. En dat is gelukt.
Allereerst uiteraard met de gerechten. Op het menu staan heerlijke hapjes die je kan delen. Om het kiezen tussen de lekkere gerechten te vergemakkelijken, viel ons oog op de Moluccan delights snack platter. Deze optie, voor twee personen of meer, bevat een mix van populaire items van het menu zoals de satay, Muku fried chicken, friszure komkommer en wortel, en prekedel jagung. De laatste is een heerlijk gefrituurd maiskoekje met courgette waar we flink van smulden.
Bekeren tot MFC

Daarnaast waren de twee kip elementen van de shared platter ook erg lekker. Zo was er de welbekende satay, maar net even anders. De grote stukken kip waren erg sappig en de kruidenmix is, voor iemand die niet zo bekend is met de Molukse keuken, meer uitgesproken dan wat je wellicht verwacht. Zeker het proberen waard!
Voor mij was het meest noemenswaardig de Muku fried chicken. De gefrituurde kip was ontzettend mals en sappig. Daaromheen zat een gekruid, dun korstje dat absoluut niet vettig en daardoor lekker knapperig was. Als je het mij vraagt, heb ik liever een MFC van Daalder Streetfood dan een KFC.
Genieten op het terras

Een van de bijzondere dingen aan Daalder Streetfood is dat het alleen op het terras bij Het Sieraad wordt geserveerd. Zodoende is het restaurant alleen geopend tijdens de zomermaanden.
Het is zeker een aanrader voor een bezoek met vrienden of op een date op een mooie, zonnige dag. Het terras ligt op het zuiden, direct aan de Schinkel. Bovendien is het ruim en gezellig aangekleed met tropische planten, rieten elementen en veel hout.
Toonaangevende gastvrijheid

Veel restaurants en cafés hebben last van krapte op de arbeidsmarkt en dat kan je merken aan de kwaliteit van de bediening en tijd die het personeel voor gasten neemt. Dit is niet het geval bij Daalder Streetfood, waar gastvrijheid heel hoog in het vaandel staat. Tijdens ons bezoek werd er ruim de tijd genomen om de kaart toe te lichten, vragen te beantwoorden en aanbevelingen te doen.
Het is daarmee, naast de kwaliteit van de gerechten, voor de Buik dé toonaangevende factor van een zaak. En als je nog niet overtuigd was door de MFC of het mooie terras, laat de gastvrijheid van Daalder Streetfood dan de doorslaggevende factor zijn.