Je kon er de afgelopen maanden niet omheen: tweesterrenrestaurant FRED** opent een nieuw restaurant. In december verlieten Fred Mustert en zijn team het restaurant aan de Honingerdijk om per 5 januari 2023 te openen in een spiksplinternieuw restaurant aan de Boompjes. We spraken Fred over zijn plannen en ambities voor de nieuwe zaak.
Next level

Foto: Foie met coquille en truffel
Soms realiseren we bij de Buik des te meer dat we in onze handjes mogen knijpen. Kregen we onlangs al een sneak peek van het nieuwe restaurant FRED**, mochten we net voor de grootste heropening op donderdag 5 januari ook nog aanschuiven bij het proefdiner gekookt door Fred Mustert en zijn witte brigade. Het eten en de service zijn van de kwaliteit die je van restaurant FRED** gewend bent. "Veel mensen denken dat we het hier anders gaan doen, maar dat is niet zo. We willen doorgroeien en beter worden in een andere omgeving met meer luxe", aldus Fred. Het aantal couverts bij het nieuwe FRED blijft hetzelfde, er is plek voor 50 man, en ook de openingstijden zijn ongewijzigd. Op deze plek hebben Fred en Mirjam de zaak helemaal zo in kunnen richten zoals ze willen, met een grote keuken met verschillende werkstations, een kaaswinkel en winedome en -table. "Het is hier echt next level." Betekent dat dat Fred Mustert ook voor een derde Michelinster gaat? "Mensen moeten er zelf maar van maken wat ze ervan willen maken, wij willen gewoon lekker koken in een fijne omgeving. We willen doorgroeien en of dat dan bekroond wordt met een derde ster, dat is aan Michelin."
Alles eruit halen

Foto: Een van de eyecatchers in het restaurant is het grote sculptuur wat je vanaf binnenkomst het restaurant inlokt
Waarom is restaurant FRED dan eigenlijk verhuisd? "Haha, ja, dat vroeg ik me te midden van de verbouwing ook weleens af. Je doet er elke keer een schepje bovenop, maar op een gegeven moment gaat het gewoon niet meer, je komt dan niet verder." Hij werd benaderd door de eigenaar van het pand in The Terraced Tower en ging vrijblijvend kijken. Eerst in de ruimte aan de voorkant van het gebouw, maar dat sprak niet aan: "Dat was bijna 900m², ik vond dat veel te groot. Ook was de indeling wat onlogisch met veel trappen. Ik mocht nog even kijken naar het pand aan de andere kant en toen stond ik hier en dacht: ‘dit is echt een heel mooi pand’." Het nieuwe restaurant is met 600m² groot genoeg voor Fred. Ook had hij niet de wens om eigenaar te zijn van twee restaurants. Een gesprek met Terry Priem van Gastrobar Ster leidde tot de spontane beslissing om het restaurant aan hem te verkopen, zodat de focus volledig op het nieuwe FRED kan liggen. "We kunnen er hier het meeste uithalen samen met het team, daar kijken we naar uit."
Totdat de Ibisbrug weer geopend is, heeft FRED tegen betaling een Premium Parking service aan de overkant van het restaurant, aan de Boompjeskade. De Premium Parking kun je bij je reservering direct bijboeken. Je kunt natuurlijk ook parkeren in de parkeergarage De Boompjes op 5 minuten loopafstand.
Kopfoto: Pieter D'Hoop

Foto: Bij het nieuwe FRED is een kaaswinkel ingebouwd om de kazen nog meer aandacht te geven

Foto: Tarbot met ossenworst en peterseliewortel