De sfeer van je favoriete kroeg met de menukaart van een verdraaid goed restaurant

Op een zomerse vrijdagavond mochten we aanschuiven bij Bar Hendrik, op het terras op het Olympiaplein in Amsterdam – Zuid.

6 Jul 2023 Philippine Koburg

blogger Pien, voor haar vrienden, is een echte eet- en drinkfanaat.

De sfeer van je favoriete kroeg met de menukaart van een verdraaid goed restaurant

Op een zomerse vrijdagavond mochten we aanschuiven bij Bar Hendrik, op het terras op het Olympiaplein in Amsterdam – Zuid. Na een warm onthaal door personeelsleden en eigenaar David begonnen we de avond met een heerlijk glaasje cava. Het concept is vrij simpel: shared dining. Minder simpel zijn de combinaties van ingrediënten en concepten van alle gerechten.

Krokante inktvis


Zonder de kaart te hebben gezien krijgen we een platter met allerlei gerechtjes samengesteld door David. We beginnen met de krokante inktvis met zeekraal en een heerlijk yuzu sausje. Het deed me denken aan een barbecue waarop de inktvis heerlijk lang heeft liggen roken. Naast de inktvis lagen twee taco’s rijkelijk gevuld met zalm en afgetopt met miso mosterd en zoete aardappel. Wat een goed begin van de avond! 

Na de eerste lading vis gingen we over naar wat vleesgerechten en waren we wederom positief verrast door de combinaties. Zo proefden we de steak tartaar met chilimayonaise en de beef tataki. De combinatie van de zachte, kortgebakken beef tataki, de yuzu teriyaki saus en de krokante knoflook was een perfecte match. 

Goed gevulde bar

Aangezien het een zomeravond was, zaten wij heerlijk op het terras, waar je kunt genieten van een heerlijke maaltijd in de bruisende sfeer van Amsterdam. Het restaurant is gunstig gelegen, waardoor het een uitstekende keuze is voor zowel de lokale bevolking als toeristen die de stad willen verkennen. Daarnaast mag het interieur binnen ook zeker niet onbenoemd blijven. Het interieur is smaakvol ontworpen met warme verlichting, comfortabele stoelen en de goed gevulde bar waar cocktails, aperol spritz en flessen wijn de toonbank passeerden. De algehele ambiance zorgt voor een ontspannen setting waar ook in de avond ook ruimte is voor muziek en nog een biertje aan de bar.

Om je vingers bij af te likken


Na inmiddels ons tweede glas cava was het tijd voor onze tweede platter met wederom mooi gedecoreerde gerechtjes. Het was nu aan ons om de gegrilde kippendij in een sausje van teriyaki en miso mayonaise te proeven, de favoriet van David, en het enige overgebleven gerecht van de oude kaart. We begrepen meteen waarom…. De gegrilde, zeer malse kippendij was er een om je vingers bij af te likken en waar je prima nog een tweede portie van op zou kunnen. Niet omdat het te weinig was overigens; bij Bar Hendrik zijn de porties rijkelijk gevuld en is er een zeer gunstige prijs-kwaliteit verhouding.

Gepofte prei met geitenkaas en truffel ponzu

Na een proeverij van vlees- en visgerechten mochten we ook een aantal van de vegetarische opties proeven. Zonder een fan van prei te zijn viel de gepofte prei met geitenkaas, pijnboompitten en een topping van truffelponzu enorm in de smaak. Ook van de gyoza’s met chinese kool en een miso dressing kregen wij geen genoeg.

Wat ons opviel was de goede service bij Bar Hendrik. De medewerkers waren attent, deskundig en gepassioneerd over hun werk en gaven graag advies of uitleg. Zo voelden we ons een zeer gewaardeerde gast.

Feest

De toetjes zijn een feest. Bolletjes zelfgemaakt ijs in de smaken matcha en basilicum met daarnaast een chocolademousse taartje met hazelnoten vormen de perfecte afsluiting van het heerlijke diner bij Bar Hendrik.

Onze conclusie: iedereen voelt zich thuis bij Bar Hendrik
Het menu van Bar Hendrik is een heerlijke mix van de lokale en internationale keuken en biedt een breed scala aan opties; voor elk wat wils en dat alles met een Aziatische touch. Of je nu een liefhebber van zeevruchten, een vleesliefhebber of een vegetariër bent…..iedereen gaat met een voldaan gevoel naar huis. De gerechten zijn zorgvuldig samengesteld met verse ingrediënten van hoge kwaliteit en elk bord is een kunstwerk op zich. Bar Hendrik is eigenlijk een restaurant met de gezelligheid van je buurtkroeg!

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Bolenius zit nu eindelijk op de plek waar het hoort

Bolenius in Amsterdam verhuisde naar Rembrandtpark: groentegerechten, Dutch Cuisine en een groen terras maken dit restaurant helemaal compleet.

Café Conrad, een gezellig buurtcafé om de hoek bij het Vondelpark

Café Conrad: gezellig buurtcafé naast het Vondelpark met terras, lokaal eten, spelletjesavonden en een warme huiskamersfeer.

Café Vertigo: vleugje historie in een modern jasje

Café Vertigo in het Vondelparkpaviljoen: historisch icoon in modern jasje met zonnig terras, verfijnde gerechten en warme gastvrijheid.