In het hart van de Pijp, maar ietwat in de luwte gelegen, vinden we Brasserie SenT. Sinds 2009 staan Stefanie en Thijs aan het roer van dit mooie restaurant, waar een trouwe kring gasten al 15 jaar lang de weg naar toe weet te vinden. De Buik is benieuwd naar de reden hiervan en strijkt op een zomerse avond neer op het enigszins pittoreske terras van Brasserie SenT.
S en T
Om een uitleg van de naam van het etablissement hoeven wij niet te vragen, als wij hartelijk worden ontvangen door Stefanie en Thijs. Inderdaad, S en T! Brasserie SenT biedt een unieke eetervaring die zich onderscheidt met een nagenoeg vast menu het hele jaar door, met af en toe een seizoensspecial, waarbij alle gerechten van de Green Egg komen. Waarbij als extra smaaktouch wat olijfbomenhout aan wordt toegevoegd.
Soep Uit T Ei

Wij starten onze avond met de ‘Soep Uit T Ei’. Een smaakvolle gazpacho van tomaten gerookt op de Green Egg (het Ei), paprika en courgette. De verfrissende combinatie van deze ingrediënten zorgt voor een verrassende start van de avond.
Vast menu met seizoensafwisseling

Hoewel de menukaart van SenT nagenoeg een vast gegeven is, betekent dat niet dat er een saai of eentonig aanbod is. De seizoensgebonden gerechten zorgen voor variatie. Zoals de zomerse groene asperges die samen met de op appelhout gerookte zalm, heerlijk smeltend op de tong, op het menu staan. Aangevuld met een verrassende citroen-ravioli zorgt dit gerecht voor een sublieme smaakbalans. Om het geheel compleet te maken, wordt een mooie witte St. Martinus wijn uit Vaals geschonken, die het gerecht fantastisch aanvult.
Stefanie laat ons vanavond verschillende voorgerechten proeven. Het volgende waar wij van mogen smullen is de octopus, zacht-gegaard in witte wijn en kruiden, aangevuld met een oester, natuurlijk allebei bereid op de Green Egg. De toevoeging van chipotle mayonaise geeft het geheel een aangename kick die de smaken goed naar voren brengt. Daarna volgt de steak tartaar teriyaki-style, met mango, edamame, rijstnoedel-salade en wasabi-mayo. En, een glas rood uit Piemonte erbij!
Chateaubriand à la SenT

Terwijl de zon langzaam het terras verlaat, nemen wij een kijkje in de open keuken en het interieur. De brasserie is ontworpen met oog voor detail met als sprankelend middelpunt een grote vierkante bar. In de zaak is voldoende plek, ook voor grote groepen, en de warm-ogende zitjes en bankjes nodigen uit voor een ontspannen, culinaire avond.
Eén van de grootste hits van SenT is de chateaubriand, die uiteraard ook weer wordt bereid op het groene monster. Het apparaat gaart het vlees op perfecte wijze en zorgt ervoor dat het ongelooflijk mals voorgeschoteld wordt en een rijke, rokerige smaak geeft. Samen met het eveneens zeer malse lamsvlees opgediend met ratatouille, thijm-jus, aardappelgratin en frites, genieten wij van een het populaire hoofdgerecht.
Brasserie Plus!

Onze avond op het kleurrijke, smalle terras in de Saenredamstraat wordt in stijl afgesloten met desserts die je niet wilt missen: crème brûlée met yoghurt-honing ijs en een chocolademousse, zowel in wit als bruin, met een schep pecannotenijs. Vergezeld van een heerlijke dessertwijn. Deze zoete afsluiters maken onze culinaire avond bij SenT compleet.
De brasserie, eigenlijk zoveel meer is dan deze term doet vermoeden, is voor ons de uitgelezen plek waar kwaliteit, sfeer en creativiteit samenkomen tot een smokey belevenis.