Verrassende smaken en teamwork bij Otto Volante

De Buik gaat langs bij Otto Volante aan de Overtoom. Er wordt geproefd van het 4-gangen chef's menu met (natuur)wijn en cocktails.

16 Nov 2023 Janna Oosthoek

blogger Nieuwsgierige alleseter, fervente kok en de culinaire vraagbaak

Verrassende smaken en teamwork bij Otto Volante

De Amsterdamse horeca heeft het zwaar en restaurants wringen zich in allerlei bochten om het personeelstekort op te vangen. Bij Otto Volante aan de Overtoom bestaat de bediening op de avond dat de Buik langs komt uit welgeteld één dame. Zoals dat gaat in een goed team springt de keukenbrigade bij en wordt het een lekkere en hartverwarmende avond.

​Een fijn ontvangst


De sfeer is direct gezellig bij binnenkomst. Er speelt een prettige playlist en we hebben binnen no time een cocktail van Pet Nat, gin en citroen voor onze neuzen staan. Als snack krijgen we fluffy versgebakken focaccia met wat boter die op smaak is gebracht met gist en salie. Chef Riccardo Russo kennen we nog van Bar Centraal, dus de keuze voor het 4-gangen Chef’s menu is een no-brainer.

​Uitgesproken smaken


Als eerst arriveert een prachtig opgemaakt bordje met verschillende bereidingen van pompoen, geserveerd met gedroogde tomaat, kombu en een chili olie. Het gerecht zit ontzettend slim in elkaar door de verschillende structuren en de uitgesproken smaken die de pompoen boven zichzelf uit laat stijgen. 

Daarna nog zo’n knaller: dry-aged corvina met dashi en cavolo nero. Waar ceviche soms meer naar limoen dan naar vis smaakt, blijft hier de smaak van de corvina fier overeind staan. Bij Otto Volante is het natuurwijn wat de klok slaat, en we drinken er een mooie witte Moscato uit de Piemonte bij, uiteraard gerijpt op amfora.

​Herfstig hoofdgerecht


Het hoofdgerecht van diamanthaas met topinamboer (aardpeer) en umeboshi (gefermenteerde Japanse pruim), is precies wat je wilt op een herfstige dag als vandaag. Een gulle scheut jus van beenmerg erbij en een fijne blend van Grenache en Mourvèdre uit de Languedoc erbij, niets meer aan doen.

​Verrassend dessert


Russo komt het dessert zelf brengen en vertelt vol passie over het ijs dat hij maakte van jalapeño. Het wordt geserveerd met een reductie van druiven, verveine, kardemom en een koekje van rijst. De smaak van de peper is zeker te proeven in het ijs, maar is niet overheersend. Het is een verrassend en goed gebalanceerd dessert. 

We moeten ook absoluut de bonbon van tiramisu proberen en omdat wij goed zijn opgevoed, slaan wij dit natuurlijk niet af. Bij Otto Volante wordt er niet alleen goed gekookt, maar ook fijn samengewerkt. Wat ons betreft een gouden combinatie.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen