Waarom je deze maand nog naar pop-restaurant Groovy Tables in Amsterdam-Noord wil

Het pop-restaurant Groovy Tables is de perfecte combinatie van een zes-gangendiner verzorgd door top-chef Dennis Huwaë, zwoele deuntjes en mooi uitzicht.

8 Aug 2019 Lisanne Neumann

blogger Met haar roots in Rotterdam en huidige locatie in Amsterdam combineert Lisanne de beste ingrediënten om de heerlijkste projecten neer te zetten.

Waarom je deze maand nog naar pop-restaurant Groovy Tables in Amsterdam-Noord wil

Wat krijg je als je een eventorganisator en een topchef bij elkaar zet in één van de bijzonderste evenementenlocaties van Amsterdam-Noord? Het pop-up restaurant Groovy Tables. Na het succes in 2018 is Groovy Tables teruggekeerd op het dak van evenementenlocatie HoogtIJ.

Wij laten ons hier een avond verrassen door de zwoele deuntjes van eventorganisator De Artiesten. Het bijzondere zes-gangendiner wordt verzorgd door top-chef Dennis Huwaë van restaurant Daalder met een uniek uitzicht over Amsterdam vanaf het dakterras of vanuit de kas van HoogtIJ.

De culinaire belevenis


Vanaf het eerste moment is het duidelijk, het wordt niet zomaar een avondje uit eten. Dit is de ultieme culinaire belevenis. Wij worden bij de deur opgewacht, naar de juiste verdieping gestuurd en krijgen vervolgens een mandje met spullen om onze eigen tafel te dekken. Hierin geldt: vroeg aankomen loont. We mogen als een van de eerste een tafel kiezen en op een plek naar keuze neerzetten op het dakterras of in de kas. Gezien de lekkere zomeravond kiezen we ervoor om op het dakterras te gaan zitten.

Binnen een uur lopen alle gasten van de avond binnen om een plekje uit te kiezen en de tafel te dekken. Ondertussen lopen wij rond en klimmen we omhoog in de Maandlander, een oranje toren waarop we een panoramische uitkijk over Amsterdam hebben. Halverwege op de Maanlander krijgen we een glas Cava met verse oesters om de avond mee te beginnen.

Van Korea tot aan Duitsland


Door de zwoele deuntjes, de goede sfeer en het rustgevende uitzicht vergeten we even dat we voor het eten kwamen. Het zes-gangendiner sluit feilloos aan bij al het onverwachtse van de hele avond. Elk gerecht is onderscheidend, iets wat je niet kent maar misschien qua smaak alleen herkent en je zintuigen laat prikkelen.

Hoewel we in ons mandje een persoonlijke menukaart hebben liggen worden we verrast door alles wat er op tafel komt te staan. De steamed bun is niet zomaar een steamed bun, maar een steamed bun met Koreaanse kimchi en krab. We gaan van Korea naar Duitsland en krijgen we een knapperige flammkuchen. Deze keukens liggen geografisch en qua smaak nogal ver bij elkaar vandaan, maar het blijkt een perfecte combinatie van smaken te zijn. Vanaf dat moment weten we het zeker: elke gang is een verrassing en de kwaliteit van restaurant Daalder is meegenomen naar het dakterras van HoogtIJ.

Wijnfestijn


Elk gerecht gaat vergezeld met een bijpassende wijn. Gezien alle gerechten bij de gasten tegelijk worden opgediend betekent dat ook dat iedereen op hetzelfde tempo de wijn moet drinken. Bij gang twee komt de bediening ons daarom even vertellen dat we toch iets meer moeten doordrinken. Gelukkig krijgen we daarna toch nog even de tijd om rustig onze wijn op te drinken. Dat elke wijn namelijk nauwkeurig is uitgezocht bij het gerecht is dan ook erg goed te proeven, al zorgt dat er wel voor dat wij aan het eind van de avond met de nodige en vooral heerlijke wijntjes op van tafel gaan.

Zwoele deuntjes


De avond gaat na het diner verder met een privéconcert, verzorgd door De Artiesten. Een intiem concert, waar iedereen rozig van de wijn kan nagenieten van het heerlijke eten. Nog niet genoeg zwoele deuntjes gehoord? In de kas staat nog een dj klaar om de avond dansend onder de sterrenhemel af te sluiten.

Het pop-up restaurant in HoogtIJ is tot eind augustus geopend. Wij hopen in ieder geval dat we ook weer in 2020 kunnen genieten van de goede muziek van De Artiesten, het heerlijk eten van Dennis Huwaë en het mooie uitzicht vanuit HoogtIJ.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Dakterrassen: 11x het dak op in Amsterdam

Dakterrassen of wel rooftop bars, iedereen is er dol op. De Buik zet elf plekken op een rij waar je het dak op kan deze lente, zomer en nazomer.

Van wijnenthousiast naar een professioneel proever (slot)

In deze serie volgt de Buik hoe Gijs zijn WSET-niveau 3 haalt en deze keer staat het examen op het programma. Blind proeven en theorietoets met 50 vragen.

Twee jaar Selva en Sonora: een grote familie waar je bij wil horen

Zo vierde Selva en Sonora, gevestigd in nhow Amsterdam RAI, hun 2e verjaardag: eten om te delen, live muziek, cocktails en een geheime speakeasy.