Proef de keukens van Latijns-Amerika bij Azul pop-up @Nomads

Nomads in Amsterdam Oost heeft voor een kleine twee maanden de mogelijkheid geboden aan hun vrienden van Azul om een pop-up restaurant neer te zetten. In de pop-up staan twee broer die dwars door Zuid- en Midden-Amerika heen koken met krachtige smaken.

21 Mrt 2023 Stephanie Verstraten

blogger Een liefhebber van reizen en hierdoor uiteraard ook van de verschillende smaken die alle keukens ter wereld te bieden hebben. Met heel veel plezier deelt zij de ervaringen die zij opdoet tijdens haar culinaire uitstapjes.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Nomads

Oranje-Vrijstaatkade 55, Amsterdam Maaltijd: DinerBorrelenLunch Stadsdeel: Amsterdam Zuidoost Keuken: Internationaal Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Proef de keukens van Latijns-Amerika bij Azul pop-up @Nomads

Nomads in Amsterdam Oost heeft voor een kleine twee maanden de mogelijkheid geboden aan hun vrienden van Azul om een pop-up restaurant neer te zetten. In de pop-up staan twee broer die dwars door Zuid- en Midden-Amerika heen koken met krachtige smaken.

Nu of nooit momentje voor Azul


Azul is een concept van twee broers, Daan en Mattijs. Beide heren hebben een ruime werkervaring in een aantal van de beste restaurants die onze stad kent. Tijdens hun reizen door Latijns-Amerika hebben ze de liefde voor de cultuur en uiteraard ook voor de fantastische keukens ontdekt. Zo heeft Mattijs zijn expertise verder ontwikkeld bij Oteque in Rio de Janeiro. 

Ze dachten ‘het is nu of nooit’ en willen met hun gebundelde krachten de Latijns-Amerikaanse keukens op hoog niveau naar Amsterdam brengen. Die grootse plannen worden nu getest tijdens de pop-up bij Nomads en de Buik was erbij. 

Een krachtige samenwerking

Daan staat normaliter zelf in de keuken, maar hij staat er ook graag voor. Dus heet hij de gasten welkom bij binnenkomst. De broers zijn van mening dat het belangrijk is dat in ieder geval één van hen zich tussen de gasten begeeft. Je merkt gelijk dat er een grote liefde voor eten is bij de twee chefs, een eigen restaurant starten samen was dan ook onvermijdelijk. Ze hebben vrijwel identieke CV’s en ook al vaker samengewerkt. Dat verliep zo natuurlijk en soepel, dat samen eigen zaak beginnen een logische volgende stap zou zijn. 

In de pop-up kies je voor een vier tot zes gangen menu. Met een bijpassend wijnarrangement als optie. Daarnaast staan er nog vier Latijns-Amerikaanse cocktails op het menu. Wij besloten om te starten met een Passievrucht Caipirinha, op aanraden van de gastheer. Dat bleek een goede start van de avond, zeker in combinatie met de appetizers; pao quaeso met pestodip en totopos. 

Een culinaire reis dwars door de continenten


Hierna begon het menu pas echt. Ieder gerecht is uiteraard geïnspireerd op de verschillende Latijns-Amerikaanse keukens waarbij diverse landen worden aangedaan, maar dan mét een eigen inbreng van Daan en Mattijs. 

We starten met een Peruaanse ceviche van dorade met een saus van açaí. De saus is misschien wat overheersend, maar al met al is het een verfrissende combinatie en de ceviche is van goede kwaliteit. 

We worden echt blij van het tussengerecht van geroosterde aubergine geserveerd op een erg smakelijke hollandaise. Daarbij wordt een lichte rode wijn uit Noord-Italië, de Vernatsch, gekoeld geserveerd. De wijnen worden op dit moment nog geleend uit het assortiment van Nomads, daarom is er momenteel bij iedere gang naar een wijn gezocht die zo goed mogelijk aansluit bij het gerecht. 

Van Mexico naar Peru

Er volgt een roodbaars geserveerd met quinoa en palmhart. Een mooie smakencombinatie gebaseerd op de Puebla regio in Mexico. Daarna gaan we weer terug naar Peru met wat ons betreft de winnaar van de avond: een mooi gegrilde bavette met een peperpasta, cassave chips en een zuurtje van pisco soja. Een krachtig smakenpalet. 

De gastheer geeft aan dat het even zoeken was naar een hoofdgerecht dat op de plek viel. Ze hebben met een aantal gerechten geëxperimenteerd en deze bleek de meeste liefhebbers te hebben, wij sluiten ons hier graag bij aan. We sloten af met een pudim van passievrucht en karamel met mate thee.

Toekomstplannen van Azul

De test van Azul in Nomads is zeker een bezoekje waard is, waarbij liefhebbers van de Latijns-Amerikaanse keuken vooral aan hun trekken komen. Ons is duidelijk dat de ambitie groot is. Dus mocht je het niet redden om de pop-up te bezoeken, houd dan deze naam en de broers goed in de gaten: met een beetje geluk openen zij binnenkort een vaste plek in Amsterdam. 

De pop-up van Azul @Nomads is nog tot en met 2 april te bezoeken op Oranje-Vrijstaatkade 55 van dinsdag tot en met zondag van 17:00 tot 23:00 uur.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Dit zijn de leukste zaken volgens de Buik waar je drie gangen eet voor onder de 40 euro

De Buik zet tien Amsterdamse zaken op een rij waar je drie gangen voor onder de veertig euro kunt bestellen. Soms lukt dat makkelijk, soms is het puzzelen.

Tim Golsteijn over koken met minder zout en meer smaak

Als ambassadeur van de Nierstichting, weet Tim Golsteijn precies hoe hij moet koken met minder zout, maar meer smaak.

Uitbundig zondags brunchen bij Hasta La Vista, Baby!

Brunch, baby! is het nieuwe evenement van Hasta la vista, baby. Elke eerste zondag van de maand kan je hier brunchen met zicht op de skyline van Amsterdam.