Hotel The Dylan aan de Keizersgracht is er een van gevestigde orde in Amsterdam. Het beschikt over meerdere restaurants; zo kan men genieten van fine dining in Vinkeles, aanschuiven aan de chef’s table van Filip Hanlo in até of een plekje bemachtigen in brasserie Occo. Daar kan je de hele dag terecht tot de late uurtjes. Een fijne plek, waar kwaliteit en persoonlijke aandacht voorop staan. De Buik mocht wederom een bezoekje brengen en vindt dit toch wel de perfecte plek voor een date-night.
Unieke en verfijnde sfeer

Vanaf het moment van aankomst voel je dat er een speciale sfeer hangt bij the Dylan. Hier maak je niet zomaar een entree. Allereerst is de locatie prachtig en lopen we door de poort, over het pittoreske binnenpleintje naar de ingang van het hotel waar we warm worden onthaald. Onze jassen worden opgehangen en zowel het gastvrije personeel als de prachtige, authentieke inrichting straalt ons tegemoet.
Occo is een ruim opgezette brasserie die de binnentuin van het hotel omringt. Wij worden begeleid naar een tafel aan het raam, met een mooie uitkijk over de tuin.
Wat ook gelijk opvalt is hoe alles keurig is gedekt, met mooi gepoetst zilver, linnen servetten en de bediening is allemaal gekleed in pak, uniek voor Amsterdamse begrippen.
Het perfecte paar

Bij Brasserie Occo kan men kiezen voor à la carte maar er is ook de mogelijkheid om een drie-gangen menu te genieten, wij kiezen voor het laatste met bij iedere gang een bijpassende wijn, uitgekozen door de bediening.
Het voorgerecht is een zeebaars tartaar, fris van smaak, maar niet zuur. Een goede balans tussen het vet van de vis en de smaakmakers van het gerecht zoals sambai azijn, witte radijs en vadouvan.
We vervolgen het diner met de fazant, die prachtig is bereid, in eenvoud maar met een mooie smaakcombinatie met de stoofpeer en witlof, goed gebalanceerd in zowel smaak als portie. We drinken er op advies een cabernet franc van Fabrice Gasnier bij. De wijn is wederom extreem goed gekozen en eleveert het gerecht naar een hoger niveau. Complimenten aan de sommelier.
Dat wijn een belangrijk onderdeel is voor de brasserie, is geen toeval. Ze serveren naast een welgekozen selectie wijnen ook ‘eigen’ wijn, van chateau Puynard. De bediening vertelt vol trots over deze wijnen en de ervaring die zij allen eenmaal mogen opdoen; langsgaan bij het chateau, meer leren over de wijnen en zelfs meewerken aan de productie.
Genieten aan de grachten

Als afsluiter van het menu krijgen we een luchtige millefeuille geserveerd, met bijpassende dessertwijn, wederom een perfecte match. Een mooie ervaring in de stad, waar men voor een leuk bedrag kan genieten van de chique, romantische sferen van de brasserie en het hotel.
Het menu is goed, niet uitzonderlijk maar wel zoals beloofd kwalitatief met een voortreffelijke wijnkaart. De beloofde persoonlijke aandacht is wat deze plek, naast de prachtige sfeer en locatie, uniek maakt. De bediening is extreem professioneel, met echte kennis en de juiste hoeveelheid opmerkzaamheid en dat alles is te vinden aan de prachtige grachten van Amsterdam.