Iedereen die veel reist of zich verdiept in andere landen en culturen, weet dat de zogenoemde wereldkeuken ontzettend veel te bieden heeft. Door het gebruik van kruiden en specerijen die de oorsprong niet vinden in Nederland, is deze wereldkeuken gelukkig makkelijk naar Nederland te halen. Bij The Traveller weten ze maar al te goed hoe dat te doen. Het, sinds begin november geopende, restaurant neemt je dan ook graag mee op deze wereldreis. De Buik schreef eerder al over de voorbereidingen van The Traveller en reisden daarom, nu eenmaal geopend, vol verwachting richting Amsterdam Zuidoost.
The Traveller Brunch

Naast een nog deels aan te leggen park, tussen de ING gebouwen in, zie je The Traveller vanaf de doorgaande weg al liggen. Een groot, rond ontworpen restaurant met enorme ramen. Bij binnenkomst merken wij direct op wat een bijzondere sfeer dat geeft, want vanuit elke hoek kijkt men naar buiten.
Hartelijk welkom geheten door Nael, een van de oprichters en geen onbekende in de Amsterdamse restaurantwereld, nemen wij plaats op een bankje en kiezen wij ervoor ons te laten verrassen door middel van een brunch. Bij The Traveller betekent dat een aantal kleine gerechten, geïnspireerd op verschillende delen van de wereld, die je met je tafelgenoot kan delen. Alle gerechten komen in één keer op tafel en kijkend naar al het kleurrijks en lekkers voor ons besluiten wij te beginnen met een warm gerecht; shakshuka, een pittig Oosters eiergerecht. Als echte gastheer laat Nael ons daarop volgend één van zijn favoriete gerechten proeven; Pani Puri, zeer dun en krokant bolletje, gevuld met kikkererwten, munt en rode ui, waarin een koriander-‘jus’ wordt ingegoten. Niet alleen zeer verrassend door die smaakcombinatie, maar ook zeker een lust voor het oog.
Vers en gezond de wereld rond

Bij The Traveller worden gerechten bereid met kruiden uit een eigen kruiden‘tuintje’, te vinden vlak naast de ronde open keuken. Dit geeft niet alleen aan hoe vers en gezond de producten uit de keuken komen, maar ook hoe toegankelijk er wordt gekookt bij The Traveller. Na een aantal van die kruiden te mogen hebben geproefd, vinden wij ze vervolgens ook weer terug in de burrata salade en de sandwich met humus en gegrilde groenten. En ook hier weer in terug te vinden de wereldse veelzijdigheid van kruiden en smaken, kleuren en geuren. De crispy chicken (blauwe maïs) tortilla en de ceviche, waar wij de uitgebreide brunch mee afsluiten, zijn zeker onze favoriet.
Service staat hoog in het vaandel

Kijkend naar het interieur valt ons de vele kleuren op, waarmee The Traveller een warme uitstraling creëert, ondanks de grootte van het restaurant. Naast het gedeelte waar de keuken en de bar zich bevinden, beschikt The Traveller over een ruimte op de bovenverdieping, door middel van een open trap te bereiken. Deze ruimte, inclusief een tweede bar, is ideaal voor groepen om af te huren. Dit bovengedeelte geeft je een fantastisch uitzicht naar buiten waarbij je ook zo het benedendeel van het restaurant inkijkt.
Dat The Traveller nog in de kinderschoenen staat, betekent niet dat er geen grootse plannen zijn. Binnenkort zal er bijvoorbeeld ook een take-away hoek geopend zijn, wat, indien je niet genoeg tijd hebt om plaats te nemen, ideaal is voor een snelle en gezonde doordeweeks (kantoor)lunch. Wat ook ideaal te noemen is, is de gratis parkeergelegenheid die The Traveller je kan bieden bij het maken van de reservering. Of je nu voor een ontbijt, lunch, diner komt of gewoon een drankje wilt nuttigen aan de bar, maakt voor deze service geen verschil. Als laatste leuk te noemen is dat er elke donderdag en vrijdag een DJ zijn of haar opwachting maakt. Ja, ook dat maakt The Traveller een perfecte hotspot om op een wereldse manier je weekend in te luiden.