Spaghetteria gaat als een speer en opent restaurant na restaurant: wij gingen langs om de pasta te proeven

Spaghetteria een Italiaans restaurant waar je een eenvoudige pasta kunt eten. Het restaurant is authentiek Italiaans met een hip tintje

7 Mrt 2019 Philippine Koburg

blogger Philippine is een gekke, enthousiaste en optimistische meid uit Amsterdam. Ze houdt van reizen en is intens gek op eten in alle soorten en maten.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Spaghetteria

Van Woustraat 123, Amsterdam Maaltijd: Diner Stadsdeel: Amsterdam Zuid Keuken: Italiaans Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Spaghetteria gaat als een speer en opent restaurant na restaurant: wij gingen langs om de pasta te proeven

De pastarestaurants van Spaghetteria gaan als een speer. Na zes vestigingen in Amsterdam en twee in Utrecht gaat Spaghetteria binnenkort ook open in Rotterdam. Een goede aanleiding om nog eens een vorkje te prikken bij het restaurant in Amsterdam west. 

Spaghetteria: authentiek Italiaans met een hip tintje


Het is vrijdagavond, dé avond om buiten de deur te gaan eten en tijd voor een bezoekje aan Spaghetteria West op de Jan Hanzenstraat in Amsterdam. Het restaurant zit bomvol en er is zelfs een wachtrij maar het lijkt erop dat niemand dit vervelend vindt. Doordat de mensen in de wachtrij gelijk voorzien zijn van een drankje hangt er een laagdrempelige borrel sfeer waar wij ons snel thuis voelen.

We komen binnen in een ruimte die wordt gevuld met het geluid van zeer gemengd publiek dat van een goed glaasje wijn zit te genieten. Het is Italiaanse huiselijkheid middenin de drukte van Amsterdam. Iedereen zit aan meerdere lange tafels naast elkaar. Ongemakkelijk? Nee, het went snel. Daarnaast kun je op deze manier ongestoord op het bord van je buurman kijken en hierdoor inspiratie op doen voor je eigen keuze.

Niet te veel keuze


Bij de Spaghetteria doen ze nergens moeilijk over. Niet over de tafelschikking, niet over de drank. Je hebt de keuze uit twee soorten witte wijn, de een wat fruitiger en de ander iets droger. De rode huiswijn is ook erg smakelijk. Een kleine tegenvaller voor mensen die graag een colaatje bestellen: Spaghetteria serveert geen ‘normale’ frisdrank maar San Pellegrino.

Naast de eenvoudige drankkeuze, krijg je van de menukaart ook niet onwijze keuzestress. Je kunt namelijk kiezen uit zes verschillende pasta’s: twee vegetarische pasta’s, twee pasta’s met vlees en twee pasta’s met vis. Drie pasta’s staan altijd op de kaart: de Arrabbiata, Vongole en Toscaanse worst. De andere drie wisselen om de zoveel tijd.

Gelukkig staat onze favoriet - Spaghetti el Vongole - altijd op de kaart. Wanneer de pasta arriveert ruik je al snel de Vongole schelpen, dit zijn een soort kleine mossels gemarineerd in witte-wijnsaus met knoflook en olie. De pasta en de sauzen zitten niet bomvol met veel ingrediënten maar deze ingrediënten sluiten zeer goed op elkaar aan.

Klassiek Italiaans recept


Op elke tafel staat ook een mooie grote fles met pikante olijfolie die we niet aan onze neus voorbij laten gaan. Kleine tip: niet te veel, de pikante olijfolie is geen grapje. De pasta is heerlijk en het bijgeleverde stukje brood zorgt ervoor dat elk beetje saus meegenomen kan worden.

Over de toetjes doet Spaghetteria ook niet moeilijk, je kunt kiezen uit tiramisu en een scroppino. Beiden zijn erg lekker dus neem er alsjeblieft eentje, of allebei. De scroppino bestaat uit een glas prosecco vermengd met citroen ijs en de tiramisu is gemaakt via klassiek Italiaans recept. De tiramisu is erg luchtig. Het biedt een perfecte afsluiting van een avondje Italiaanse gezelligheid.

Al met al is Spaghetteria een Italiaans restaurant waar je een eenvoudige pasta kunt eten, maar waar de simpelheid zeker niet af doet aan de smaak en de ervaring. Door de spontane obers, de lange tafels waar je met zijn allen aan zit en de heerlijke wijn, vlucht je zelfs op een dag met onstuimig weer even naar een zwoele Italiaanse zomer avond.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Van wijnenthousiast naar een professioneel proever (slot)

In deze serie volgt de Buik hoe Gijs zijn WSET-niveau 3 haalt en deze keer staat het examen op het programma. Blind proeven en theorietoets met 50 vragen.

Het cliché voorbij: 44 x echt goed eten in Amsterdam-Noord

De Noord-Zuid-lijn rijdt om de zes minuten, we houden van het pontje: tijd voor een lijst met de plekken waar wij graag komen in Noord, voor alle Amsterdammers.

Dreamteam geeft met Blik de modern visie op finedining

Bij Blik aan de Reguliersdwarsstraat ontdek je de nieuwe stijl van fine dining van Tijn Verstappen en Jacob Jan Boerma.