Nieuw zomers menu bij Hasta la vista, Baby!

Nieuw zomermenu bij Hasta la vista, Baby! met tonijn, wagyu & madeira-ijs met kaviaar, plus uitzicht over Amsterdam. Mediterraans genieten!

15 Jul 2025 Emmy Schoenmakers

blogger Emmy woont sinds kort in Amsterdam en heeft het als rasechte Bourgondiër maar druk met het ontdekken van alle hotspots in deze stad. Ze is vaak op de markt te vinden en gebruikt haar vrienden maar al te graag als proefkonijnen voor haar nieuwe recepten. Alhoewel ze koken voor anderen erg leuk vindt, haalt ze stiekem nog meer plezier uit buiten de deur eten.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Hasta La Vista, Baby

Eduard van Beinumstraat 40, Amsterdam Maaltijd: Diner Stadsdeel: Amsterdam Zuid Keuken: SpaansPortugees Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Nieuw zomers menu bij Hasta la vista, Baby!

Hasta la vista Baby! heeft een nieuw menu, en wij van De Buik gingen natuurlijk met alle liefde dit menu uittesten. Onder het genot van een heerlijk wijntje en een prachtig uitzicht over Amsterdam lieten wij ons verrassen.

​Zomerse voorgerechten

De avond begint met drie lichte, zomerse voorgerechten. Tonijn met citrus en een karnemelkvinaigrette zet meteen de toon: de frisse vinaigrette vormt een mooie tegenhanger voor de vettige tonijn. Daarnaast proberen we de coquilles met een soort gazpacho die het geheel een zomers karakter geeft. Een gevulde padronpeper is een speels en smaakvol gerechtje.

​Zeebaars 

Bij het tweede deel van de voorgerechten krijgen we zeebaars op 2 hele verschillende manieren. Gegrilde zeebaars in combinatie met orzo in gegrilde paprika levert een huiselijke, maar smaakvolle gang op. De bijpassende cannelloni, gevuld met zeebaars-tartaar, is juist wat verfijnder gepresenteerd. In beide gerechten komt ook zwarte knoflook terug, en maakt het een geheel.

​Wagyu

Als hoofdgerecht steelt de wagyu de show. Prachtig bereid, en begeleid door een krachtige saus, paddenstoelen en Iberico. Gegrilde wortelen met gremolata en een krokant aardappelkoekje met aioli maken het geheel af. Het is rijk en hartig. De wijn die ermee wordt gepaird, en heerlijke Portugese rode wijn, vult het gerecht mooi aan.

​Dessert

Voor het dessert worden we weer verwend met 3 verschillende kleine gerechtjes. Onze absolute favoriet: het madeira-ijs met beurre noisette en een topping van oscietra-kaviaar. De ziltigheid van de kaviaar contrasteert prachtig met de volle, romige smaken van het ijs. Samen met een glas dessertwijn vorm dit een hele goede afsluiter van het menu.

Kortom, wij hebben wederom genoten van een heerlijk Mediterraans en zomers nieuw menu bij Hasta la vista, Baby!

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Happy de Peps(y)

Met een uitgebreide kaart, meer dan 60 gerechten, laat de Spaanse wijn- & eetbar Peps zien dat ze niet snel van plan zijn om weer te vertrekken.

5 x even een biljartje en een hapje en/of drankje doen

5 plekken om nog heerlijk ouderwets te biljarten, en een lekker hapje te eten.

Van wijnenthousiast naar een professioneel proever (slot)

In deze serie volgt de Buik hoe Gijs zijn WSET-niveau 3 haalt en deze keer staat het examen op het programma. Blind proeven en theorietoets met 50 vragen.